«Θέλουμε την πρόκριση. Ο ΠΑΟ θα πάρει, όπως πάντα, ό,τι του αξίζει»
Η Αφροδίτη Κοσμά αποτελεί μία από τις παλιές… καραβάνες της ομάδας μπάσκετ Γυναικών του Ολυμπιακού, έχοντας συμβάλλει τα μέγιστα στην μέχρι σήμερα πορεία της, σε Ελλάδα και Ευρώπη.
Η Ελληνίδα φόργουορντ, λοιπόν, μίλησε στο redking.gr και αναφέρθηκε στους στόχους του Θρύλου, όντας ξεκάθαρη. Αήττητο, νταμπλ και πρόκριση στους ομίλους της Ευρωλίγκα επί της Μονπελιέ.
Όσον αφορά στην φετινή ιδιαιτερότητα των αναμετρήσεων με τον Παναθηναϊκό, η 36χρονη αθλήτρια των Πειραιωτών, ήταν αφοπλιστική. «Ο Παναθηναϊκός θα πάρει, όπως πάντα, ό,τι του αξίζει…», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Αναλυτικά οι δηλώσεις της Αφροδίτης Κοσμά:
Για την προετοιμασία, τα δυνατά φιλικά στην Ουγγαρία και τα ματς με την Μονπελιέ:
«Η προετοιμασία έχει πάει μέχρι στιγμής πολύ καλά, δουλεύουμε πάρα πολύ σκληρά. Ευτυχώς παίξαμε και δύο πολύ δυνατά παιχνίδια, τα οποία δείξανε κάποιες αδυναμίες που έχουμε σαν ομάδα και πάνω σε αυτές δουλεύουμε. Πιστεύω βγήκανε χρήσιμα συμπεράσματα από το προπονητικό τιμ και είμαι σίγουρη ότι δουλεύει ώστε να διορθωθούν αυτές οι αδυναμίες, για να είμαστε καλύτερες και να μην φανούν στα παιχνίδια με την Μονπελιέ. Θέλουμε την πρόκριση, βέβαια είναι πάρα πολύ δύσκολο. Από εκεί και πέρα, πιστεύω ο κόσμος στη Χαλκίδα θα μας βοηθήσει πάρα πολύ, θα μας δώσει την έξτρα ώθηση και θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό όλες οι παίκτριες, για να μπούμε στους ομίλους της Ευρωλίγκα».
Για το αν είναι η ομάδα πιο έτοιμη για τα ευρωπαϊκά ματς:
«Σίγουρα υπάρχει εμπειρία, εννοείται αυτό. Πιστεύω γίνανε και οι κατάλληλες προσθήκες, είμαστε πιο έμπειρες, πιο δυνατές. Το μεγάλο αβαντάζ για την ομάδα μας έχει να κάνει με το γεγονός ότι το 80% του ρόστερ μας είμαστε χρόνια μαζί, οπότε έχουμε μία βάση και δουλεύουμε από εκεί. Η Μονπελιέ ναι μεν έχει καλές παίκτριες, αλλά δεν νομίζω ότι στην παρούσα φάση είναι τόσο καλή ομάδα. Υπάρχει εμπειρία από την περσινή Ευρωλίγκα, λοιπόν. Θέλουμε να συνεχίσουμε από εκεί που σταματήσαμε πέρσι και να κάνουμε κάτι καλύτερο».
Για τους στόχους στην Ελλάδα:
«Στόχος είναι, χωρίς καμία αμφιβολία, το αήττητο. Δεν το συζητάμε σαν ομάδα. Ο στόχος είναι το αήττητο για 5η διαδοχική χρονιά και να παίξουμε και ακόμα καλύτερο μπάσκετ».
Για τα ματς με τον Παναθηναϊκό:
«Εννοείται (σ.σ γέλια). Ο Παναθηναϊκός θα πάρει, όπως πάντα, ό,τι του αξίζει…»







