ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Ο ηγέτης Σλούκας και ο θρασύς Ντόρσεϊ

Ο ηγέτης Σλούκας και ο θρασύς Ντόρσεϊ

Η αναμέτρηση με την Εφές ήταν μια ακόμη ευκαιρία για τους Σλούκα και Ντόρσεϊ, ώστε να αποδείξουν το ταλέντο τους. Οι δύο γκαρντ του Θρύλου ήταν καταπληκτικοί και οι πρώτοι σκόρερ των «ερυθρόλευκων», με τον πρώτο να πετυχαίνει το νικητήριο καλάθι, και τον δεύτερο να σκοράρει 11 πόντους σε τέταρτο δεκάλεπτο και παράταση!

Αν μπορούσαμε να πούμε πως κάποιος από τους δύο είναι άξιος περισσότερων συγχαρητηρίων για την χθεσινή αναμέτρηση, αυτός θα μπορούσε να είναι ο Κώστας Σλούκας. Ο διεθνής γκαρντ του Θρύλου «καθάρισε» ένα, ακόμη, παιχνίδι με νικητήριο καλάθι στο ΣΕΦ. Την προηγούμενη φορά ήταν η Φενερμπαχτσέ, τώρα ήταν η σειρά της Εφές.

Ο Σλούκας πήρε την μπάλα στην γωνία. Το ρολόι έδειχνε 2.0’’. Τότε, ψύχραιμα, προσποιήθηκε και έστειλε τον Μοερμάν για… σπίρτα. Ελευθερώθηκε, σηκώθηκε για τρεις και η συνέχεια είναι γνωστή. Ο ηγέτης του Θρύλου υπέγραψε μια ακόμη, τεράστια και Θρυλική νίκη! Μια σπουδαία εμφάνιση του Σλούκα, ο οποίος οδήγησε τον Ολυμπιακό, και πάλι, στην πρώτη 4άδα της Euroleague.

Ο Κώστας Σλούκας ήταν εξαιρετικός σε όλο το παιχνίδι. Ελλείψει Ουόκαπ, χρειάστηκε να παραμείνει για περισσότερο χρόνο στο παρκέ και να ξεκινήσει στην αρχική πεντάδα. Αγωνίστηκε για 38:36’’ και τελείωσε στους 23 πόντους (4/10 2π., 4/6 3π., 3/3 β.), προσθέτοντας όμως 5 ριμπάουντ και 6 ασίστ.

Αναφορικά με τον Ντόρσεϊ, ο Ολυμπιακός δείχνει να έχει βρει τον σκόρερ που έψαχνε για χρόνια στο πρόσωπο του ομογενή γκαρντ. Ο Ντόρσεϊ, στατιστικά τουλάχιστον, της «ερυθρόλευκης» επίθεσης, σκοράροντας κατά μέσο όρο 13.4 πόντους ανά παιχνίδι, σε 24 λεπτά συμμετοχής. Σουτάρει με 40.9% στο τρίποντο και είναι ο τρίτος παίκτης στη Euroleague σε εύστοχα τρίποντα ανά παιχνίδι, έχοντας 2.3 μέσο όρο.

Είναι ένας σκόρερ ολκής. Με θράσος και τσαγανό. Και σουτέρ. Βγαίνει μπροστά κάθε φορά που τον χρειάζεται η ομάδα και τολμάει να παίρνει κρίσιμες αποφάσεις, σε στιγμές που η μπάλα… «καίει»!

Αυτό έκανε και με την Εφές ο Ντόρσεϊ. Σε ένα μέτριο, μέχρι την 4η περίοδο βράδυ, ο Ντόρσεϊ κατάφερε και έγινε ένας από τους πρωταγωνιστές, σκοράροντας 5 πόντους στην τελευταία περίοδο και 6 στην παράταση. Κρύο αίμα. Αυτό που έλειπε από τον Ολυμπιακό. Ένας από τους πρωταγωνιστές της «ερυθρόλευκης» παρουσίας στην φετινή Euroleague και της πορείας… 4άδας που ακολουθεί η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα.

 
BetMarket 728x90

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ