ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Διαστημικός Θρύλος και νέα 100άρα

Διαστημικός Θρύλος και νέα 100άρα

Ο Ολυμπιακός αντιμετώπισε το Λαύριο για την 2η αγωνιστική της Basket League και εμφανίστηκε εντυπωσιακός και με μεγάλη αποτελεσματικότητα στην επίθεση, χαρίζοντας μία ακόμη παράσταση στους φιλάθλους του. Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα διανύει μια τρομερή φόρμα και διεύρυνε το αήττητο της σε 6 παιχνίδια την φετινή σεζόν.

Ο Ολυμπιακός ήταν μπροστά στο πρώτο δεκάλεπτο, έχοντας από κοντά το Λαύριο, όμως κατάφερε να ξεφύγει με 22-29 και από εκεί και πέρα να μεγαλώνει και άλλο την διαφορά. Στην τρίτη περίοδο ο Θρύλος ήταν εξωπραγματικός, σκοράροντας 39 πόντους, έχοντας ως μπροστάρη τον Ντόρσεϊ, ο οποίος ήταν βγαλμένος από το ΝΒΑ και σκόραρε 17 πόντους στο δεκάλεπτο. Στην τέταρτη περίοδο ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, ο Ολυμπιακός συνέχισε να διατηρεί την διαφορά πάνω από τους 35 πόντους και έκλεισε το παιχνίδι  με το εντυπωσιακό 72-108.

Ο Θρύλος είχε σε εντυπωσιακή βραδιά τον Ντόρσεϊ με 22 πόντους και 4 τρίποντα, ενώ από κοντά ήταν οι Φαλ (12π), Βεζένκοβ (11π), Πρίντεζης (11π, 6ριμπ) και Ουόκαπ (10π, 5ασ). Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα έβγαλε τρομερή ενέργεια επιθετικά με πολύ όμορφες συνεργασίες και μεγάλη αποτελεσματικότητα (29/45 δίποντα, 12/24 τρίποντα), ενώ έπαιξε και πολύ καλή άμυνα μην επιτρέποντας στο Λαύριο να διεκδικήσει το παιχνίδι. Ο Ολυμπιακός στρέφει την προσοχή του τώρα στην επόμενη του αναμέτρηση, την Τετάρτη (13/10) με την Μπαρτσελόνα στο Παλαού Μπλαουγκράνα.

Οι δύο ομάδες ήρθαν αντιμέτωπες στο κλειστό γυμναστήριο Λαυρίου και έδειξαν από νωρίς την διάθεση τους να παίξουν γρήγορο μπάσκετ υψηλού ρυθμού. Ολυμπιακός και Λαύριο πήγαιναν χέρι-χέρι στο σκορ, έχοντας πολύ υψηλά ποσοστά ευστοχίας, καθώς το σκορ μόλις μετά από 3’ παιχνιδιού ήταν στο 10-11. Ο Ολυμπιακός ήταν ιδιαίτερα αποτελεσματικός στην πρώτη περίοδο, την οποία ξεκίνησε με 8 συνεχόμενες εύστοχες επιθέσεις.

Κύριος εκφραστής των επιθέσεων του Θρύλου ήταν ο Φαλ, ο οποίος πραγματοποίησε εξαιρετική πρώτη περίοδο με 6 πόντους και 2 ασίστ, προκαλώντας μεγάλα προβλήματα στην άμυνα του Λαυρίου. Την ίδια ώρα, ο Τόμας Ουόκαπ έκανε εξαιρετική δουλειά σημειώνοντας 7 πόντους στην πρώτη περίοδο, κάνοντας ταυτόχρονα σπουδαία δουλειά και στην άμυνα. Το Λαύριο βρήκε λύσεις στα πρόσωπα των Λιούις, Μουράτου και Κακλαμανάκη. Ο Αμερικανός ήταν τρομερός στο ξεκίνημα με 8 πόντους.

Ο Ολυμπιακός αντιμετώπιζε αμυντικά προβλήματα έως και το 21-23. Από εκεί και πέρα κατάφερε να ανοίξει την διαφορά, σφίγγοντας την άμυνα του, ενώ ήταν ιδιαίτερα αποτελεσματικός στην επίθεση έχοντας μεγάλο πλουραλισμό. Και οι δύο ομάδες έβγαλαν μεγάλη ενέργεια και σκόραραν σε υψηλά επίπεδα, ενώ το δεκάλεπτο έληξε με ένα σερί 1-6 του Ολυμπιακού και προβάδιμα 22-29.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός μπήκε με την ίδια αποτελεσματικότητα και κράτησε την διαφορά συνέχεια πάνω από τους 7 πόντους. Ο Σλούκας μπήκε πολύ δυνατά σκοράροντας 5 συνεχόμενους πόντους, ενώ τον ρόλο του δημιουργού στο πρώτο ημίχρονο πήρε ο ΜακΚίσικ με 4 ασίστ. Τρομερή δουλειά στο πρώτο εικοσάλεπτο της αναμέτρησης έκανε ο Γιώργος Πρίντεζης με 7 πόντους και 5 ριμπάουντ, εκ των οποίων τα 4 επιθετικά. Από πλευράς Λαυρίου, ο Μουράτος είχε ένα πολύ γεμάτο πρώτο ημίχρονο με 5 πόντους, 6 ριμπάουντ και 4 ασίστ. Ο Ολυμπιακός έμεινε σοβαρός μέχρι την λήξη του ημιχρόνου και το έκλεισε προηγούμενος με 38-49.

Ο Ολυμπιακός, ξεκίνησε το μαγικό του τρίτο δεκάλεπτο με το πόδι πατημένο στο γκάζι. Ο Ντόρσεϊ, πέτυχε 8 συνεχόμενους πόντους με το σκορ να φτάνει στο 43-57, ενώ στην συνέχεια ανέλαβε ο Φαλ ο οποίος πέτυχε 4 πόντους και 1 ασίστ σε ένα διάστημα 2’. Αυτό που ακολούθησε είναι ανεπανάληπτο. Ο Ντόρσεϊ συνέχισε το κρεσέντο του και ανέβασε την διαφορά στο +30, πετυχαίνοντας 17(!) πόντους στην τρίτη περίοδο, προκαλώντας θαυμασμό στον κόσμο του Θρύλου και δείχνοντας τις τρομερές επιθετικές του ικανότητες. Ακολούθησαν 5 συνεχόμενοι πόντοι του Λαρεντζάκη, ενώ την περίοδο έκλεισε ιδανικά με buzzer beater τρίποντο ο Σάσα Βεζένκοβ. Μία περίοδο βγαλμένη από τα όνειρα των οπαδών του Ολυμπιακού, καθώς η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα σκόραρε 39 πόντους και δέχτηκε μόλις 13.

Στην 4η περίοδο ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, οι ερυθρόλευκοι είχαν μια διαφορά 40 πόντων και άφησαν το πόδι από το γκάζι, κάνοντας 6 λάθη στο διάστημα αυτό, χωρίς ωστόσο να χαλαρώσουν την άμυνα τους. Ο Σλούκας έδωσε επιθετικές λύσεις με αρκετή ενέργεια επιθετικά, είτε σκοράροντας ή δημιουργώντας και είχε άξιο συμπαραστάτη τον Πρίντεζη, ο οποίος πραγματοποίησε την πιο γεμάτη φετινή του εμφάνιση με 11 πόντους και 6 ριμπάουντ.

 

Τα δεκάλεπτα: 22-29, 38-49, 51-88, 72-108

 

 
BetMarket 728x90

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ