Κρατάει μόνο τη νίκη πριν τη «μάχη» με την Αρμάνι
Δύσκολη νίκη με 81-76 επί του Λαυρίου σημείωσε ο Ολυμπιακός, για την 18η αγωνιστική της Basket League. Οι «ερυθρόλευκοι» δεν παρουσίασαν καλή εικόνα και το μόνο που κρατάνε είναι η νίκη, λίγες μέρες πριν το σημαντικό παιχνίδι με την Αρμάνι Μιλάνο στην Ιταλία. Πρώτος σκόρερ του Ολυμπιακού και του αγώνα ήταν ο Πρίντεζης με 18 πόντους, ενώ ακολούθησαν ο Ουέμπερ με 14, ο Σπανούλης με 12 και ο Γκος με 11.
Ο Ολυμπιακός δεν πρόσεξε την άμυνά του στο πρώτο δεκάλεπτο, με το Λαύριο να το εκμεταλλεύεται και να είναι ιδιαιτέρως ανταγωνιστικό. Ο Παπανικολάου σημείωσε τους πρώτους έξι πόντους του Ολυμπιακού, βάζοντας, μάλιστα, και τετράποντο (5-6)! Ο Βεζένκοβ με τρίποντο «έγραψε» το 7-9, ο Μιλουτίνοφ από κοντά το 9-11, ενώ ακολούθησε καλάθι και φάουλ από τον Ουέμπερ για το 11-14. Ο Μάντζαρης (14-16) και ο Λεντέι (17-18) έδωσαν το προβάδισμα στον Ολυμπιακό, με τον Αμερικανό φόργουορντ/σέντερ (20-20) και τον Αγραβάνη (22-22) να διαμορφώνουν το ισόπαλο σκορ του πρώτου δεκαλέπτου.
Στο δεύτερο δεν άλλαξαν και πολλά αναφορικά με την εικόνα του Ολυμπιακού στην άμυνα. Το Λαύριο ξεκίνησε με 6-0 σερί (28-22), αναγκάζοντας τον Ντέιβιντ Μπλατ να καλέσει τάιμ άουτ και να βάλει τις φωνές στους παίκτες του για την κακή άμυνα που έπαιζαν. Η διαφορά, μάλιστα, πήγε και στο -8 για τον Ολυμπιακό (32-24 από κάρφωμα του Κακλαμανάκη), αλλά ο Πρίντεζης και ο Ουέμπερ, σκοράροντας από 5 πόντους, φρόντισαν να τη μαζέψουν πολύ γρήγορα. Μάλιστα, με τρίποντο του Γκος (37-35) και άλλο ένα του Ουέμπερ (37-38) ο Ολυμπιακός ανέτρεψε το -8 και βρέθηκε να προηγείται, αλλά όχι για πολύ. Ορισμένες κακές επιλογές στην επίθεση και η κακή άμυνα επέτρεψαν στο Λαύριο να πάει στο ημίχρονο προηγούμενο με +4 (44-40).
Σε αυτό το πρώτο ημίχρονο, ξεχώρισε ο Ουέμπερ με 11 πόντους, 4 ριμπάουντ και 1 ασίστ, ενώ καλά στάθηκε ο Παπανικολάου με 8 πόντους, 3 ριμπάουντ, 3 ασίστ και ο Πρίντεζης που πέτυχε (και τους) πέντε πόντους στο ξεκίνημα του β' δεκαλέπτου.
Ο Μιλουτίνοφ σκόραρε τους πρώτους τέσσερις πόντους στο τρίτο δεκάλεπτο, αλλά οι «ερυθρόλευκοι» δεν ήταν καλοί στην άμυνα, με αποτέλεσμα να βρεθούν στο -7 (51-44) από το καλάθι του Μπιούφορντ. Ο Πρίντεζης με 6 πόντους μείωσε σε απόσταση αναπνοής (51-50), αλλά η... προσπέραση από τον Ολυμπιακό ήρθε λίγο αργότερα, με τον Γκος να σκοράρει 4 συνεχόμενους και 6 από τους 8 τελευταίους πόντους του Ολυμπιακού για το 57-58, λίγο πριν ο Σπανούλης βάλει την ομάδα μπροστά με +4 (61-57). Το δεκάλεπτο έκλεισε με τον Θρύλο να προηγείται 61-65 με καλάθια από Πρίντεζη και Σπανούλη.
Ο Ολυμπιακός δεν φρόντισε να «τελειώσει» νωρίτερα το παιχνίδι και διατήρησε τη μορφή του... ντέρμπι μέχρι το τέλος, όπου οι δύο ομάδες πήγαιναν πόντο-πόντο. Το Λαύριο προηγήθηκε (75-74) με τον Μιλόσεβιτς, εκμεταλλευόμενος τις κακές επιλογές του Ολυμπιακού στην επίθεση, όπου για συνεχόμενες κατοχές επέλεξε να εκτελεί τρίποντα αντί να πάει κάτι σε πιο σίγουρο. Ο Πρίντεζης ισοφάρισε με 1/2 βολές για το 75-75, ο Ουέμπερ έκανε το 75-77 με λέι απ, ενώ ακολούθησε μία εύστοχη βολή του Μιλόσεβιτς για το 76-77. Ο Ουέμπερ και ο Μιλουτίνοφ έβαλαν από μία βολή, ο Γκος έβαλε και τις δύο, μετά από επιθετικό ριμπάουντ του Σέρβου σέντερ και κάπως έτσι διαμορφώθηκε το 81-76 υπέρ του Ολυμπιακού. Μία δύσκολη νίκη για την ομάδα του Ντέιβιντ Μπλατ λίγο πριν την σπουδαία «μάχη» στην Ιταλία. Κόντρα στην Αρμάνι Μιλάνο, βέβαια, θα πρέπει να παρουσιαστεί κατά πολύ καλύτερος...
Τα δεκάλεπτα: 22-22, 44-40, 61-65, 76-81
Λαύριο (Χρήστος Σερέλης): Λούντζης 11 (1), Κουζέλογλου, Λαμπ 16 (3), Μπιούφορντ 7 (1), Ουίτι 6, Μαστρογιαννόπουλος 4, Χαραλαμπόπουλος 5 (1), Μιλόσεβιτς 11, Κακλαμανάκης 12, Νίξον 4.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ντέιβιντ Μπλατ): Βεζένκοφ 3 (1), Μιλουτίνοφ 7 (7 ριμπάουντ), Παπανικολάου 8 (1), Ουίλιαμς-Γκος 11 (1), Ουέμπερ 14 (2), Πρίντεζης 18 (1), Αγραβάνης 2, Σπανούλης 12 (2), Μάντζαρης 2, Τουπάν, ΛεΝτέι 4.








