ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

«Έλιωσε» την Μπάρτσα στην κόλαση του ΣΕΦ!

«Έλιωσε» την Μπάρτσα στην κόλαση του ΣΕΦ!

Θρύλε της Ευρώπης, Ολυμπιακέ! Η καλύτερη ομάδα της Ευρώπης «πάτησε» ξανά την Μπαρτσελόνα στο κατάμεστο και «καυτό» ΣΕΦ με 77-70 και ανέβηκε ξανά στην κορυφή της Ευρωλίγκας. Η αρμάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα, μάλιστα, έβαλε από κάτω και τους «μπλαουγκράνα» σε πιθανή ισοβαθμία, έχοντας για κορυφαίους τους ΜακΚίσικ με 16 πόντους, Λαρεντζάκη με 14 και Βεζένκοβ με 13! Πολύ καλός ήταν και ο Παπανικολάου με οκτώ πόντους, αλλά και ο Μπλακ (6π.) που βοήθησε αρκετά!

Με τους Ουόκαπ, Κάνααν, Παπανικολάου, Βεζένκοβ και Φαλ μπήκε στο παρκέ ο Ολυμπιακός, που άρχισε μουδιασμένα το παιχνίδι. Η Μπαρτσελόνα προηγήθηκε με 0-4 με τους Σανλί και Μίροτιτς, με τον Βεζένκοβ να μειώνει σε 2-4 έπειτα από αρκετά άστοχα σουτ. Οι «μπλαουγκράνα», ωστόσο έχτισαν διαφορά επτά πόντων, αφού προηγήθηκαν με 2-9. Στη συνέχεια, ο Θρύλος έβγαλε μία μικρή αντίδραση, μειώνοντας σε 7-9 με τους Φαλ και ο Ουόκαπ. Ο Σανλί όμως συνέχισε να δίνει λύσεις στην Μπαρτσελόνα, με συνέπεια η διαφορά να φτάσει μέχρι και τους δέκα πόντους (8-18), σε ένα κακό επιθετικά δεκάλεπτο για τον Ολυμπιακό. Ο Παπανικολάου μείωσε σε 11-18 με το πρώτο «ερυθρόλευκο» τρίποντο στην αναμέτρηση, με τον Βέσελι εν συνεχεία να διαμορφώνει το 11-20 του πρώτου δεκαλέπτου.

Νωθρό ήταν το ξεκίνημα του Ολυμπιακού στη δεύτερη περίοδο, με την Μπαρτσελόνα να παίρνει προβάδισμα 11 πόντων (11-22) μετά από καλάθι του Γιοκουμπάτις και τους «ερυθρόλευκους» να παραμένουν άστοχοι. Ο Λαρεντζάκης με εύστοχο τρίποντο έριξε τη διαφορά στους οκτώ και έβαλε «φωτιά» στο ΣΕΦ, με το σερί του Θρύλου να συνεχίζεται από τους Σλούκα (1/2 βολές) και Πίτερς για το 17-22, έξι λεπτά πριν από το φινάλε του δευτέρου δεκαλέπτου. Ο Θρύλος πήρε για τα καλά μπρος και μάλιστα κατάφερε να «τρέξει» ένα σερί 12-0 για να περάσει μπροστά με 23-22, έπειτα από τις 2/2 βολές του Πίτερς και τα καλάθια των Μπλακ και Σλούκα. Από εκεί και πέρα, οι δύο ομάδες πήγαιναν πόντο-πόντο, με τους «ερυθρόλευκους» να παίζουν εκπληκτική άμυνα. Οι «μπλαουγκράνα» πέρασαν ξανά μπροστά, αλλά ο ΜακΚίσικ με buzzer-beater τρίποντο έβαλε μπροστά τον Θρύλο με 29-27.

Με καλάθι του Ουόκαπ για το 31-27 άρχισε το τρίτο δεκάλεπτο, με την Μπαρτσελόνα να πετυχαίνει δύο διαδοχικά τρίποντα για το 31-33. Ο «Παπ» ισοφάρισε σε 33-33 και ο ΜακΚίσικ με σουτ πίσω από τα 6.75 έκανε το 36-33. Ο Κάλινιτς ισοφάρισε άμεσα με τον ίδιο τρόπο, αλλά ο Θρύλος πέρασε ξανά μπροστά με τρίποντο του Βεζένκοβ για το 39-36. Η ομάδα του Σάρας Γιασικεβίτσιους μείωσε με τον Κάλινιτς, αλλά ο Ολυμπιακός συνέχισε να σκοράρει στην επίθεση και να διευρύνει σιγά-σιγά το προβάδισμά του. Βεζένκοβ και Ουόκαπ έκαναν το 43-39, με τον Μίροτιτς να μειώνει στο καλάθι, πριν ο Παπανικολάου σκοράρει ξανά για τρεις. Ο Φαλ έφερε στο +6 (48-42) τον Ολυμπιακό, με τον Σανλί να μειώνει με τρίποντο σε 48-45. Εν τέλει, ο ΜακΚίσικ διαμόρφωσε το σκορ της τρίτης περιόδου με καλάθι για το 50-45.

Με τρίποντο του Λαρεντζάκη για το +8 του Θρύλου και το 53-45 άρχισε το τέταρτο και τελευταίο δεκάλεπτο. Η Μπαρτσελόνα ωστόσο έβγαλε αντίδραση και με δύο διαδοχικά τρίποντα από τους Λαπροβίτολα και Χίγκινς μάζεψε τη διαφορά στους δύο (53-51). Ο ΜακΚίσικ με τρίποντο και ο Μπλακ με «γκολ-φάουλ» εν συνεχεία ανέβασαν τη διαφορά και πάλι στους οκτώ πόντους (59-51). Οι «μπλαουγκράνα», ωστόσο μείωσαν σε 59-55 με τον Μίροτιτς. Ο Θρύλος συνέχιζε να βρίσκει σκορ με τον ΜακΚίσικ και τον Πίτερς για το 63-57. Ο Κάλινιτς έφερε ξανά τη διαφορά στους τρεις, με τον Λαρεντζάκη ωστόσο να απαντά άμεσα για το 66-60. Η Μπαρτσελόνα συνέχιζε να βρίσκει σκορ πίσω από τη γραμμή των 6.75, καθώς ο Χίγκινς σκόραρε για το 66-63. Ο Μπλακ με ½ βόλες και ο Βεζένκοβ με τρίποντο πάνω σε άμυνα του Μίροτιτς έδωσαν ισχυρό προβάδισμα επτά πόντων (70-63) στον Θρύλο, δύο λεπτά πριν από το φινάλε. Ο Χίγκινς με 2/2 βολές μείωσε σε 70-65, αλλά ο Σάσα με καλάθι και ο Λαρεντζάκης με buzzer-beater τρίποντο έφεραν στο +10 (75-65) τον Ολυμπιακό, σχεδόν ένα λεπτό πριν από το φινάλε. Από εκεί και πέρα, τα τελευταία δευτερόλεπτα ήταν διαδικαστικά, με τον Λαπροβίτολα να διαμορφώνει το τελικό 77-70, για τη νέα «φάπα» του Θρύλου στην Μπάρτσα. 

Τα δεκάλεπτα: 11-20, 29-27, 50-45, 77-70

 
BetMarket 728x90

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ