ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Μπαρτζώκας: «Έχουμε μία ομάδα που θα μπαίνει να νικήσει παντού»

Μπαρτζώκας: «Έχουμε μία ομάδα που θα μπαίνει να νικήσει παντού»

Ικανοποιημένος από την εκκίνηση του Ολυμπιακού στην Ευρωλίγκα έχει μείνει ο Γιώργος Μπαρτζώκας, ο οποίος μίλησε ενόψει του ματς με την Μπασκόνια, το βράδυ της Παρασκευής (21/10, 21:30), στη Βιτόρια, για την 4η αγωνιστική.

Ο προπονητής του Θρύλου τόνισε ότι έχει μία ομάδα που θα μπαίνει να νικήσει παντού και επεσήμανε ότι η αναμέτρηση με τους Βάσκους χρειάζεται προσοχή τόσο σε άμυνα, όσο και σε επίθεση.

Αναλυτικά, όσα είπε ο προπονητής του Ολυμπιακού: 

«Το ξεκίνημα είναι πραγματικά πολύ ενθαρρυντικό για την ομάδα μας. Έχουμε παίξει σε δύο δύσκολες έδρες και κερδίσαμε, κάτι που για εμένα δεν ήταν εύκολο. Ήταν πονηρά ματς», ανέφερε αρχικά ο κόουτς του Θρύλου για το 3-0 στην Ευρωλίγκα.

Και πρόσθεσε: «Από εκεί και πέρα, όπως έχω πει κάθε παιχνίδι στην Ευρωλίγκα είναι μια διαφορετική ιστορία. Είναι τελείως διαφορετικό ματς αυτό με την Μπασκόνια, σε σχέση με την Ρεάλ. Είναι τελείως διαφορετικό το πλάνο που πρέπει να ακολουθήσεις, τελείως άλλα πράγματα πρέπει να κάνεις και αμυντικά και επιθετικά. Φυσικά δεν είναι άτρωτη η Μπασκόνια, είναι, όμως, σε καλή κατάσταση, είναι μια ομάδα που παίζει με μεγάλη αυτοπεποίθηση και φυσικά ο έλεγχος του ρυθμού σε αυτό το ματς και αυτό το γήπεδο είναι πάντα σημαντικός».

Ερωτηθείς για το τι πρέπει να κάνει ο Ολυμπιακός για να φτάσει ένα ακόμη μεγάλο «διπλό», απάντησε: «Εκτός από το να προσέξουμε την άμυνά μας, πρέπει να προσέξουμε στην επίθεση με υπομονή. Να χαμηλώσουμε λίγο τον ρυθμό του παιχνιδιού, χωρίς να παίρνουμε βιαστικές επιλογές. Αν δεν έχουμε αιφνιδιασμό με καλές προϋποθέσεις, πρέπει να έχουμε καλή κυκλοφορία της μπάλας. Να μετακινήσουμε λίγο την άμυνα για να ανοίξουμε τον ρυθμό».

Για το πόσο σημαντικό είναι ότι ξεκίνησε με δύο εκτός έδρας νίκες: «Προσωπικά ξεχωρίζω τις ομάδες που μπορεί να παίζουν καλά και αυτές που μπαίνουν για να νικήσουν. Δηλαδή πάμε να παίξουμε καλά, είτε πάμε να νικήσουμε το παιχνίδι. Η δική μου αίσθηση είναι ότι ο Ολυμπιακός μπαίνει για να νικήσει το παιχνίδι. Δηλαδή μπορεί να μην παίξει τόσο καλά όσο χθες (σ.σ. Ρεάλ), να μην έχει σε σημαντικούς τομείς του παιχνιδιού αποτέλεσμα, αλλά η αίσθησή μου είναι ότι μπαίνουμε για να νικήσουμε. Πρέπει να κάνουμε αυτά που χρειάζονται στο τέλος και όσο εξελίσσεται το ματς για να νικήσουμε.

Οι παίκτες μας το κάνουν αυτό. Έχουμε μία ομάδα που θα μπαίνει να νικήσει παντού. Φυσικά η ομάδα δεν θα νικάει παντού, θα βρει και δυσκολίες.. Θεωρώ ότι πρέπει να μείνουμε στο γεγονός ότι έχουμε τρεις νίκες, ανεξάρτητα από τις έδρες, δεν πιστεύω στις έδρες. Είναι τρεις νίκες στην Ευρωλίγκα που τις βάζεις με ποιον αριθμό θα περάσεις στους 8 που είναι ο στόχος. Φυσικά και είναι σημαντικό για όλους, αλλά μπορεί να χάσεις μέσα από τις ίδιες ομάδες, οπότε πρέπει απλώς να κοιτάς το επόμενο ματς».

 
BetMarket 728x90

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ