ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Την πήρε παραμάζωμα με Πειραιώτικο τσαμπουκά!

Την πήρε παραμάζωμα με Πειραιώτικο τσαμπουκά!
Αρθρογράφος: Δημήτρης Μαργωμένος
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΡΓΩΜΕΝΟΣ

Μεγάλη νίκη πήρε ο Ολυμπιακός απέναντι στην Αναντολού Εφές με 88-81 μέσα στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, για τη 12η αγωνιστική της Euroleague! Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν σε καλή βραδιά τους Τουπάν, Μιλουτίνοφ οι οποίοι βοήθησαν σημαντικά να έρθει αυτή η καλή νίκη για τον Θρύλο μέσα στο ΣΕΦ.

Η ομάδα του Πειραιά ξεκίνησε δυνατά στο ματς, έχοντας ένα καλό δεκάλεπτο αλλά στη συνέχεια η Εφές κατάφερε να γυρίσει το παιχνίδι και να περάσει μπροστά στο σκορ. Όμως στην τέταρτη περίοδο οι «ερυθρόλευκοι» έβγαλαν τσαμπουκά και πάθος, στοιχεία τα οποία μέτρησαν σημαντικά για να έρθει η κατάκτηση της νίκης.

ΩΡΑΙΟ ΔΕΚΑΛΕΠΤΟ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΔΥΟ ΠΛΕΥΡΕΣ ΤΟΥ ΓΗΠΕΔΟΥ
Το πρώτο δεκάλεπτο για τον Ολυμπιακό ήταν αρκετά καλό, με τους «ερυθρόλευκους» να παίζουν καλό μπάσκετ και να είναι όπως πρέπει και στις δύο πλευρές του γηπέδου. Χαρακτηριστικό το γεγονός ότι κατάφεραν να πάρουν μία διαφορά 15 πόντων με σκορ 23-8, ενώ το δεκάλεπτο τελείωσε με 25-12.

Η ομάδα του Πειραιά έπαιξε ωραία άμυνα και έτσι δέχτηκε μόλις 12 πόντους από τους Τούρκους, ενώ στην επίθεση «χτύπησε» στη ρακέτα με τους Μιλουτίνοφ και Πρίντεζη να ξεχωρίζουν βάζοντας από 8 και 6 πόντους αντίστοιχα.

Να σημειωθεί πως η... έκπληξη της αρχής του αγώνα ήταν με τον Ντέιβιντ Μπλατ να βάζει τον Βεζένκοβ στην αρχική πεντάδα και στη θέση «3»!

ΤΗΣ ΕΔΩΣΕ ΤΑ ΣΟΥΤ ΚΑΙ ΤΑ ΕΒΑΛΕ
Το δεύτερο δεκάλεπτο πήγε εντελώς αντίθετα για τον Ολυμπιακό. Η άμυνα ήταν αρκετά κακή, δεχόμενος 34 πόντους από τους Τούρκους, δηλαδή σχεδόν τους τριπλάσιους απ' όσους έβαλε η Εφές στην πρώτη περίοδο.

Οι «ερυθρόλευκοι» έδωσαν τα σουτ στην Εφές με τους Μίτσιτς και Λάρκιν να τους «τιμωρούν» και να τα βάζουν με αποτέλεσμα να «τρώνε» τη διαφορά και να φτάνουν το ματς μόλις στους δύο πόντους με σκορ 48-46!

Το θετικό στο κακό δεκάλεπτο του Ολυμπιακού στην άμυνα, ήταν το γεγονός ότι η επίθεση των Πειραιωτών ήταν σε καλά επίπεδα και σημείωσε 23 πόντους, γιατί με τους 34 της Εφές το σκορ θα μπορούσε να ήταν εντελώς διαφορετικό στην ολοκλήρωση του ημιχρόνου.

ΚΑΚΗ ΑΜΥΝΑ ΞΑΝΑ, ΑΣΤΑΜΑΤΗΤΟΣ ΜΙΤΣΙΤΣ
Συνεχίστηκε και στο τρίτο δεκάλεπτο η κακή εμφάνιση του Ολυμπιακού στην αμυντική λειτουργία. Οι «ερυθρόλευκοι» δέχτηκαν 22 πόντους από την Αναντολού Εφές και μάλιστα έμειναν πίσω στο σκορ, αφού το δεκάλεπτο έληξε με 65-68 υπέρ των Τούρκων, από τη στιγμή που η ομάδα του Πειραιά συνολικά στην περίοδο έβαλε 17 πόντους.

Μίτσιτς και Λάρκιν ήταν αυτοί οι οποίοι έκαναν τη μεγαλύτερη ζημιά στην άμυνα του Ολυμπιακού, οι οποίοι ήταν ασταμάτητοι στην επίθεση της Εφές και είτε με ντράιβ είτε με τα τρίποντά τους έδιναν στους Τούρκους λύσεις.

ΤΡΟΜΕΡΟΣ ΤΟΥΠΑΝ, ΕΔΩΣΑΝ ΛΥΣΕΙΣ ΣΤΡΕΛΝΙΕΚΣ, ΛΕΝΤΕΪ

Ο Τουπάν συνέχισε και στο τέταρτο δεκάλεπτο να τα δίνει όλα και να βγάζει αρκετή ενέργεια στο παρκέ, στην επιστροφή του στην Ευρωλίγκα μετά τον τραυματισμό του! Ο Γάλλος γκαρντ φόργουορντ των «ερυθρόλευκων» έφτασε συνολικά τους 19 πόντους στο ματς, σημειώνοντας 8 πόντους στο τέταρτο δεκάλεπτο.

Οι Πειραιώτες μείωσαν τα λάθη τους, κάνοντας μόλις 2 στην τελευταία περίοδο, ενώ στο πρώτο ημίχρονο είχαν φτάσει στα 9 και αυτό ήταν κάτι που μέτρησε αρκετά για να έρθει η ανατροπή στο σκορ και να πάρει ξανά προβάδισμα ο Ολυμπιακός.

Στο ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου η Εφές έκανε το 66-73 με τον Λάρκιν, αλλά ο Ολυμπιακός στη συνέχεια έβγαλε τσαμπουκά και πάθος τόσο στην άμυνά του όσο και στην επίθεση και με ένα σερί 8-0 μπόρεσε να γυρίσει το ματς. Στην εξίσωση του αγώνα μπήκε και ο κόσμος, με το ΣΕΦ να ξεσηκώνεται και η ομάδα να βγάζει ακόμη περισσότερη ενέργεια.

Παράλληλα ο ΛεΝτέι έπαιξε δυνατή άμυνα στο παρκέ, βοήθησε και στην επίθεση και έδωσε τις λύσεις που ήθελαν οι «ερυθρόλευκοι» για να μπορέσουν να φύγουν μπροστά.

Στα τελευταία δευτερόλεπτα ο Ολυμπιακός είχε το ματς στα χέρια του με τον Στρέλνιεκς να δίνει σημαντικές λύσεις. Ήταν αυτός που έδωσε ένα έτοιμο κάρφωμα στον ΛεΝτέι με τρομερή ασίστ για το 83-79, ενώ ο Λετονός έκανε έκανε με δύο βολές και το 85-80, δίνοντας ένα προβάδισμα 5 πόντων 18 δευτερόλεπτα πριν το τέλος και έτσι ήρθε το τελικό 88-83 με μία βολή του Σπανούλη και ένα καλάθι του Πρίντεζη, το τελευταίο του αγώνα.

 

PHOTO GALLERY

Την πήρε παραμάζωμα με Πειραιώτικο τσαμπουκά!
Την πήρε παραμάζωμα με Πειραιώτικο τσαμπουκά!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BetMarket 728x90

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ