ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

"Θέλουμε τη στήριξη και στα δύσκολα"

Στη συνέντευξη Τύπου της νίκης του Ολυμπιακού επί του Ερυθρού Αστέρα, ο τεχνικός των «ερυθρόλευκων» Γιάννης Σφαιρόπουλος έδειξε την ικανοποίησή του, ενώ αναφέρθηκε και στην αποθέωση που γνώρισε ο ίδιος από τον κόσμο:

«Σήμερα αξίζαμε να κερδίσουμε το παιχνίδι, ελέγξαμε τον ρυθμό του αγώνα από την αρχή του παιχνιδιού. Ήμασταν συγκεντρωμένοι και αποφασισμένοι να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι. Αμυντικά σταματήσαμε τον αντίπαλο, εκτός από κάποιες στιγμές, αλλά γενικά είχαμε ένα καλό παιχνίδι και στην επίθεση κυκλοφορήσαμε καλά την μπάλα και είχαμε καλές επιλογές στα σουτ. Πιστεύω ότι η διαφορά στο τέλος έδειξε πως ήταν το παιχνίδι στο τέλος.

Είχα πει και τότε ότι το μπάσκετ δεν το έχουμε ξεχάσει. Υπήρχαν κάποιες στιγμές που όταν παίζεις πολλά ματς υπάρχει και η κόπωση και να χάσεις κάποια σουτ. Μπορεί να έχεις ένα μομέντουμ δύο τριών αγώνων που δεν θα αποδώσεις επιθετικά όσο καλά μπορείς και για αυτό λέω ότι η άμυνα είναι αυτή που κερδίζει και δίνει νίκες ακόμη και όταν δεν είσαι καλός στην επίθεση. Αυτό κάνουμε πάντα και νομίζω ότι με μία μεγαλύτερη αποφαστικότητα που έχουμε στα τελευταία παιχνίδια παρουσιαζόμαστε καλύτεροι και στην επίθεση. Μην ξεχνάτε ότι μέχρι την Κίμκι όλοι έλεγαν ότι η ομάδα έπαιζε καλό μπάσκετ και στην επίθεση, άρα έτυχε 1-2 παιχνίδια να μην είμαστε τόσο καλά επιθετικά.

Θεωρώ ότι η ομάδα έχει πολλές επιλογές στην επίθεση, λειτουργεί ωστά και ομαδικά και όπως είδατε και σήμερα δεν είχαμε κάποιον που να έκανε κάποιο τρομερό επιθετικό παιχνίδι, στο σκορ εννοώ, και είχαμε πλουραλισμό στο παιχνίδι μας και αυτό είναι η έννοια της ομάδας. Είμαι ευχαριστημένος όταν λειτουργεί η ομάδα έτσι σε άμυνα και επίθεση και μπράβο τους για αυτό».

Σε ερώτηση για την αποθέωση που γνώρισε ο ίδιος από τον κόσμο του Ολυμπιακού, απάντησε: «Θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο που στηρίζει εμένα και την ομάδα. Ο κόσμος σίγουρα πικραίνεται όταν χάνει η ομάδα από τον Παναθηναϊκό και εμείς στεναχωριόμαστε όταν χάνουμε, να το ξέρει ο κόσμος αυτό. Ο αθλητισμός όμως είναι έτσι, δεν μπορείς πάντα να κερδίζει, πρέπει όμως να εμπιστεύονται την ομάδα και όλους γιατί η ομάδα πραγματικά δουλεύει όλα αυτά τα χρόνια και κερδίζει τίτλους και στην Ελλάδα και προσπαθεί να κερδίσει και το Ευρωπαϊκό. Πιστεύω ότι θέλουμε τον κόσμο να στηρίζει την προσπάθεια και στα δύσκολα όχι μόνο στα εύκολα γιατί η ομάδα έχει δείξει ότι αξίζει τη στήριξη του κόσμου, ευχαριστούμε λοιπόν όλο τον κόσμο για τη στήριξη και στην ομάδα και στο πρόσωπό μου».

 
BetMarket 728x90

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ