ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Αδικεί τον… εαυτό του και το «πρέπει» με την Βίρτους!

Αδικεί τον… εαυτό του και το «πρέπει» με την Βίρτους!

Συμβόλαιο με την επιτυχία δεν έχει κανείς. Συμβόλαιο με τη νίκη δεν έχει υπογράψει ούτε αυτός ο εξαιρετικός Ολυμπιακός. Κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι κάθε αγωνιστική θα φεύγει από το γήπεδο νικητής. Το γνωρίζουν άπαντες αυτό. Το γνωρίζουν και μέσα στην ομάδα. Καλύτερα από εμάς όλους. Η ήττα στο Πριγκιπάτο μπορεί και να ήταν στο… πρόγραμμα. Για τον φετινό Ολυμπιακό, το να νικούσε στο Μονακό, δεν θα ήταν υπέρβαση. Αλλά και η ήττα δεν τον βγάζει εκτός προγράμματος ενδεχομένως θα την  είχε αποφύγει, αν ήταν καλύτερος στο φινάλε του ματς. Ωστόσο, ο Ολυμπιακός δεν πρέπει να τη δεχθεί αυτή… χαλαρά.

Ο Ολυμπιακός δεν μπορεί να σηκώσει τους ώμους και δεχτεί την ήττα. Η ήττα είναι μέσα στο παιχνίδι, αλλά η νοοτροπία πρέπει πάντα να είναι μόνο νίκη. Δεν το δέχεται, ο Θρύλος, έτσι απλά. Το πολεμά τώρα. Γιατί η ήττα ήρθε με… λάθος τρόπο. Όχι γιατί η Μονακό μόνο έκανε αυτά που έπρεπε, αλλά γιατί και ο Ολυμπιακός ΔΕΝ έκανε αυτό που έπρεπε εκείνος να κάνει, πληρώνοντας ουσιαστικά τα λάθη του και την αστοχία του.

Τώρα, όμως, έρχεται ματς… εντός προγράμματος. Και όχι απλώς εντός προγράμματος, αλλά ματς με «πρέπει». Απέναντι στην Βίρτους Μπολόνια, ο Ολυμπιακός έχει το «πρέπει» να αιωρείται πάνω από το κεφάλι του και οφείλει να φύγει από την Ιταλία, το βράδυ της Πέμπτης, νικητής. Στα ματς με τα «πρέπει», ο Ολυμπιακός της Βαρκελώνης, της Μαδρίτης είναι εκείνος, ο οποίος πρέπει να βγαίνει μπροστά.

Πρέπει να βρει το DNA του νικητή στα κρίσιμα σημεία. Μοιάζει να είναι ένα από τα ελάχιστα στοιχεία που τους λείπουν ώστε να είναι το απόλυτο φαβορί για την επιστροφή στην κορυφή της Ευρώπης.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ