«Αυτοκτονία» της Ελλάδας και ήττα από τη Βραζιλία
Την ήττα με 79-78 από τη Βραζιλία γνώρισε η Εθνική Ελλάδας, για τη 2η αγωνιστική του 6ου ομίλου στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας. Μία ήττα «αυτοκτονία» για τη γαλανόλευκη, αν αναλογιστεί κανείς πως βρεθήκαμε να προηγούμαστε με 17 πόντους διαφορά (23-40, δύο λεπτά για το ημίχρονο), αλλά και το γεγονός πως ο Σλούκας είχε 2/3 βολές στα 2’’ και έχασε την ευκαιρία να στείλει το παιχνίδι στην παράταση!
Πάντως, τα τελευταία λεπτά ήταν συγκλονιστικά. Οι δύο βολές του Παπανικολάου και το τρίποντο του Πρίντεζη έκαναν το 76-71 το 76-76, αλλά ο Βαρεζάο ευστόχησε για το 78-76. Ακολούθησε λάθος πάσα του Καλάθη στην επαναφορά και το 5ο φάουλ του Γιάννη Αντετοκούνμπο. Ο Μπαρμπόσα είχε 1/2 για το 79-76 και ακολούθως ο Λουζάντα έκανε τεράστιο λάθος, μιας και έκανε φάουλ στον Σλούκα, στα 2’’, στην προσπάθειά του να σουτάρει από την άλλη πλευρά του παρκέ! Ο Έλληνας γκαρντ έβαλε τις δύο πρώτες, αλλά έχασε την τρίτη και έτσι η Εθνική Ελλάδας ηττήθηκε 79-78 από τη Βραζιλία.
Ο Γιώργος Πρίντεζης ήταν ο πρώτος σκόρερ της Εθνικής με 20 πόντους (είχε και 4 ριμπάουντ, 2 ασίστ). Ακολούθησε ο Νικ Καλάθης με 16 (7 ριμπάουντ, 4 ασίστ) και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο με 13 (4 ριμπάουντ, 1 ασίστ).
Για τη Βραζιλία, κορυφαίος ήταν ο Βαρεζάο με 22 πόντους και 9 ριμπάουντ. 15 έβαλε ο Σόουζα και από 13 σημείωσαν ο Μπαρμπόσα και ο Γκαρσία.
Τα δεκάλεπτα: 15-19, 30-40, 56-53, 79-78







