ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Αν θέλουν μόνο αυτοί μπορούν να το γυρίσουν

Αν θέλουν μόνο αυτοί μπορούν να το γυρίσουν
Αρθρογράφος: Δημήτρης Μαργωμένος
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΡΓΩΜΕΝΟΣ

Τα πράγματα σε αυτήν την περίπτωση δεν είναι απλά. Και ο λόγος για την κατάσταση που επικρατεί στον Ολυμπιακό τη φετινή αγωνιστική περίοδο. Οι «ερυθρόλευκοι» δεν έχουν ξεκινήσει καθόλου καλά.

Η ομάδα δεν είναι καλά αγωνιστικά και φαίνεται αυτό μέσα στο γήπεδο.

«Τρέχει» τώρα ένα ρεκόρ 2-5. Το θέμα όμως δεν είναι οι ήττες που έχει κάνει, αλλά ο τρόπος που έχουν έρθει. Όλες είναι εύκολες νίκες για τον αντίπαλο, αυτό είναι το θέμα. Όπως είχα γράψει και μετά τη νίκη επί της ΤΣΣΚΑ Μόσχας δεν είχε σημασία η νίκη στη Ρωσία αλλά ο τρόπος που ήρθε.

Ο Ολυμπιακός σε εκείνο το ματς έπαιξε ωραίο μπάσκετ. Ένα μπάσκετ το οποίο σου έδινε λόγο να αισιοδοξείς για τη συνέχεια.

Αλλά ήρθαν οι αγώνες με Μακάμπι Τελ Αβίβ και Αναντολού Εφές στο ΣΕΦ και η εμφάνιση ήταν κακή και στα δύο παιχνίδια. Εμφανίσεις οι οποίες έδειξαν ότι υπάρχει θέμα.

Η ομάδα δεν μπορεί να βρει το δρόμο της.

Φταίει η προετοιμασία, φταίει το αρχικό στήσιμο, φταίνε οι επιλογές στους ξένους, σίγουρα πάντως κάτι φταίει ή όλα αυτά μαζί!

Έγιναν δύο προσθήκες με τους Ρότσεστι και Ριντ, οι οποίοι όμως δεν είναι παίκτες που μπορούν αμέσως να δείξουν πράγματα. Ή να πάρουν την ομάδα στην πλάτη τους. Ο Ρότσεστι κάποτε θα μπορούσε, αλλά τώρα φαίνεται ότι θα χρειαστεί τον χρόνο του για να φτάσει σε αυτό το επίπεδο.

Από την άλλη όσον αφορά τον Κεστούτις Κεμζούρα ο οποίος έγινε μόνιμος στον «ερυθρόλευκο» πάγκο, δείχνει να μην μπορεί να βρει γιατρειά.

Χρειάζεται ένα γερό σοκάρισμα ο Ολυμπιακός, αυτή είναι η αλήθεια.

Θα είναι ο Τόμιτς αυτός, θα είναι οι αλλαγές παικτών, θα είναι η προσθήκη παικτών, κανείς δεν ξέρει.

Οι μόνοι που μπορούν να απαντήσουν σε αυτά τα ερωτήματα και να πάρουν τις αποφάσεις που πρέπει είναι οι ιδιοκτήτες της ομάδας Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος.

Βρίσκονται σε ένα σταυροδρόμι στο οποίο πρέπει να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους. Να ακολουθήσουν έναν δρόμο, να κάνουν όσα πρέπει και να αλλάξει η κατάσταση. Έτσι ώστε να μη λέμε από Οκτώβρη μήνα (γιατί από τότε έχουν φανεί τα πράγματα) ότι είναι χαμένη η φετινή χρονιά.

Ή αν πάμε σε αυτή τη λογική τουλάχιστον να φανεί ότι ο Ολυμπιακός φτιάχνει κάτι για του χρόνου.

Όμως δεν γίνεται να είσαι Ολυμπιακός και να λες από τόσο νωρίς ότι η χρονιά είναι χαμένη. Πως περιμένεις μετά και ο κόσμος να είναι δίπλα σου; Να έρχεται στο γήπεδο να δει τι αν η ίδια η ομάδα δείχνει ότι δεν έχει σκοπό να αλλάξει οτιδήποτε;

Φυσικά ο κόσμος δεν έρχεται μόνο για τις νίκες, αλλά έρχεται για να δει και κάτι. Να δει τη φανέλα του Ολυμπιακού και να τον πορώσει. Μία νοοτροπία την οποία αυτή τη στιγμή οι παίκτες της ομάδας δεν την έχουν.

Ο Ολυμπιακός χρειάζεται άμεσα αποφάσεις και οι ιδιοκτήτες του είναι οι μοναδικοί που μπορούν να τις πάρουν. Είναι αυτοί οι οποίοι μπορούν να δώσουν και πάλι την έμπνευση τόσο στην ομάδα όσο και τον κόσμο.

Και επίσης να υπάρξει μία δημόσια τοποθέτηση όσον αφορά για τους στόχους που έχει η φετινή ομάδα. Το χρειάζεται αυτό ο κόσμος. Μία επίσημη τοποθέτηση, ποιος είναι ο στόχος της ομάδας όχι μόνο στην Ευρωλίγκα, αλλά και στα εγχώρια θέματα. Ο Ολυμπιακός αποφάσισε να μην «κατέβει» στην Α1 για συγκεκριμένους λόγους. Από εκεί και πέρα ποιες είναι οι κινήσεις που γίνονται;

Γιατί αν περιμένουμε από τους αρμόδιους να προβληματιστούν και να αλλάξουν τα πράγματα, τότε τα πάντα θα παραμείνουν ίδια...

ΥΓ: Και αυτό που λένε ότι με τον αθλητικό νόμο θα «πέσει» ο Βασιλακόπουλος, δεν είναι και τόσο απλά τα πράγματα. Και ποιος μπορεί να διαβεβαιώσει τον Ολυμπιακό και όχι μόνο ότι δεν θα εκλεχθεί κάποιος άνθρωπος του Βασιλακόπουλου και επί της ουσίας θα είναι ο ίδιος που θα διοικεί, έχοντας ονομάσει τον εαυτό του ως επίτιμο πρόεδρο της ΕΟΚ...

 
BetMarket 728x90

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ