ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Η περιφέρεια-«φωτιά» του Θρύλου!

Η περιφέρεια-«φωτιά» του Θρύλου!

Δύο ημέρες πριν την έναρξη των υποχρεώσεων της ομάδας στην Euroleague και έχοντας σαφή εικόνα της ομάδας από τα φιλικά προετοιμασίας και από τις δύο αναμετρήσεις στο κύπελλο, ήρθε η ώρα να αναλύσουμε την περιφέρεια του Ολυμπιακού.

Μια περιφέρεια η οποία απαρτίζεται από τους Σλούκα, Γουόκαπ, Ντόρσεϊ, Λαρεντζάκη, Λούντζη, Μακκίσικ και Παπανικολάου. Έντονο το ελληνικό στοιχείο στην περιφέρεια, ενώ ταυτόχρονα υπάρχει μεγαλύτερη ποιότητα σε σχέση με το περσινό ρόστερ, καθώς αποκτήθηκαν παίκτες οι οποίοι έχουν πιο μεγάλες ικανότητες από αυτούς που αντικατέστησαν (Γουόκαπ – Τζένκινς, Ντόρσει – Χάρισον), ενώ αποκτήθηκε και ο Λούντζης που θεωρείται μια έξτρα λύση, τόσο για το ελληνικό πρωτάθλημα όσο και για την Euroleague.

Στη θέση «1» υπάρχουν οι Σλούκας και Γουόκαπ. Δύο διαφορετικοί παίκτες, καθώς ο Σλούκας είναι ένας γκαρντ με έφεση στην επίθεση, σκοράρισμα και δημιουργία, και θεωρείται ένας από τους κορυφαίους πικ εντ ρολ παίκτες στη Euroleague. Ο Γουόκαπ, από την άλλη, είναι ένας παίκτης εξαιρετικά χαρισματικός αμυντικά, ικανός να μαρκάρει όλες τις θέσεις τις περιφέρειας, αλλά και τους αντιπάλους ψηλούς σε περίπτωση αλλαγών, ενώ μπορεί να δώσει και επιθετικές λύσεις.

Στη θέση «2» υπάρχουν οι Ντόρσεϊ, Λαρεντζάκης και Λούντζης. Τρεις περιπτώσεις παικτών, πολύ διαφορετικές μεταξύ τους. Καταρχήν έχουμε τον Τάιλερ Ντόρσεϊ, ο οποίος είναι ένας εξαιρετικός σκόρερ, για αυτό και έχει αποκτηθεί από τον Ολυμπιακό, για να αποτελέσει σημείο αναφοράς στην ερυθρόλευκη επίθεση. Ο Λαρεντζάκης είναι ένας παίκτης ο οποίος με το πάθος, την ενέργεια και την μαχητικότητα του κερδίζει ολοένα και περισσότερο χρόνο συμμετοχής. Είναι πολύ δυναμικός αμυντικά, ενώ μπορεί να δώσει και επιθετικές λύσεις. Είναι παίκτης με τσαμπουκά και αναμένεται να έχει αναβαθμισμένο ρόλο, σε σχέση με πέρσι, στο φετινό ρόστερ του Θρύλου. Ο Λούντζης, αποτελεί μια περίπτωση παίκτη με φόντο το μέλλον, η οποία ενισχύει και το ελληνικό στοιχείο του Θρύλου, είναι υψηλόσωμος και πολύ αθλητικός, ο οποίος αναμένεται να πάρει πολλές συμμετοχές στο πρωτάθλημα της Basket League.

Στη θέση «3» βρίσκονται οι Παπανικολάου και Μακκίσικ. Η κατάσταση στην οποία θα βρίσκεται ο Παπανικολάου, μετά τον τραυματισμό του, θα παίξει σημαντικό ρόλο και θα αποτελέσει σημείο αναφοράς για την φετινή σεζόν του Θρύλου. Ο Παπανικολάου αποτελεί έναν παίκτη ο οποίος έχει ταυτιστεί με τον σύλλογο, είναι εξαιρετικά παθιασμένος και είναι καθαρά παίκτης του προπονητή. Έχει σταθερό σουτ τριών πόντων, ενώ είναι ιδιαίτερα ικανός αμυντικά. Ο Σακίλ Μακκίσικ, είναι ένας πολύ ενεργητικός και ταχύς παίκτης. Έχει εκρηκτικό πρώτο βήμα και μέσω αυτού καταφέρνει να δημιουργεί ρήγματα στις αντίπαλες άμυνες και αυτός είναι και ο κύριος τρόπος με τον οποίο σκοράρει. Έχει αξιόπιστο σουτ πίσω από τα 6.75, που μπορεί, όμως, να βελτιωθεί ώστε να γίνει πιο πολυδιάστατος και να δώσει μία έξτρα λύση στην επιθετική λειτουργία της ομάδας.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΔΑΜΙΑΝΑΚΟΣ

 
BetMarket 728x90

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ