ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

"Είμαστε στεναχωρημένοι, μας επηρέασαν οι τραυματισμοί"

Book Small Mobile

Στις απουσίες και τα προβλήματα που είχε να αντιμετωπίσει ο Ολυμπιακός, στάθηκε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος στις δηλώσεις του μετά τον αποκλεισμό από τη Ζαλγκίρις:

«Καταρχήν θέλω να πω ότι είμαστε πολλοί απογοητευμένοι γιατί πραγματικά θέλαμε πολύ να πάμε στο final-4 αυτό. Δουλέψαμε όλη τη χρονιά για να πάρουμε το πλεονέκτημα της έδρας.

Είχαμε πολλούς τραυματισμούς όλη τη χρονιά, παρόλα αυτά μπορέσαμε και διατηρήσαμε το πλεονέκτημα αυτό, όμως όταν πρέπει να είσαι έτοιμος την άνοιξη και εκεί που κρίνονται όλα στα Play offs, εμείς είχαμε πάλι την ατυχία να έχουμε πολλούς τραυματισμούς.

Δυστυχώς αυτή είναι η αιτία που η ομάδα δεν έπαιξε καλά, σίγουρα στη σειρά η Ζαλγκίρις ήτανε η πιο καλή ομάδα. Εμείς ήμασταν καλοί μόνο στο δεύτερο παιχνίδι.

Δικαίως πηγαίνουν στο final-4. Εμείς προσπαθήσαμε με νύχια και με δόντια να κρατήσουμε στα Play offs το πλεονέκτημα της έδρας. Χάσαμε το πρώτο ματς και χάσαμε το πλεονέκτημα έδρας και θα μπορούσαμε να πάμε έστω και με αυτές τις συνθήκες σε ένα πέμπτο παιχνίδι για να κερδίσουμε τρία ματς στην έδρα μας, όμως όπως είδατε στο πρώτο παιχνίδι τραυματίστηκε ο Μιλουτίνοφ και μετά από το παιχνίδι βγήκε και ο Μπόγρης τραυματίας.

Ας μην ξεχνάμε ότι σε αυτό το παιχνίδι υπήρχαν δύο τρεις παίκτες που είχαν να παίξουν ένα μηνα. Δεν προετοιμαστοίκαμε όσο θέλαμε, λόγω και των τραυματισμών.

Τα παιχνίδια του πρωταθλήματος θέλαμε να τα διαχειριστούμε σαν προετοιμασία για τα Play offs, δυστυχώς κάναμε διαχείριση των τραυματιών. Και κάναμε διαχείριση με δέκα παίκτες. Και κυρίως με σχήματα που δεν θα παίζαμε στο final-4. Η ομάδα δεν είχε ομοιομορφία στην απόδοσή της.

Πρέπει να είμαστε ρεαλιστές και να δούμε πως αυτή την περίοδο που έπρεπε να είμαστε στο φόρτε μας δεν ήμασταν, εξαιτίας και πάλι των τραυματισμών. Δεν είναι δικαιολογία, ξέρετε ότι εγώ δεν ψάχνω ποτέ για δικαιολογίες αλλά σκεφτείτε ότι όταν τρεις τέσσερις παίκτες ο ένας κουτσαίνει, ο άλλος κάνει ενέσεις για να μπει να παίξει, ο άλλος έρχεται από ένα μήνα αποχή να παίξει αυτά τα παιχνίδια και μπράβο τους που παίξανε. Είναι παλικάρια. Μπορώ να τους πω ένα μπράβο που παίξανε τραυματίες και που τα δώσανε όλα για την ομάδα ρισκάροντας την σωματική τους ακεραιότητα. Είμαστε πολύ στεναχωρημένοι, είμαστε πικραμένοι, όμως στη ζωή δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα όπως τα θέλουμε. Υπάρχουν οι κακές στιγμές και αυτή είναι μια κακή στιγμή.

Τώρα πάμε για την επόμενη μέρα. Πρέπει να δούμε τους τραυματίες μας. Να ηρεμήσουν. Από τις ενέσεις το πόδι του Πρίντεζη έχει πρηστεί. Είδατε ότι δεν μπορούσε να παίξει σήμερα. Το ίδιο και ο Μιλουτίνοφ από τις ενέσεις. Έκανε ένεση πάλι να παίξει. Πρέπει να δούμε πότε θα μπουν αυτοί οι τραυματίες, να αναρρώσουν πλήρως και να αρχίσουμε να δουλεύουμε στις τρεις τελευταίες αυτές αγωνιστικές του πρωταθλήματος μέσα σε αυτές τις τρεις αγωνιστικές να έχουμε ένα πλάνο να επιστρέψουν οι τραυματίες μας και να αρχίσουμε να δουλεύουμε για τα play off και τους τελικούς».

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ