ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

«Ιστορική χρονιά. Είναι μία δικαίωση. Θα μας λείψει ο Πρίντεζης»

«Ιστορική χρονιά. Είναι μία δικαίωση. Θα μας λείψει ο Πρίντεζης»

Για τον τίτλο και τον Γιώργο Πρίντεζη μίλησε ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος. «Είναι μια ιστορική χρονιά η φετινή. Επιστρέψαμε στην Α1, κάναμε το νταμπλ. Πήραμε το πρωτάθλημα και το σημαντικότερό είναι ότι κάναμε 7 νίκες επί του Παναθηναϊκού σε΄6 μήνες. Αξίζουν συγχαρητήρια στους παίκτες και τον προπονητή. Μετά από ήττες αντέδρασαν σωστά. Δεν είναι εύκολο. Από 12οι στην Ευρωλίγκα πέρυσι, βρεθήκαμε 2οι φέτος. Είμαστε χαρούμενοι και έχουμε καλό υλικό για να συνεχίσουμε με στόχο το Final 4 και εγχώριους τίτλους».

Για τον Πρίντεζη και το τι ξεχωριστό έχει σαν παίκτης: «Για μένα ο Πρίντεζης εκτός από εξαιρετικός χαρακτήρας, εξαιρετικός άνθρωπος και σε κάθε κουβέντα που κάναμε ήταν ευχάριστες συζητήσεις. Όχι με την έννοια πως μας έλεγε πράγματα που θέλαμε να ακούσουμε. Ήταν μια ωραία τρέλα που θα μας λείψει. Είναι παίκτης προπόνησης. Δούλεψε ατελείωτες ώρες. Είναι παράδειγμα ο τρόπος που δούλεψε. Είμαστε τυχεροί ου ζήσαμε όλα αυτά. Του ευχόμαστε τα καλύτερα στη συνέχεια της ζωής του».

Για το ότι οι Σπανούλης και Πρίντεζης τελείωσαν την καριέρα τους στον Ολυμπιακό και αν είναι τίτλος γι αυτούς: «Αυτό λέγαμε και πριν. Να καταφέρουμε να γίνει αυτό υπάρχει ένας οργανισμός που το στηρίζει αυτό. Είναι δύο τίτλοι το γεγονός ότι τελείωσαν έτσι οι δύο αθλητές».

Για το μυστικό που διατηρεί τον κορμό Ελλήνων παικτών στην ομάδα: «Είναι το καλό οικογενειακό κλίμα στην ομάδα. Έχουν περάσει και ξένοι παίκτες, αλλά οι Έλληνες καταλαβαίνουν την αγάπη για την ομάδα. Πάντα στηρίζουμε τον κόουτς που είναι στον Ολυμπιακό. Αυτό το νιώθουν οι Έλληνες παίκτες και αυτό είναι το μυστικό».

Από την πλευρά του, ο Γιώργος Αγγελόπουλος αποθέωσε παίκτες και Μπαρτζώκα. «Πολλά συγχαρητήρια στον κόουτς και τους παίκτες. Αυτοί είναι οι πρωταγωνιστές, αυτοί πέτυχαν αυτή την καταπληκτική χρονιά. Δεν ξέρω ο κόουτς όταν συναντηθήκαμε για την επιστροφή του αν πίστευε ότι θα ζήσουμε τέτοιες στιγμές ξανά μαζί. Ήταν δύσκολες οι συνθήκες τότε, πολύ δύσκολες. Νομίζω πως για αυτό συμφωνήσαμε να συνεχίσουμε μαζί.

Είναι μια δικαίωση του μέχρι τέλους, της ιστορικής απόφασης που πήραμε με τον Παναγιώτη τότε. Η απόφαση αυτή θα μπορούσε να είχε διαλύσει τον Ολυμπιακό. Σταθήκαμε όρθιοι, δίπλα στην ομάδα σε πολύ δύσκολες καταστάσεις. Σηκώσαμε όλο το βάρος πάνω μας. Ήταν μια απόφαση που την έβλεπαν και τη σχολίαζαν οι πάντες. Στην αρχή είπαν πως δεν παίζαμε στην Euroleague, αλλά παίξαμε. Μετά είπαν πως δεν μπορούμε να παίζουμε μόνο στην Euroleague. Κάθε φορά υπήρχαν εμπόδια που ξεπεράστηκαν. Υπήρξε μεγάλο ψυχικό και οικονομικό κόστος για αυτές τις αποφάσεις και τις επιλογές. Δικαιωθήκαμε. Θα μπορούσαν να είχαν πάει αλλιώς τα πράγματα.

Νομίζω πως όλοι καταλαβαίνετε τι έχει γίνει, δεν χρειάζεται να πούμε πολλά. Αυτό δεν σημαίνει πως υπάρχει κάποια εγγύηση ότι ο Ολυμπιακός θα έχει συνεχόμενες επιτυχίες τα επόμενα χρόνια. Το μέχρι τέλους ήταν ότι εμείς φύγαμε από κάτι που πιστεύαμε και θεωρούσαμε, όπως και πολύς κόσμος, ότι δεν είναι όπως θα έπρεπε να είναι. Δεν παρακαλέσαμε και δεν απειλήσαμε κανέναν. Με δική μας απόφαση και κόστος του οργανισμού πήραμε την τολμηρή απόφαση. Βλέπετε φέτος αυτή την καταπληκτική χρονιά που ξεπέρασε τα όρια και τις προσδοκίες όλων μας».

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ