ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Ξανά στο ΑΣΕΑΔ και στο CAS για Χατζηνικολάου ο Ολυμπιακός!

Ξανά στο ΑΣΕΑΔ και στο CAS για Χατζηνικολάου ο Ολυμπιακός!

Με τον Θρύλο δεν «παίζει» κανένας. Δεν παρατάει την υπόθεση αντικανονικής συμμετοχής της αθλήτριας του Παναθηναϊκού, Όλγας Χατζηνικολάου, στην Α1 μπάσκετ Γυναικών. Ο Θρύλος προσφεύγει στο ΑΣΕΑΔ, αλλά και στο CAS, για την παράτυπη συμμετοχή της, στους τελικούς που έκριναν τον πρωτάθλημα.

Παρότι ο Θρύλος από την αρχή κυνήγησε την υπόθεση και κατέθετε νομότυπα και εμπρόθεσμα (πριν από την έναρξη κάθε αγώνα) ένσταση αντικανονικής συμμετοχής, το δελτίο επιστρεφόταν κανονικά στην ομάδα της, κάτι που ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ βάσει κανονισμών!

Η αθλήτρια του Παναθηναϊκού, το δελτίο της οποίας εκδόθηκε τον Μάιο του 2021, δεν είχε δικαίωμα συμμετοχής στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο 2020-2021 αλλά στην επόμενη! Και όμως… Στον «φάρο» όλα γίνονται!

Δεν προβλέπεται πουθενά αρμοδιότητα ΕΟΚΑΝ,  για άρση τέτοιας ποινής, παρά μόνο του οργανισμού που είχε την ευθύνη της διαχείρισης των αποτελεσμάτων. Δηλαδή, στη συγκεκριμένη   περίπτωση  αποκλειστικά της WADA, με  επίσπευση της οποίας υπόθεση οδηγήθηκε στο CAS.

Αναλυτικά ο Θρύλος προσφεύγει ξανά στο ΑΣΕΑΔ και στο CAS λόγω κατάθεσης ένστασης σε προηγούμενο αγώνα  και  μη  παρακράτησης  του αθλητικού δελτίου από τους διαιτητές, ως όφειλαν σύμφωνα με την διάταξη του άρ Αρ 41.παρ. 5 περ α΄  του  Κανονισμού της  «Ε.Ο.Κ.» όπου προβλέπεται ότι: «5. Τα  δελτία  επιστρέφονται  στις  ομάδες,  μετά  τη  λήξη  του  αγώνα,  εκτός των  περιπτώσεων:  α.  υποβολής  ένστασης για τη ταυτότητα ή την αντικανονική  συμμετοχή  αθλητή».

O Ολυμπιακός κυνηγάει το θέμα λόγω εκπρόθεσμης έκδοσης του δελτίου της παίκτριας, κατά παράβαση του Κανονισμού  Εγγραφών-Μεταγραφών της  «Ε.Ο.Κ.», όπου στο άρθρο 4 παρ. Β, περ. 7 προβλέπεται ότι: «Επίσης  αθλητής  ερασιτέχνης  ή  επαγγελματίας  που δεν συμπεριλαμβάνεται στον πίνακα των εν ΄ενεργεία αθλητών των σωματείων και κατά την αμέσως προηγούμενη  αγωνιστική  περίοδο  δεν  είχε  καμία  συμμετοχή  σε  αγώνα  πρωταθλήματος  ή  κυπέλλου θεωρείται  σαν  νέος  αθλητής  και κατά  συνέπεια  δικαιούται να  εγγραφεί  σε  σωματείο  έως  την  31η  Δεκεμβρίου  κάθε  έτους. Σε  περίπτωση που η εγγραφή  του συντελεσθεί  μετά  την  παραπάνω  ημερομηνία ο αθλητής αποκτά   δικαίωμα   συμμετοχής  από  την  επόμενη  αγωνιστική  περίοδο».

Τέλος, σύμφωνα με την διάταξη  του άρθρου 27.3  προβλέπεται ότι: «27.3. Στις  υποθέσεις, για τις οποίες εκδόθηκε τελεσίδικη απόφαση πριν από την έναρξη  ισχύος του παρόντος και ο αθλητής ή το τρίτο πρόσωπο εκτίει ποινή αποκλεισμού  κατά τον χρόνο δημοσίευσης του παρόντος ή επιβλήθηκε ποινή  επίπληξης, οι  ενδιαφερόμενοι δύνανται να ζητήσουν από όποιον οργανισμό αντιντόπινγκ είχε την ευθύνη της διαχείρισης αποτελεσμάτων για τη συγκεκριμένη παράβαση, την  επανεξέταση της υπόθεσης υπό το νέο νομικό καθεστώς. Η νέα απόφαση μπορεί  να προσβληθεί με έφεση σύμφωνα με το άρθρο 13.2. Δεν γίνεται  επανεξέταση σε  περίπτωση ποινών που έχουν εκτιθεί στο σύνολό τους, πριν από την έναρξη  ισχύος του παρόντος».

Σαφή όλα τα παραπάνω, αλλά ακόμη ο Ολυμπιακός δεν έχει δει να αποδίδεται δικαιοσύνη!

 
BetMarket 728x90

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ