ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Μπλακ στο redking.gr: «Απολαμβάνω να κερδίζω τον Παναθηναϊκό»

Μπλακ στο redking.gr: «Απολαμβάνω να κερδίζω τον Παναθηναϊκό»

Και το σερί συνεχίζει να γράφει χωρίς σταματημό! Ο Ολυμπιακός έκανε μια χαψιά τον Παναθηναϊκό (81-73) για 13η διαδοχική φορά στο πλαίσιο της 32ης αγωνιστικής της EuroLeague κι έφτασε τις 23 νίκες στην κανονική περίοδο, αριθμό-κλειδί για την πρωτιά!

Ο Θρύλος είχε αρκετούς πρωταγωνιστές στη μεγάλη νίκη επί του Παναθηναϊκού. Ένας από τους καθοριστικούς, όμως, ήταν o Τάρικ Μπλακ, ο οποίος με career high (21 πόντους) με τον Θρύλο, ήταν σημαντικός παράγοντας στην αναμέτρηση, τελειώνοντας τις φάσεις κοντά στο καλάθι. Έδωσε λύσεις και παράλληλα... ανάσες στον Φαλ, ενώ κέρδισε πολλές μάχες στην επίθεση. Στο δεύτερο ημίχρονο ανέβασε ακόμα περισσότερο την απόδοσή του, όντας κομβικός στο να «χτίσει» προβάδισμα ο Ολυμπιακός σε κρίσιμο σημείο της τέταρτης περιόδου.

Το αμερικανικό «τανκ» του Θρύλου μίλησε στο redking.gr και τον Αντώνη Αντωνίου για το σπουδαίο αποτέλεσμα των Πειραιωτών, για το 13-0 σερί νικών επί του Παναθηναϊκού, λέγοντας πως απολαμβάνει πολύ να τον κερδίζει. Παράλληλα, δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον «ερυθρόλευκο» κόσμο που δημιούργησε για ακόμη μία φορά «μαγική» ατμόσφαιρα στο ΣΕΦ!

Συνέντευξη στον Αντώνη Αντωνίου

Συγχαρητήρια, Τάρικ, ακόμα μια μεγάλη νίκη στην Ευρωλίγκα κόντρα στον «αιώνιο» αντίπαλο. Πως νιώθεις για αυτό;

«Είναι μία τεράστια και σημαντική νίκη κόντρα στον μεγάλο αντίπαλο μας. Ξέρω ότι αυτά τα παιχνίδια για εμάς και ιδιαίτερα για τον κόσμο είναι σημαντικά και είμαι χαρούμενος που κερδίσαμε.

Πες μου για το νικηφόρο σερί κόντρα στον Παναθηναϊκό. Έχετε φτάσει στις 13 σερί νίκες. Αυτό είναι σπάνιο, πόσο σημαντικό θεωρείς πως είναι; Απολαμβάνεις, να κερδίζεις τον Παναθηναϊκό;

«Για να είμαι ειλικρινής, αυτό σημαίνει πολλά, δηλαδή να έχεις ένα τέτοιο σερί νικών κόντρα στον μεγάλο σου αντίπαλο. Είναι απολαυστικό να κερδίζεις τον Παναθηναϊκό (γέλια). Προσωπικά, θεωρώ αυτή είναι η μαγεία του μπάσκετ, μπορεί κάποιο διάστημα να έχεις ένα σερί νικών και μετέπειτα να έρθουν οι ήττες, για αυτό πρέπει να μείνουμε ταπεινοί και να μείνουμε προσηλωμένοι στους στόχους μας. Αυτή η νίκη ήταν πολύ σημαντική για την πορεία μας στην Ευρωλίγκα στο θέμα ψυχολογίας. Ήταν ένα σημαντικό παιχνίδι κόντρα στον μεγάλο μας αντίπαλο, γεμάτο συναισθήματα, μονομαχίες και εκτιμώ πως ήταν ένα καλό τεστ ενόψει των play-offs, γιατί κάπως έτσι θα είναι τα παιχνίδια».

Πώς αισθάνεσε για την εμφάνιση σου? Έκανες career high (21) σε πόντους, με τον Ολυμπιακό και έφτασες πολύ κοντά να καταρρίψεις τον προσωπικό σου ρεκόρ στην Ευρωλίγκα.

«Είναι αλήθεια, είναι oι 21 πόντουι είναι το career high μου με τον Ολυμπιακό και έφτασα πολύ κοντά να ξεπεράσω το ρεκόρ μου στην Ευρωλίγκα, αλλά έχασα τις βολές στο τέλος και δυστυχώς δεν τα κατάφερα (γέλια).

Ειλικρινά, πάντα προσπαθώ να προσφέρω στην ομάδα, όπως και οι υπόλοιποι συμπαίκτες μου. Κόντρα στον Παναθηναϊκό, ήταν από τα καλύτερα ολοκληρωτικά ματς στην καριέρα μου. Ήταν η βραδιά μου, θεωρώ πως έκανα ότι μπορούσα για να κερδίσουμε και αυτό προσπαθώ να το κάνω συνέχεια. Κάποιες φορές μου βγαίνει και κάποιες όχι, αλλά το σημαντικό είναι να κερδίζει η ομάδα, τα υπόλοιπα περισσεύουν».

-Σκέφτεσαι καθόλου το triple Crown; Έχετε κατακτήσει το Κύπελλο και είστε στη πρώτη θέση της κατάταξης σε Euroleague και Basket League, είναι το λογικό αποτέλεσμα αυτού.

«Αρκετοί λένε λόγω του τρόπου παιχνιδιού μας, ότι μπορούμε να το καταφέρουμε, αλλά δεν είναι τόσο απλό. Πρέπει να είμαστε αφοσιωμένοι και προσηλωμένοι παιχνίδι με παιχνίδι και να δουλεύουμε σκληρά. Ξέρω είναι φοβερό αν συμβεί, ακούγεται υπέροχο. Πρέπει να μείνουμε ενωμένοι μέχρι το τέλος, μόνο έτσι θα τα καταφέρουμε».

Ένα μήνυμα στον κόσμο του Ολυμπιακού, που δημιούργησε για ακόμα ένα ματς μία υπέροχη ατμόσφαιρα;

«Φυσικά, οι οπαδοί μας είναι υπέροχοι και η στήριξη τους είναι απίστευτη. Μας δίνουν πολύ ενέργεια, μας δίνουν «χρώμα» στο παιχνίδι μας. Αυτοί είναι ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ. Η ατμόσφαιρα που δημιουργούν, ειδικά στα μεγάλα παιχνίδια είναι μαγική, μας δίνουν την κατάλληλη ώθηση στις δύσκολες στιγμές των ματς, είναι πραγματικά ο 6ος παίκτης μας. Τους αγαπάω».

 

PHOTO GALLERY

Μπλακ στο redking.gr: «Απολαμβάνω να κερδίζω τον Παναθηναϊκό»
BetMarket 728x90

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ