ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Euroleague: Έντονο ενδιαφέρον και πολλά σενάρια στο Εφές-Αρμάνι

Euroleague: Έντονο ενδιαφέρον και πολλά σενάρια στο Εφές-Αρμάνι

Όσο ο Ολυμπιακός προετοιμάζεται για την αυριανή (25/3) αναμέτρηση με την Βιλερμπάν, στην Κωνσταντινούπολη έχουμε μια αναμέτρηση που αφορά άμεσα τους «ερυθρόλευκους». Συγκεκριμένα, η Εφές υποδέχεται την Αρμάνι (24/3, 19:30) σε μια «μάχη» με έντονο «ερυθρόλευκο» ενδιαφέρον.

Ο Ολυμπιακός επηρεάζεται από το αποτέλεσμα, όποιο και αν είναι αυτό. Πάμε να δούμε τα δύο σενάρια:

Νίκη της Εφές

Βαθμολογία σε αυτήν την περίπτωση:

3. Ολυμπιακός 17-9

4. Αρμάνι 16-9

5. Εφές 15-10

Σε περίπτωση νίκης των γηπεδούχων, οι «ερυθρόλευκοι» θα βρίσκονται στην 3η θέση με ρεκόρ 17-9, ενώ η Αρμάνι θα είναι μία νίκη πίσω (16-9), και η Εφές δύο νίκες (15-10), αμφότερες όμως με ένα ματς λιγότερο.

Ο Ολυμπιακός σε αυτήν την περίπτωση, με «δύο στα δύο» απέναντι σε Βιλερμπάν και Μπαρτσελόνα θα «κλειδώσει» την 3η θέση και θα αποφύγει, κατά πάσα πιθανότητα, την Εφές στα πλέι οφ.

Σε περίπτωση μίας νίκης στα δύο εναπομείναντα παιχνίδια με Βιλερμπάν και Μπαρτσελόνα, η τελική θέση του Ολυμπιακού θα εξαρτηθεί και από τα αποτελέσματα των Αρμάνι και Εφές.

Πάμε να δούμε, αναλυτικά. Σε περίπτωση μιας νίκης του Ολυμπιακού και «3 στα 3» των Αρμάνι και Εφές, οι «ερυθρόλευκοι» θα τερματίσουν 5οι. Εάν ο Ολυμπιακός κάνει μια νίκη και η Εφές κάνει «3 στα 3», ενώ η Αρμάνι «2 στα 3» τότε ο Ολυμπιακός τερματίζει 3ος σε τριπλή ισοβαθμία στις 18 νίκες. Εάν η Αρμάνι κάνει λιγότερες νίκες, ο Ολυμπιακός τερματίζει 4ος σε ισοβαθμία με την Εφές.

Γενικότερα, υπενθυμίζουμε, πως οι «ερυθρόλευκοι» έχουν το πάνω χέρι σε περίπτωση ισοβαθμίας με την Αρμάνι και σε περίπτωση τριπλής ισοβαθμίας, όμως υστερούν σε πιθανή ισοβαθμία με την Εφές.

Νίκη της Αρμάνι

Βαθμολογία σε αυτήν την περίπτωση:

3. Αρμάνι 17-8

4. Ολυμπιακός 17-9

5. Εφές 14-11

Αυτή η περίπτωση είναι, ίσως, λίγο πιο… περίπλοκη. Ο Ολυμπιακός σε περίπτωση νίκης της Αρμάνι, βρίσκεται 4ος και θέλει μία νίκη στις υπόλοιπες δύο αγωνιστικές για να «κλειδώσει» μια θέση στην πρώτη 4άδα.

Θέλει, επίσης, να έχει ίδιο αριθμό νικών ή περισσότερες νίκες από την Αρμάνι στα τελευταία παιχνίδια της κανονικής περιόδου, ώστε να καταφέρει να τερματίσει στην 3η θέση της βαθμολογίας.

Αρκετά περίπλοκη η κατάσταση για την βαθμολογία της Euroleague, με τον Ολυμπιακό να δείχνει πάντως, πως με «2 στα 2» απέναντι σε Βιλερμπάν και Μπαρτσελόνα, όχι μόνο «κλειδώνει» την 4άδα, αλλά θα είναι και το φαβορί για την 3η θέση.

Ας θυμηθούμε και το πρόγραμμα των τριών ομάδων ως το τέλος της κανονικής περιόδου:

Ολυμπιακός

25/03 Βιλερμπάν-Ολυμπιακός

01/04 Ολυμπιακός-Μπαρτσελόνα

Αρμάνι Μιλάνο

24/03 Εφές-Αρμάνι

29/03 Αρμάνι-Μπάγερν

31/03 Αρμάνι-Μονακό

07/04 Βιλερμπάν-Αρμάνι

Εφές

24/03 Εφές-Αρμάνι

01/04 Εφές-Άλμπα

06/04 Εφές-Μπάγερν

08/04 Ερυθρός Αστέρας-Εφές

 
BetMarket 728x90

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ