«Δεν υπάρχουν δικαιολογίες...»
Δεν έψαξε για δικαιολογίες ο Ντέιβιντ Μπλατ, ο οποίος τόνισε ότι ο Ολυμπιακός δεν έκανε πολλά πράγματα σωστά στο Λας Πάλμας, με αποτέλεσμα να γνωρίσει βαριά ήττα από τη Γκραν Κανάρια. Παράλληλα, ο Αμερικανοϊσραηλινός κόουτς υπογράμμισε ότι θα πρέπει οι παίκτες του να πάρουν πάση θυσία τα 2 εναπομείναντα ματς, προκειμένου να εξασφαλίσουν την πρόκριση στα πλέι οφ, ενώ αναφέρθηκε και στις σημαντικές απουσίες στα γκαρντ.
Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Ντέιβιντ Μπλατ, δήλωσε: «Συγχαρητήρια στην Γκραν Κανάρια. Έπαιξε πολύ καλά. Ήταν λάθος εβδομάδα για εμάς να κάνουμε το ταξίδι στην Γκραν Κανάρια. Την διπλή εβδομάδα. Ήταν πολύ-πολύ δύσκολο ταξίδι και εμείς δύσκολο δεν ανταποκριθήκαμε. Όμως, είναι δικό μας λάθος, δεν υπάρχουν δικαιολογίες. Υπάρχουν πολλά που δεν κάναμε σωστά, όμως, αυτό που πρέπει να κάνουμε τώρα είναι να κοιτάξουμε άμεσα μπροστά. Έχουμε ακόμη δύο παιχνίδια στην έδρα μας και πρέπει οπωσδήποτε να τα κερδίσουμε αν θέλουμε να προκριθούμε στα πλέι οφ».
Όταν του ζητήθηκε να κάνει ένα σχόλιο για τις εκτός έδρας ήττες του Ολυμπιακού, απάντησε: «Προφανώς θα μπορούσα να αναφέρω παιχνίδια που κερδίσαμε κόντρα σε μεγαλύτερες ομάδες ή που χάσαμε για ένα δύο plays. Σίγουρα θα μπορούσαμε να τα είχαμε πάει καλύτερα. Παίζουμε χωρίς τους δύο βασικούς μας πόιντ γκαρντ. Βγάλε από οποιαδήποτε ομάδα τους δύο βασικούς της πόιντ γκαρντ, να δούμε τι μπορεί να κάνει. Και δεν είναι η πρώτη φορά. Πρέπει, όμως, να βρούμε τον τρόπο να καλύψουμε το κενό τους».







