ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Ολυμπιακός-Καρδίτσα: Ιστορία και αριθμοί

Ολυμπιακός-Καρδίτσα: Ιστορία και αριθμοί

Ο Ολυμπιακός στο μπάσκετ επιστρέφει στη δράση, σε επίπεδο πρωταθλήματος. Απέναντι στην Καρδίτσα, στις 19:15, στο ΣΕΦ, θέλει φυσικά τη νίκη. Το παιχνίδι έφτασε και πάμε να δούμε την παράδοση, ανάμεσα στις δύο ομάδες.

Αναλυτικά ο ΕΣΑΚΕ αναφέρει:

Ο Ολυμπιακός συνεχίζει το αήττητο σερί που άρχισε να «χτίζει» μετά την ήττα του από τον Παναθηναϊκό στις 22 Νοεμβρίου 2021 και μετρώντας πια, 43 διαδοχικές νίκες Πρωταθλήματος. Με νίκη στο αυριανό παιχνίδι και στο ντέρμπι της τελευταίας αγωνιστικής απέναντι στην ΑΕΚ, θα κλείσει αήττητος την κανονική περίοδο για δεύτερη φορά στην ιστορία του στην Basket League, μετά από το 26/26 που είχε κάνει στην περίοδο 2010-11.

Η Καρδίτσα Βιολογικό Χωριό ισοβαθμεί στην τελευταία θέση της βαθμολογίας με τον Ιωνικό, τον οποίο θα αντιμετωπίσει στην τελευταία αγωνιστική στο παιχνίδι που σε μεγάλο βαθμό θα κρίνει ποια ομάδα θα είναι παρουσία στην Basket League της επόμενης σεζόν. Η θεσσαλική ομάδα προέρχεται από τις ήττες στα ματς με τον ΠΑΟΚ mateco εκτός και το Λαύριο Megabolt εντός έδρας. Παραμένει παράλληλα χωρίς εκτός έδρας επιτυχία αφού έχει ρεκόρ 0-10, όπως ο Απόλλων Carna και ο Ιωνικός. Στα 30 προηγούμενα χρόνια του επαγγελματικού Πρωταθλήματος υπήρξαν 25 ομάδες που δεν σημείωσαν εκτός έδρας νίκη στην κανονική περίοδο ενώ υπήρξαν δύο σεζόν στις οποίες παρουσιάστηκαν τρεις ομάδες με μηδενικό αριθμό διπλών. Ήταν στην περίοδο 1998-99 (Περιστέρι, Σπόρτιγκ, Απόλλων 0-13) και στην περίοδο 2019-20 που όμως διακόπηκε από την πανδημία (ΠΑΟΚ, Άρης 0-10, Ρέθυμνο 0-9).

ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΣΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΓΥΡΟ

Ο Ολυμπιακός και η Καρδίτσα Βιολογικό Χωριό αναμετρήθηκαν στο παιχνίδι που έγινε στις 27 Δεκεμβρίου στη θεσσαλική πόλη και οι «ερυθρόλευκοι» έβαλαν από νωρίς τις βάσεις της επικράτησης τους, προηγούμενοι με 20-13, άνοιξαν τη διαφορά μέχρι τους 23 πόντους και επικράτησαν με 89-75.

Κορυφαίοι του Ολυμπιακού στο ματς του πρώτου γύρου ήταν ο Άλεκ Πίτερς (16π, 5ρ.) και ο Σακίλ ΜακΚίσικ (15π.). Για την ομάδα της Καρδίτσας Βιολογικό Χωριό είχαν ξεχωρίσει ο Άλεξ Χάντερ (18π, 4/8τρ.) και ο Σαΐντ Πρίτζετ (13π.).

ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ

 

PHOTO GALLERY

Ολυμπιακός-Καρδίτσα: Ιστορία και αριθμοί
BetMarket 728x90

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ