ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

«Έφυγα από τη Σερβία για ένα τεράστιο κλαμπ»

«Έφυγα από τη Σερβία για ένα τεράστιο κλαμπ»

Η Ευρωλίγκα έκανε «Focus» στον Αλεξέι Ποκουσέφσκι, ο οποίος μίλησε για τον Ολυμπιακό και πως είναι να έχει δίπλα του τον Βασίλη Σπανούλη!

Ο μόλις 17 ετών γκαρντ των «ερυθρόλευκων», σχολίασε:

«Έχω πολλούς φίλους εδώ, όλη η οικογένειά μου ήρθε να με δει περίπου στα 20 άτομα, οπότε είμαι χαρούμενος.

Όταν ήρθα στην Ελλάδα ήμουν μόνος μου. Μετά από ένα χρόνο ήρθαν και οι γονείς μου και ήταν καλύτερα.

Στα 13 μου έφυγα από τη Σερβία και ήρθα να παίξω σε ένα τεράστιο κλαμπ όπως ο Ολυμπιακός και ήμουν χαρούμενος. Είναι πολύ ωραίο το συναίσθημα να παίζεις με τους κορυφαίους, όπως ο Σπανούλης».

Παράλληλα για τον παίκτη του Θρύλου μίλησε και ο προπονητής των Εφήβων, Δημήτρης Τσαλδάρης, ο οποίος δήλωσε:

«Είναι ένα γνήσιο ταλέντο. Μπορεί και συνδυάζει πολλά πράγματα. Καταλαβαίνει από μπάσκετ και είναι πολύ ώριμος στο παιχνίδι του λες και είναι 30 ετών. Έχει πολλές ικανότητες. Μπορεί να σουτάρει, διαθέτει την τεχνική και την πλαστικότητα. Έχει όλο το πακέτο. Αλλά και το μυαλό. Για μένα εάν συνεχίσει έτσι θα έχει ένα λαμπρό μέλλον.

Είχε κάποιους τραυματισμούς στο παρελθόν αλλά η θέλησή του για να παίξει μπάσκετ, τον αναγκάζει να δουλεύει και να περνάει μπόλικη ώρα στο γυμναστήριο. Ακόμα έχει μάθει να μιλάει και να καταλαβαίνει ελληνικά και αυτό τον έχει βοηθήσει να εγκλιματιστεί σε μία διαφορετική χώρα και κουλτούρα. Είναι πολύ δύσκολο για μερικά παιδιά να μετακομίσουν από την μία χώρα στην άλλη, όμως αυτός δεν είχε κάποιο πρόβλημα».

Να σημειωθεί πως πρόσφατα, στον αγώνα με την Μπάγερν Μονάχου στο ΣΕΦ, ο Ποκουσέφσκι έκανε το ντεμπούτο του με την πρώτη ομάδα και μάλιστα σε ματς της Euroleague!

 
BetMarket 728x90

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ