ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Πρέπει να αλλάξει! Με το... ζόρι την Κύμη

Πρέπει να αλλάξει! Με το... ζόρι την Κύμη
Αρθρογράφος: Δημήτρης Μαργωμένος
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΡΓΩΜΕΝΟΣ

Απίστευτο και όμως έγινε και αυτό! Ο Ολυμπιακός νίκησε με το... ζόρι την Κύμη στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας στο πρώτο ματς των πλέι οφ, με σκορ 78-75 κάνοντας το 1-0 στην προημιτελική φάση. Δεν είναι μόνο οι τρεις πόντοι διαφορά που κατάφεραν οι «ερυθρόλευκοι» να πάρουν τη νίκη, αλλά η εικόνα που είχαν στο ματς.

Μία κακή εικόνα, περισσότερο στην άμυνα, αλλά και στην επίθεση από τη στιγμή που είχαν πολλά... μπλακ άουτ στον αγώνα. Ένα ματς στο οποίο οι Πειραιώτες έφτασαν να προηγούνται ακόμη και με 25 πόντους με σκορ 36-11, έφτασαν να το κάνουν ντέρμπι και να δίνουν το δικαίωμα στην Κύμη μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο να διεκδικεί κάτι από το παιχνίδι.

Χαρακτηριστικό ότι ακόμη και στην τελευταία επίθεση της η Κύμη είχε την ευκαιρία να στείλει το ματς στην παράταση, αφού «έβγαλε» την φάση και ο Μανωλόπουλος είχε ελεύθερο σουτ τριών πόντων στο οποίο όμως αστόχησε και έτσι ολοκληρώθηκε ο αγώνας.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα πρέπει ο Ολυμπιακός να αλλάξει την εικόνα, γιατί αν συνεχίσει έτσι τότε δύσκολα θα μπορέσει να πετύχει οτιδήποτε στον τελευταίο στόχο που του έχει μείνει, που είναι το πρωτάθλημα.

ΞΕΚΙΝΗΣΕ... ΦΟΥΡΙΟΖΟΣ, ΑΛΛΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΑΓΝΩΡΙΣΤΟΣ

Στο πρώτο δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός ήταν αρκετά καλός και μπήκε δυνατά με τον Ουίλτζερ να ξεκινά με 3/3 τρίποντα και η ομάδα να φτάνει στο 25-8 της πρώτης περιόδου. Από εκεί και πέρα όμως άρχισαν τα προβλήματα για τους «ερυθρόλευκους». Χαλάρωσαν στην άμυνα και η Κύμη από εκεί που δεν μπορούσε με τίποτα να κάνει μία σωστή επίθεση, ξαφνικά σημείωσε 20 πόντους και άφησε τον Ολυμπιακός τους 16 στο δεύτερο δεκάλεπτο.

Με αποτέλεσμα το +25 με σκορ 36-11, να γίνει 41-28 στο ημίχρονο.

Το κακό όμως ήταν ότι η κακή εικόνα συνεχίστηκε για την ομάδα του Πειραιά τόσο στο τρίτο δεκάλεπτο, όσο και στο τέταρτο, αφού έχασε και τα τρία δεκάλεπτα του αγώνα, εκτός του πρώτου!

Η Κύμη κατάφερε να μειώσει στους 8 πόντους στο τρίτο δεκάλεπτο με σκορ 59-51, κερδίζοντας την περίοδο με 18-23! Και στην τέταρτη έκανε το ματς ντέρμπι, με τα... τρελά σουτ του ΜακΦάντεν και τους 24 πόντους που σημείωσε η φιλοξενούμενη ομάδα στο τέταρτο δεκάλεπτο του ματς, με τον Ολυμπιακό από την πλευρά του να φτάνει στους 19. Με συνέπεια η Κύμη να ισοφαρίζει σε 72-72 ένα λεπτό πριν το τέλος της αναμέτρησης!

Ο Στρέλνιεκς έκανε το 75-72 με καλάθι και φάουλ, με τον ΜακΦάντεν να κάνει το 75-74 με βολές. Ο Μάντζαρης με μία βολή σημείωσε το 76-74, 20 δευτερόλεπτα πριν την ολοκλήρωση του αγώνα, ενώ ο ΜακΦάντεν έχασε την πρώτη βολή σε φάουλ που κέρδισε και έκανε το 76-75. Ο Σπανούλης 4 δευτερόλεπτα πριν το τέλος σημείωσε με βολές το 78-75 και ο Μανωλόπουλος αστόχησε σε σουτ τριών πόντων στη λήξη του αγώνα, για να έρθει η νίκη του Ολυμπιακού με τρόπο που δεν άρεσε σε κανέναν.

Δεκάλεπτα: 25-8, 41-28, 59-51, 78-75.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Σφαιρόπουλος): Σπανούλης 18 (1), Παπανικολάου 10 (1), Ρόμπερτς 2, Μπόγρης 6, Ουίλτζερ 14(7 ριμπ.), ΜακΛιν 2 (6 ριμπ.), Μπράουν, Τολιόπουλος, Παπαπέτρου 7 (7 ριμπ.), Στρέλνιεκς 5, Πρίντεζης 7 (1), Μάντζαρης 7.

ΚΥΜΗ (Καστρίτης): Μανωλόπουλος 9 , Τζόουνς 7, ΜακΓκι 11, ΜακΦάντεν 21 (3), Σμιθ 15 (1), Γερομιχαλός, Τσαγκαράκης 3 (1), Γλυνιαδάκης, Βίλιαλμσον 3 (1), Κάιζερ 4, Μπάρλος 2.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BetMarket 728x90

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ