ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

"Αποτύχαμε, πρέπει η ομάδα να συνέλθει"

Book Small Mobile

Στους Έλληνες δημοσιογράφους που ήταν στο Κάουνας μίλησε ο Βασίλης Σπανούλης μετά το τέλος του τέταρτου αγώνα του Ολυμπιακού με τη Ζαλγκίρις. Ο αρχηγός των «ερυθρόλευκων» σχολίασε:

«Και βέβαια άξιζε να πάει. Το σύστημα είναι δίκαιο, ήταν σε καλύτερη φόρμα από εμάς. Κι εμείς το έχουμε καταφέρει αυτό παλιότερα. Αυτή τη φορά η Ζαλγκίρις έπαιξε καλύτερα. Στις 3 νίκες, πάντα νικάει ο καλύτερος. Αποτύχαμε στο στόχο μας, να πάμε στο Final 4. Είναι μια δύσκολη στιγμή. Θα μας πάρει καιρό να το συνειδητοποιήσουμε.

Δεν μου αρέσει να ψάχνω δικαιολογίες, αλλά οι τραυματισμοί σίγουρα έπαιξαν ρόλο. Κάθε χρονιά είναι περίεργη και θέλει τύχη και τάιμινγκ. Δυστυχώς, είχαμε όλη τη χρονιά τραυματισμούς. Είμαστε μεγάλη ομάδα, που πρέπει πάντα να βρίσκουμε τη λύση. Αυτή τη φορά δεν τη βρήκαμε. Απογοητεύσαμε τους εαυτούς μας και τον κόσμο που μας πίστεψε.

Τώρα ανοίγει ή κλείνει ένας κύκλος δεν το ξέρω. Δεν μπορούμε να μιλήσουμε γι' αυτό μετά από μια τέτοια ήττα. Κι εμείς το καταφέραμε αυτό το 2012 μετά από 15 χρόνια. Και η Ζαλγκίρις τώρα μετά από 19. Για όλους υπάρχει η πρώτη φορά. Πρέπει να υπάρχει και το τάιμινγκ. Η Ζαλγκίρις είναι σε μια κατάσταση που αυτή τη στιγμή πιστεύω θα νικούσε οποιονδήποτε. Της αξίζουν συγχαρητήρια.

Έχω μάθει στη ζωή μου να είμαι υπερήφανος. Πρέπει να κάνουμε την αυτοκριτική μας και να προχωρήσουμε. Αυτή η ομάδα έχει καταφέρει πολλά τα τελευταία χρόνια. Πρέπει να ανασυγκροτηθούμε, γιατί έχουμε ακόμα έναν τίτλο μπροστά μας. Σίγουρα είναι στενάχωρη στιγμή. Αυτά έχει η ζωή και ο αθλητισμός όμως. Πρέπει να το ξεπεράσουμε.

Ο Σάρας κάνει πολύ καλή δουλειά στην Ζαλγκίρις. Όλα μαζί συντελούν να έχουν μια πολύ καλή ομάδα. Ήταν σε καλύτερη κατάσταση από εμάς και μας νίκησαν.

Πρώτα έχουμε μπροστά μας ένα στόχο, ένα τίτλο και θα δούμε όταν έρθει η ώρα. Αυτή τη στιγμή είναι νωρίς για να πω κάτι τέτοιο. Η ομάδα πρέπει να μαζέψει τα κομμάτια της, να κοιτάξει μπροστά γιατί έχουμε ακόμα έναν τίτλο, να αποθεραπευτούμε όλοι μας γιατί δεν είναι μόνο αυτοί οι τραυματισμοί που γράφετε εσείς, η ομάδα είναι νοσοκομείο. Είναι κι άλλα παιδιά που παίρνουν χάπια, κάνουν ενέσεις, άσχετα εάν αυτά δεν βγαίνουν προς τα έξω. Και πρέπει η ομάδα αυτή τη στιγμή να ανασυνταχθεί, να συνέλθει, να γίνουν καλά όλοι οι τραυματίες και να προχωρήσουμε στο στόχο που είναι μπροστά, που είναι το πρωτάθλημα. Έτσι πρέπει να κάνει μια μεγάλη ομάδα όσο κι αν μας πληγώνει το αποτέλεσμα και ο αποκλεισμός».

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ