ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

«Έπρεπε να ήμασταν τουλάχιστον μαχητές»

«Έπρεπε να ήμασταν τουλάχιστον μαχητές»

Δεν κρύφτηκε ο προπονητής του Ολυμπιακού στη συνέντευξη Τύπου μετά τον αγώνα με τη Βιλερμπάν, και τόνισε αρχικά:

«Συγχαρητήρια στην Βιλερμπάν. Έπαιξε πολύ καλά ως ομάδα. Εμείς για μία ακόμη φορά μετά από τρεις νίκες στη σειρά είχαμε να παίξουμε ένα δύσκολο παιχνίδι στην έδρα μας με πνεύμα μαχητή, ανιδιοτελή συμπεριφορά και να έχουμε κατανοήσει τη σημαντικότητα της αναμέτρησης. Ειδικά όταν είχαμε εκτός τον Παπανικολάου, που απουσιάζει σε όλα αυτά τα παιχνίδια, καθώς επίσης τους Μάρτιν και Λαρεντζάκη.

Έπρεπε να ήμασταν τουλάχιστον μαχητές, ανεξάρτητα από τα ποσοστά στα σουτ.
Αντί για αυτό όλες οι 50-50 κατοχές, που για εμάς τους προπονητές του μπάσκετ είναι πολύ σημαντικές, για μία ακόμη φορά τις χάσαμε όλες. Αυτό δείχνει κάτι. Δείχνει πως η επιθυμία και το κίνητρο ήταν με ερωτηματικό για εμάς. Είχαμε μια υπεροπτική προσέγγιση και για αυτό πήραμε αυτό που αξίζαμε».

Ερωτηθείς για την παρουσία των Κώστα Σλούκα και Βασίλη Σπανούλη, οι οποίοι σπάνια χάνουν τη συγκέντρωσή τους, είπε:

«Δεν θα ήθελα να μιλήσω συγκεκριμένα για τον Σλούκα ή τον Σπανούλη. Θα ήθελα να πω το εξής... Η προσέγγιση που είχαμε όταν μπήκαμε μέσα δεν ήταν η σωστή σε αυτού του είδους τα παιχνίδια. Ξέρουμε πως υπάρχουν ελλείψεις, τα παιχνίδια είναι συνεχόμενα, η άλλη ομάδα είναι ικανή και προέρχεται από ήττα. Δεν μπορεί, λοιπόν, να μην έχεις τουλάχιστον την απαραίτητη θεώρηση για αυτό το παιχνίδι. Και αυτό φαίνεται από τις κατοχές που όχι μόνο δεν πήραμε όταν η μπάλα ήταν στο έδαφος, αλλά συνήθως δεχόμασταν και κάρφωμα ή γκολ φάουλ, ή δύο φάουλ.

Όταν βλέπεις ότι οι παίκτες δεν πάνε πάνω στην μπάλα όταν διεκδικείται και απλώς κάθονται και την κοιτάνε σημαίνει κάτι για τη θεώρηση που έχεις στο παιχνίδι. Και προφανώς εγώ είμαι υπεύθυνος για αυτό. Γιατί αν δεν κάνω αυτή την ομάδα πως πρέπει το μαχητικό πνεύμα, η συνεργασία, το να παίζουμε μαζί όχι μόνο στην επίθεση, αλλά και στην άμυνα, σημαίνει πως έχουμε λάθος θεώρηση. Και φαίνεται αυτό σε τελική ανάλυση από το σκορ του Σλούκα, έκανε νωρίς δύο φάουλ και δεν μπήκε ποτέ στο πνεύμα του παιχνιδιού ή από τις τελικές πάσες του Σπανούλη. Απ' όλα φαίνεται όχι μόνο από αυτά...».

Για το αν έχει κάνει με τους συνεργάτες του υπολογισμούς για το πόσες νίκες θα χρειαστεί ο Ολυμπιακός στη μάχη για μια θέση στην ομάδα, τόνισε: «Αυτό είναι τελείως αντίθετο κάτι τέτοιο με αυτό που προσπαθώ να επιβάλλω στην ομάδα. Το αν θα χρειαστούν 18 νίκες ή 19 ή άλλοι υπολογισμοί είναι τελείως λάθος.

Το μόνο που πρέπει να βλέπεις είναι το επόμενο παιχνίδι και δεν είναι κλισέ αυτό. Από μια ομάδα σήμερα στο γήπεδό μας που βαθμολογικά είναι εκεί που είναι ο Ολυμπιακός έδειξε πως δεν υπερέχει σε ταλέντο. Αρα είναι καθαρά θέμα συγκέντρωσης. Οι ελλείψεις είναι μέρος του παιχνιδιού και δεν μπορούμε να τις χρησιμοποιούμε ως δικαιολογία. Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι μετά από νίκη να δείχνεις χαρακτήρα, όχι μετά από ήττα. Γιατί μετά από ήττα όλοι δείχνουν χαρακτήρα.

Μαζεύεται η ομάδα, συσπειρώνεται. Αν ο Ολυμπιακός μετά από νίκες, άσχετα με το αν κερδίζει ή χάνει αυτό εξαρτάται και από τον αντίπαλο, δεν δείχνει συγκεντρωμένη για να κάνει τα πράγματα που πρέπει για να κερδίσει αυτό την καθιστά ομάδα χαμηλότερου επιπέδου από αυτό που πραγματικά πρέπει να είναι».

 
BetMarket 728x90

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ