ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Άρχισε με την παλιά φιλοσοφία και τελείωσε με τη νέα

Άρχισε με την παλιά φιλοσοφία και τελείωσε με τη νέα
Αρθρογράφος: Δημήτρης Μαργωμένος
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΡΓΩΜΕΝΟΣ

Πέρασε και αυτή η εβδομάδα των διπλών αγώνων με τον Ολυμπιακό να την ολοκληρώνει με τον καλύτερο τρόπο! Οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν το δύο στα δύο απέναντι σε Μπάγερν και Ρεάλ Μαδρίτης παίρνοντας δύο σημαντικές νίκες οι οποίες βοηθούν αρκετά στο ψυχολογικό κομμάτι, μετά από τις τέσσερις συνεχόμενες ήττες των Πειραιωτών σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Ιδιαίτερα η νίκη απέναντι στη Ρεάλ θα βοηθήσει σημαντικά στη συνέχεια της ομάδας, γιατί ήταν απέναντι σε μία δυνατή αντίπαλο η οποία μέχρι να έρθει στο ΣΕΦ δεν είχε γνωρίσει την ήττα και διατηρούσε το απόλυτο στη διοργάνωση. Ο Ολυμπιακός όμως ανάγκασε τη Ρεάλ Μαδρίτης στην πρώτη της ήττα παίζοντας καλό μπάσκετ και ανεβάζοντας τόσο τη ψυχολογία των παικτών όσο και αυτήν του κόσμου όμως.

Κάτι που φάνηκε το βράδυ της Πέμπτης στο ΣΕΦ με τις αντιδράσεις του κόσμου, ιδιαίτερα στο δεύτερο ημίχρονο όποτε και ανέβηκε η ένταση του αγώνα.

Χρειαζόταν μία τέτοια νίκη τόσο ο κόσμος όσο και η ομάδα...

ΘΥΜΙΣΕ ΛΙΓΟ... ΠΕΡΣΙΝΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ
Θα μπορούσε να πει κανείς ότι ο Ολυμπιακός άρχισε τη διπλή του εβδομάδα στην Ευρωλίγκα με την περσινή φιλοσοφία και στην πορεία της εξελισσόταν με τη νέα.

Τα τρία πρώτα δεκάλεπτα των «ερυθρόλευκων» στη Γερμανία κόντρα στην Μπάγερν ήταν αντιγραφή του περσινού Ολυμπιακού. Η ομάδα είχε ως πρώτο της πλάνο την άμυνα, κάτι που φάνηκε μέσα στο παρκέ δεχόμενη μόλις 43 πόντους σε 30 λεπτά, ενώ στην επίθεση σημείωσε επίσης λίγους, 45.

Στο τρίτο δεκάλεπτο όμως άρχισε να βγαίνει η νέα φιλοσοφία με γρήγορο μπάσκετ και σωστές επιθέσεις, φτάνοντας έτσι τους 27 πόντους στο δεκάλεπτο και παίρνοντας παράλληλα μία σημαντική νίκη και μάλιστα με 10 πόντους διαφορά και σκορ 72-62.

Σε αυτή τη νίκη έπαιξε σημαντικό ρόλο το ξέσπασμα του Στρέλνιεκς στο τέταρτο δεκάλεπτο. Ο Λετονός είχε 0 πόντους μέχρι το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου και ολοκλήρωσε το ματς με 10!

ΤΟΥ «ΒΓΗΚΕ» Η ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΟΤΑΝ
Δύο 24ωρα μετά την Μπάγερν και μέσα στο ΣΕΦ ο Ολυμπιακός έβγαλε την επιθετικότητα που ήθελε απέναντι στη Ρεάλ, τόσο για να της δείξει ότι είναι το αφεντικό στον αγώνα όσο όμως και για να ξεσηκώσει τον κόσμο στις κερκίδες. Είπαμε, τη νίκη αυτή την χρειαζόταν τόσο η ομάδα όσο και ο κόσμος του Θρύλου.

Η φιλοσοφία που έβγαλε ο Ολυμπιακός στον αγώνα με τη Ρεάλ ήταν αυτή που θέλει να περάσει ο Ντέιβιντ Μπλατ. Γρήγορο μπάσκετ, σωστές επιλογές στην επίθεση και να βγαίνουν σωστές προοπτικές για τα σουτ.

Του βγήκε και του Σπανούλη το πρώτο ημίχρονο και μαζί με τον Γκος ήταν αυτοί οι οποίοι «σκότωσαν» τη Ρεάλ.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός έπαιξε καλά μέσα στη ρακέτα με τον ΛεΝτέι να βρίσκεται σε ακόμη μία καλή βραδιά, επιθετικά, ενώ από την άλλη ο Μιλουτίνοφ «σκέπαζε» τα πάντα στην άμυνα.

Η ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΤΩΝ ΚΟΝΤΩΝ!
Κόντρα στη Ρεάλ ο Ντέιβιντ Μπλατ είδε ότι δεν του «έβγαιναν» τα 3άρια (Τίμα, Παπανικολάου) και έπαιξε σχεδόν σε όλη την τέταρτη περίοδο, στο δεκάλεπτο που κρίθηκε και το ματς, με τρία γκαρντ.

Σπανούλης, Γκος και Στρέλνιεκς έβγαλαν σχεδόν όλο το δεκάλεπτο και ανταποκρίθηκαν σε αυτά που τους ζήτησε ο κόουτς. Ιδιαίτερα ο Λετονός μετά την Μπάγερν έδειξε και κόντρα στη Ρεάλ ότι βρίσκει τα πατήματά του.

Πάλι στο ημίχρονο είχε 0 πόντους και τελείωσε το παιχνίδι με 15!

Το σχήμα με τα τρία γκαρντ μια χαρά βγήκε για τον κόουτς και είναι πολύ πιθανό να το δούμε και στη συνέχεια αυτό, μέχρι να επιστρέψει στη δράση και ο Τουπάν, ο οποίος παίζει σημαντικό ρόλο στον χρόνο συμμετοχής των γκαρντ και όχι μόνο.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ