ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Παπανικολάου: «Τι να μιλήσουμε για τρίποντα όταν σε μία στιγμή έχουν σβήσει τα όνειρα τόσων παιδιών»

Παπανικολάου: «Τι να μιλήσουμε για τρίποντα όταν σε μία στιγμή έχουν σβήσει τα όνειρα τόσων παιδιών»

Συγκλονιστικά λόγια από τον Κώστα Παπανικολάου μετά το τέλος του αγώνα στο Μιλάνο!

Ο αρχηγός του Θρύλου μίλησε για την ανείπωτη τραγωδία των Τεμπών, τονίζοντας ότι δεν γίνεται να σταθεί στο μπάσκετ όταν υπάρχει κόσμος που θρηνεί δικούς του ανθρώπους.

Παράλληλα, ο Κώστας Παπανικολάου σχολίασε και την στάση της Euroleague που δεν ανέβαλλε το ματς, παρόλο που η χώρα βρίσκεται σε εθνικό πένθος.

Για το γεγονός ότι διεξήχθη ο αγώνας παρά το εθνικό πένθος: «Δεν νομίζω ότι φτάνουν τα λόγια να περιγράψουν αυτό που ζει η χώρα μας τις τελευταίες ημέρες. Τι να μιλήσουμε για τρίποντα, δίποντα και κατοχές όταν υπάρχουν οικογένειες αυτή τη στιγμή που μέσα σε ένα κλάσμα δευτερολέπτου χάσανε τους πιο σημαντικούς τους ανθρώπους.

Κοντά στο δικό μου χωριό ουσιαστικά, τρεις κοπέλες από το Καστράκι της Καλαμπάκας έχασαν την ζωή τους. Δύο οικογένειες δηλαδή είδαν όλα τα όνειρα και το μέλλον τους να σβήνει. Τι να πεις σε αυτούς τους ανθρώπους. Τι μπορείς να πεις. Τι εξυπνάδα και παρηγοριά. Δεν βρίσκω τα λόγια να το περιγράψω.

Δεν ξέρω ποιοι είναι οι υπεύθυνοι για να αγωνιστούμε. Θεωρώ όμως πως όταν ζούμε τέτοιες τραγωδίες πρέπει να σεβόμαστε την στιγμή. Δεν έχει να κάνει με την ήττα μας. Ακόμα και να κερδίζαμε το ίδιο θα έλεγα. Θα πρέπει να σέβεσαι κάποιες στιγμές. Η διοργάνωση έχει δείξει στο παρελθόν ότι σέβεται τέτοιες στιγμές, δεν ξέρω για ποιο λόγο δεν έγινε αυτή τη φορά. Αυτή είναι προσωπική άποψη. Δεν είναι κάποια κατεύθυνση. Λέω την άποψή μου ως Κώστας. Έχω την ευθύνη του λόγου μου και αυτό αισθάνομαι, αυτό θέλω να πω».

Για το παιχνίδι και την εικόνα του Ολυμπιακού: «Νομίζω ότι το καμπανάκι χτύπησε την προηγούμενη εβδομάδα στην Βαλένθια. Αν θεωρούμε δεδομένο ότι έχουμε καταφέρει κάτι θα βρεθούμε στην άλλη πλευρά του νομίσματος και εκεί δεν θα είναι όμορφα τα πράγματα. Ελπίζω αυτό το καμπανάκι και αυτή η σφαλιάρα, που ήταν ακόμα μεγαλύτερη, να μας επαναφέρει στην πραγματικότητα. Να εκμεταλλευτούμε αυτή την άσχημη εμφάνιση και να πάρουμε αυτά που πρέπει για να κοιτάξουμε την επόμενη μέρα και να επανέλθουμε στα στάνταρ που πρέπει να είμαστε».

Για το αν το σερί 7 νικών ευθύνεται για την χαλαρότητα του Ολυμπιακού: «Αυτή είναι η ουσία. Σήμερα δεν εμφανιστήκαμε πεινασμένοι, να διεκδικήσουμε μπάλες, να βγάλουμε άμυνες, να νικήσουμε με την δύναμή μας. Το έκανε η Αρμάνι αντί για εμάς. Για αυτό λέω ότι πρέπει να επανέλθουμε στα σταθερά μας. Σίγουρα δεν είμαστε η πιο ταλαντούχα ομάδα της EuroLeague και δεν έχουμε το μεγαλύτερο μπάτζετ. Έχουμε βρει τον τρόπο να κερδίζουμε, όλοι αυτοί οι τρόποι όμως δεν ήρθαν σήμερα. Δεν μπορείς να κερδίζεις κάθε παιχνίδι και η Αρμάνι είναι μία καλή ομάδα, αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα».

 

 
BetMarket 728x90

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ