ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Τους πήραν χαμπάρι: «Δεν είναι η πρώτη φορά που θέλει να φύγει»

Τους πήραν χαμπάρι: «Δεν είναι η πρώτη φορά που θέλει να φύγει»

Τους πήραν χαμπάρι και στην Ευρωλίγκα. Μιλώντας στην ισπανική εφημερίδα «El Pais», ο Τζόρντι Μπερτομέου τόνισε πως δεν είναι η πρώτη φορά που ακούει ότι ο Παναθηναϊκός θέλει να αποχωρήσει από την Ευρωλίγκα! «Δεν είναι η πρώτη φορά που ακούμε ότι ο Παναθηναϊκός θα εγκαταλείψει την Euroleague. Με τον Παναθηναϊκό, το καλύτερο που πρέπει να κάνεις, είναι να έχεις υπομονή, ικανότητα να συζητήσεις μαζί τους και να τους κάνεις να καταλάβουν. Όμως ο Παναθηναϊκός γνωρίζει επίσης ότι εκτός Euroleague δεν υπάρχει καλύτερο σενάριο, αλλά πολύ χειρότερο σενάριο.

Είναι προφανές για όποιον μπορεί να το καταλάβει. Και παρά το γεγονός ότι σε κάποιο σημείο έχει κάνει ανακοινώσεις αυτού του τύπου, δεν έχει συμβεί ποτέ. Και αν συμβεί, αν φύγει, θα έλθει άλλη ομάδα. Πριν από μερικά χρόνια είχαμε τη Μπενετόν Τρεβίζο, την Σιένα και άλλες», σχολίασε σχετικά.

Για την οριστική διακοπή της φετινής σεζόν στην Ευρωλίγκα: «Προτεραιότητα ήταν πάντα η υγεία και είναι σημαντικό να κατανοήσουμε ότι η απόφαση δεν μπορούσε να αναβληθεί. Υπήρχε μια πολύ ιδιαίτερη κατάσταση στην Ευρώπη όσον αφορά τα ταξίδια. Πολλοί παίκτες είναι στις ΗΠΑ, κάποιοι στην Ασία, ενώ και στην Ευρώπη υπήρχαν προβλήματα επειδή οι καταστάσεις είναι πολύ διαφορετικές όσον αφορά τα ταξίδια και την καραντίνα. Σε ορισμένες χώρες εξακολουθεί να μην είναι δυνατή η προπόνηση. Στη Ρωσία δεν μπορείς να κάνεις τίποτε μακριά από το σπίτι, ενώ στην Ιταλία μπορείς να προπονηθείς στην ύπαιθρο αλλά όχι σε εσωτερικούς χώρους. Δεν μπορούμε να παίξουμε αγώνες στην EuroLeague με ομάδες που δεν είναι προετοιμασμένες ή μερικές σε καλύτερη κατάσταση από άλλες. Εν ολίγοις, θα ήταν ένα φιάσκο και αυτό που θα βλέπαμε, δεν θα ήταν η EuroLeague, θα ήταν κάτι άλλο.

Δεν θέλαμε να παίξουμε τον Αύγουστο. Το NBA έχει μια ελευθερία που εμείς δεν διαθέτουμε. Μπορεί να γίνουν παιχνίδια τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο και να ξεκινήσει η επόμενη σεζόν τον Δεκέμβριο. Αυτό σημαίνει ότι η επόμενη σεζόν θα τελειώσει τον Ιούλιο του επόμενου έτους. Μπορούν να το κάνουν, πρώτα επειδή κατά τη διάρκεια του έτους δεν χρειάζεται να το συνδυάσουν με κάτι, δεν έχουν εθνικά πρωταθλήματα. Και δεύτερον, γιατί εάν στο τέλος υπάρχει σύμπτωση με τους Ολυμπιακούς Αγώνες, δεν έχουν ούτε τα προβλήματα που έχουμε σε σχέση με τις εθνικές ομάδες».

 
BetMarket 728x90

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ