ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

«Να δείξουμε τον μπασκετικό μας χαρακτήρα»

«Να δείξουμε τον μπασκετικό μας χαρακτήρα»

Κάλεσμα στον κόσμο να στηρίξει την ομάδα Μπάσκετ Γυναικών του Ολυμπιακού στο παιχνίδι με αντίπαλο τη Βαλένθια (27/11, 19:30), απηύθυνε η Άννα Νίκη Σταμολάμπρου, τονίζοντας πως οι «ερυθρόλευκες» καλούνται να δείξουν το χαρακτήρα τους. «Η αλήθεια είναι ότι πριν τη διακοπή της Εθνικής ομάδας, η ομάδα βρισκόταν σε εξαιρετική κατάσταση έχοντας βρει τον ρυθμό της. Η διακοπή θεωρώ ότι μας επηρέασε σε έναν βαθμό όσον αφορά τον ρυθμό. Παρ’ όλα  αυτά καταφέραμε να επεκτείνουμε το αήττητο μας και να σπάσουμε το ρεκόρ στις εγχώριες διοργανώσεις. Αδιαμφισβήτητα ήταν μια ιστορική μέρα για τον σύλλογο. Από εκεί και πέρα το ρεκόρ «έσπασε» αλλά η ομάδα με το που τελείωσε το ματς του Σαββάτου έστρεψε την προσοχή της στο πολύ σημαντικό παιχνίδι της Τετάρτης απέναντι στην Valencia», δήλωσε αρχικά η γκαρντ του Ολυμπιακού.

Για την ήττα στον πρώτο γύρο με 11 πόντους: «Στο πρώτο ματς με την Valencia, στην Ισπανία, η ομάδα μας δεν έπιασε την απόδοση που θα έπρεπε και γνωρίσαμε την ήττα. Παρουσιάσαμε μια εικόνα η οποία δεν μας αντιπροσωπεύει. Από εκεί και πέρα έχει περάσει αρκετός καιρός, έχουμε δουλέψει πολύ στις προπονήσεις και έχουμε βελτιώσει πολλά κομμάτια του παιχνιδιού μας. Αυτό που θα πρέπει να προσέξουμε την Τετάρτη είναι σίγουρα ο έλεγχος του ρυθμού του παιχνιδιού καθώς η Valencia είναι μια ομάδα που της αρέσει να τρέχει στον αιφνιδιασμό και παίρνει αρκετούς πόντους από το επιθετικό της transition. Επίσης πολύ σημαντικό ρόλο θα παίξει η ατομική μας άμυνα στα επιθετικά ατού της Valencia. Οσον αφορά την επίθεση μας θα πρέπει να εκμεταλλευτούμε τις αμυντικές της αδυναμίες.

Η ήττα στην Ισπανία μας έχει πεισμώσει. Πρωταρχικός μας στόχος είναι σίγουρα η νίκη, έχοντας στο πίσω μέρος του μυαλού μας την διαφορά, κάτι το οποίο βέβαια θα κοιτάξουμε κατά την εξέλιξη του παιχνιδιού. Δεν το βλέπουμε σαν εκδίκηση αλλά σαν μια ευκαιρία να δείξουμε τον μπασκετικό μας χαρακτήρα».

Για το γεγονός ότι η ομάδα πλέον παίζει στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας: «Το να αγωνίζεσαι σε ένα ιστορικό στάδιο σαν το ΣΕΦ είναι κάτι το ξεχωριστό και ιδιαίτερο και σαφέστατα μας δίνει ένα έξτρα κίνητρο. Έχουν αγωνιστεί σπουδαίοι αθλητές στην συγκεκριμένη αρένα και είναι τιμή μας που έχουμε την ευκαιρία να αγωνιζόμαστε στο ίδιο παρκέ».

Για τον κόσμο: «Ο κόσμος του Ολυμπιακού μας στηρίζει πάντα σε όλους τους αγώνες. Στο ματς της Τετάρτης τον θέλουμε δίπλα μας, να στηρίξει την προσπάθεια μας και να γίνει ο 6ος παίκτης μας στο γήπεδο».

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ