ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Είχε την ουσία...

Είχε την ουσία...

Χωρίς να φτάσει σε υψηλά επίπεδα απόδοσης ο Ολυμπιακός πέρασε από το Ρέθυμνο, έκανε το 2-0 στις νίκες και πήρε το εισιτήριο για τα ημιτελικά της Basket League. Οι πρωταθλητές μετά από ένα πρώτο ημίχρονο που δεν κατάφεραν να βρουν διάρκεια στο ρυθμό, βασιζόμενοι σε ορισμένα διαστήματα, είχαν το προβάδισμα με 4 πόντους στο 20λεπτο (40-36).

Αλλά στην τρίτη περίοδο πάτησαν... γκάζι και έφτασαν στην επικράτηση. Στο ματς είχαν ουσία για την περισσότερη ώρα, όμως δεν έλλειψαν τα γνωστά τους συμπτώματα. Δηλαδή τα χαμηλά ποσοστά από μακρινή απόσταση και τα λάθη. Δύο τομείς που όλη τη χρονιά αποτελούν... ζήτημα για τους "ερυθρόλευκους" και τώρα που μπαίνουμε στην τελική ευθεία, θα πρέπει να είναι ακόμα πιο προσεκτικοί.

Ο Σπανούλης στην επάνοδό του είχε 14π. αλλά και 5 ασίστ, με τον Μάντζαρη να φτάνει τις 7! Καλή παρουσία από τον Χακίμ Γουόρικ. Έκανε το καλύτερα, επιθετικά ματς με το Θρύλο έχοντας 17 πόντους, ενώ Χάντερ και Παπαπέτρου σημείωσαν από 11 πόντους, δείχνοντας μια αξιοθαύμαστη σταθερότητα.

Η υπεροπλία σε ριμπάουντ -ειδικά στα επιθετικά- και το ομαδικό παιχνίδι βοήθησαν για να φτάσει ο Ολυμπιακός στο "διπλό". Και πιο εύκολα από ό,τι δείχνει το τελικό σκορ 77-73. Γιατί στην τελευταία περίοδο και μετά από μια 3η όπου επέβαλλαν απόλυτα το ρυθμό τους, χαλάρωσαν και επέτρεψαν στο Ρέθυμνο να ξαναμπεί στο ματς.

Αυτό που πρέπει να απασχολήσει τον Σφαιρόπουλο είναι τόσο τα 17 λάθη του Ολυμπιακού, αλλά και τα 10 κλεψίματα που έκαναν οι Κρητικοί. Αριθμοί μεγάλοι για τον Ολυμπιακό κόντρα σε έναν αντίπαλο του βεληνεκούς του Ρεθύμνου.

Τα δεκάλεπτα: 16-13, 36-40, 49-66, 73-77.

Ρέθυμνο: Ντελινινκάιτις 9 (3), Μάντεν 12 (2), Γιαννόπουλος 3 (1), Στόουν 3, Κάρτερ 14, Σχίζας 5 (1), Σάφτεναρ 3 , Τσακαλέρης 3 (1), Χάροου 17 (2), Πανατεράκης, Δουλγεράκης 3 (1), Θεοδωρίδης 1.

Ολυμπιακός: Παπαπέτρου 11 (2), Σπανούλης 14 (1), Μιλουτίνοφ, Μάντζαρης 4, Παπανικολάου 4, Χάντερ 11, Στρόμπερι 3 (1), Αγραβάνης 2, Γουόρικ 17 (6ριμπ), Χάκετ 4 (1), Λοτζέσκι 5, Αθηναίου 2.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  • Στα... πιτς ο Παπαπέτρου

    Στα... πιτς ο Παπαπέτρου

    Ο φόργουορντ του Ολυμπιακού θα μείνει εκτός προπονήσεων για 4-5 ημέρες.

  • MVP ο Γουόρικ

    MVP ο Γουόρικ

    Κορυφαίος σε πόντους ο Αμερικανός με θεαματικά καρφώματα, ενώ μάζεψε και αρκετά ριμπάουντ.

  • Ρέθυμνο-Ολυμπιακός 73-77

    Ρέθυμνο-Ολυμπιακός 73-77

    Να τελειώνει σήμερα με την πρόκριση θέλει ο Θρύλος. Live στο redking.gr.

BetMarket 728x90

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ