ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Δεν μπορεί (να είναι τόσο κακός)

Δεν μπορεί (να είναι τόσο κακός)
Αρθρογράφος: Στράτος Ζαλούμης
ΣΤΡΑΤΟΣ ΖΑΛΟΥΜΗΣ

Να δεχτούμε ότι επειδή είναι η πρώτη φορά που παίζει στην Ευρώπη, δεν έχει μπει ακόμα στο κλίμα; Να το δεχτούμε. Να δεχτούμε ότι ακόμα δεν έχει βρει τα πατήματά του; Να το δεχτούμε και αυτό.

Από εκείνο το σημείο όμως μέχρι αυτά που (δεν) βλέπουμε μέχρι στιγμής από τον Ουέιντ Μπόλντγουιν, υπάρχει τεράστια διαφορά. Αποκτήθηκε για να κάνει τη διαφορά, αλλά την κάνει με αρνητικό τρόπο, «αναγκάζοντας» τον Ολυμπιακό να βασίζεται μόνο σε 3 γκαρντ (Σπανούλης, Πάντερ, Κόνιαρης).

Παίκτης άτολμος, χωρίς ψυχολογία, χωρίς αυτοπεποίθηση, γκαρντ που φοβάται να πάρει προσπάθειες και που κατεβάζει τη μπάλα απλώς για να τη δώσει παραδίπλα. Παίκτης που δεν σουτάρει και που σου δίνει την αίσθηση πως δεν ξέρει τι κάνει στο παρκέ.

Προφανώς και ο Μπόλντγουιν δεν είναι το μοναδικό «θέμα» που έχει αυτήν τη στιγμή ο Ολυμπιακός, ωστόσο είναι ένα σημαντικό ζήτημα για το οποίο οι «ερυθρόλευκοι» καλούνται να βρουν λύση.

Ο Αμερικανός γκαρντ είναι σταθερά κακός, είτε ο Ολυμπιακός ήταν καλός (με Βαλένθια), είτε ο Ολυμπιακός δεν ήταν καλός (με Βιλερμπάν και Ζενίτ). Δεν ξέρουμε αν αυτό είναι το πραγματικό του πρόσωπο, αλλά πραγματικά δυσκολευόμαστε να πιστέψουμε κάτι τέτοιο. Και, φυσικά, ευχόμαστε να βρει (άμεσα, όμως) τον εαυτό του, γιατί ο Ολυμπιακός έχει στηριχθεί πολύ πάνω του.

Δεν μπορεί (να είναι τόσο κακός)...

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ