ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Στη Γερμανία δεν νίκησε μόνο ένα ματς...

Στη Γερμανία δεν νίκησε μόνο ένα ματς...
Αρθρογράφος: Δημήτρης Μαργωμένος
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΡΓΩΜΕΝΟΣ

Δύο ματς στη Γερμανία είχε να δώσει ο Ολυμπιακός αυτή την εβδομάδα κόντρα σε Μπάγερν Μονάχου και Άλμπα Βερολίνου. Αν κάποιος πριν τα ματς έλεγε ότι θα έπαιρνε η ομάδα μία νίκη στα δύο αυτά παιχνίδια θα έμενε ικανοποιημένος.

Αλλά έτσι όπως εξελίχθηκαν οι αγώνες αυτοί όλοι είπαν ότι ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να είχε κάνει δύο στα δύο στα παιχνίδια. Να γυρνούσε από τη Γερμανία έχοντας δύο νίκες στις... βαλίτσες του.

Από τη στιγμή που η ομάδα έδειξε αυτήν την εικόνα μέσα στο Μόναχο κόντρα στην Μπάγερν. Είχε τη νίκη στα χέρια του, αλλά στο τελευταίο πεντάλεπτο χάλασε την εικόνα του και έτσι ήρθε η ήττα. Λίγα 24ωρα μετά στο Βερολίνο ο Ολυμπιακός πήρε μία νίκη έχοντας το σκορ συνέχεια πάνω από τους 20 πόντους και παίζοντας ένα ωραίο μπάσκετ.

Σε αυτούς τους αγώνες όμως ο Ολυμπιακός δεν κέρδισε μόνο ένα ματς από τα δύο...

Κέρδισε πολλά περισσότερα...

Κέρδισε παίκτες και αυτοπεποίηση. Δύο σημαντικά στοιχεία. Μπορεί πλέον ο Ολυμπιακός να υπολογίζει τον Μπόλντγουιν. Ένας παίκτης ο οποίος ήταν με το ένα πόδι για την έξοδο. Να μη συνεχίσει στην ομάδα και να λύσει το συμβόλαιό του.

Τελικά δεν λύθηκε το συμβόλαιο, έμεινε και συνεχίζει κανονικά στην ομάδα.

Και τώρα τρία συνεχόμενα παιχνίδια βλέπεις ξαφνικά έναν Μπόλντγουιν μεταμορφωμένο. Να μπορεί να βοηθήσει την ομάδα και να κάνει τα δικά του. Να βοηθήσει ουσιαστικά και να δώσει το κάτι παραπάνω. Για τους λόγους δηλαδή που αποκτήθηκε.

Και στον αγώνα με την Άλμπα Βερολίνου είδαμε έναν Ρούμπιτ «απογειωμένο». Έδωσε ανάσες στον Πρίντεζη και μπορούσε έτσι και ο Κεμζούρα να κάνει τις δικές του αλλαγές, χωρίς να κουράσει τον Πρίντεζη στο παρκέ.

Επίσης ίσως να είναι και πιο σημαντικό το στοιχείο αυτό, ο Ολυμπιακός κέρδισε αυτοπεποίθηση!

Όλοι αυτό που δήλωσαν προπονητής και παίκτες ήταν πως τους πείραξε η ήττα στο Μόναχο. Αυτό «ξύπνησε» τον εγωισμό όλων και φάνηκε αυτό στο παρκέ μέσα στο Βερολίνο. Νίκη με 20 πόντους και με ωραίο μπάσκετ που αφήνει υποσχέσεις για τη συνέχεια.

Σίγουρα έλειπαν παίκτες από την Άλμπα, αλλά από την άλλη ο Ολυμπιακός τέτοιο μπάσκετ είχε καιρό να παίξει...

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ