ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Πρώτος και καλύτερος ο Θρύλος και τώρα «φουλ» για κούπα!

Πρώτος και καλύτερος ο Θρύλος και τώρα «φουλ» για κούπα!

Θρύλος είσαι! Την πρωτιά εξασφαλίζεις! Ο Ολυμπιακός νίκησε την Μπασκόνα με 86-78 στο ΣΕΦ, για την 34η και τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου και τερμάτισε πρώτος στην πιο ανταγωνιστική Ευρωλίγκα των τελευταίων ετών! Οι «ερυθρόλευκοι» υπέταξαν την ισπανική ομάδα, η οποία ήθελε πάση θυσία τη νίκη, δείχνοντας σοβαρότητα και πειθαρχία εντός παρκέ, για να προκριθούν ως πρώτοι στα πλέι-οφ της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.  

Πλέον, ο Θρύλος περιμένει να μάθει τον αντίπαλο που θα λυγίσει στη σειρά των πλέι-οφ, για να πάει στο Final-4 και να «φουλάρει» για την κούπα στο Κάουνας! Κορυφαίος ήταν ο Βεζένκοβ με 23 πόντους, ενώ μεγάλοι πρωταγωνιστές της νίκης του Ολυμπιακού ήταν οι Παπανικολάου με 16 και Σλούκας με 15. Έπειτα, ακολούθησε ο ΜακΚίσικ με 9 πόντους. 

Με τους Ουόκαπ, Κάνααν, Παπανικολάου, Βεζένκοβ και Φαλ μπήκε στο παρκέ ο Ολυμπιακός, με τον τελευταίο να κάνει το 2-0 και τον αρχηγό να πετυχαίνει τρίποντο για το 5-0. Στη συνέχεια, ο Θρύλος αύξησε το προβάδισμά του με τους Βεζένκοβ και Παπανικολάου για το 10-2 παίζοντας παράλληλα εξαιρετική άμυνα. Η Μπασκόνια, από την πλευρά της, έβγαλε μία μικρή αντίδραση, μειώνοντας σε 10-6 με τους Γκεντράιτις και Χάουαρντ. Ο Βεζένκοβ, ωστόσο ανέλαβε δράση και με τέσσερις δικούς του πόντους έκανε το 14-6, 1:47 πριν από το τέλος. Οι ερυθρόλευκοι» δεν σταμάτησαν να παίζουν καλή άμυνα και κράτησαν την Μπασκόνια χαμηλά, κλείνοντας το πρώτο δεκάλεπτο με το υπέρ τους 19-11, μετά από ωραίο drive και καλάθι του Σλούκα.

Νωθρό ήταν το ξεκίνημα του Ολυμπιακού στη δεύτερη περίοδο, καθώς η Μπασκόνια κατάφερε να βγάλει μερικές άμυνες και παράλληλα να «ροκανίσει» τη διαφορά στον έναν πόντο (21-20) με τρίποντο και φάουλ του Χάουαρντ. Από εκεί και πέρα, ο Θρύλος πάτησε το πόδι στο... γκάζι και «έτρεξε» ένα σερί επτά πόντων για το 28-20 με τους ΜακΚίσικ (5) και Πίτερς. Ο Χάουαρντ έβαλε τέλος στο «ερυθρόλευκο» σερί, κάνοντας το 28-23 με εύστοχο σουτ πίσω από τα 6.75. Ο Ολυμπιακός συνέχισε να διατηρεί το προβάδισμά του και παράλληλα να το αυξάνει με πρωταγωνιστές τους Σλούκα και Βεζένκοβ για το 40-30. Ο Λαρεντζάκης με τρίποντο και ο Μπολομπόι με καλάθι ανέβασε τη διαφορά στους 15 πόντους (45-30), παρά το γεγονός ότι έχασε τη βολή στο «γκολ-φάουλ». Η Μπασκόνια το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει σε 45-33 με ορισμένες ελεύθερες βολές.

Ο Θρύλος δεν μπήκε καλά στο τρίτο δεκάλεπτο, καθώς η Μπασκόνια «έτρεξε» ένα σερί 5-0, για να μειώσει σε 45-38 και να κατεβάσει τη διαφορά στους επτά πόντους. Ο Παπανικολάου με τρίποντο και ο Βεζένκοβ με καλάθι από κοντά έκαναν το 50-40, με τον Σάσα να σκοράρει τρίποντο από τη γωνία για το 53-40. Από εκεί και πέρα, οι «ερυθρόλευκοι» έμειναν μακριά από το καλάθι, με την ομάδα από τη χώρα των Βάσκων να ρίχνει τη διαφορά στους τέσσερις πόντους με ένα σερί 9-0 για το 53-49. Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα απάντησε και με ένα σερί 5-0 από Βεζένκοβ και Παπανικολάου προηγήθηκε με εννέα πόντους και με σκορ 58-49. Στη συνέχεια, ο Θρύλος πέτυχε άλλα δύο τρίποντα με τους Παπανικολάου και Σλούκα, για να ολοκληρώσει την τρίτη περίοδο με το υπέρ του 66-55.

Εξαιρετικό ήταν το ξεκίνημα των «ερυθρόλευκων» στο τέταρτο και τελευταίο δεκάλεπτο, καθώς οι Παπανικολάου και Πίτερς με δύο τρίποντα εκτόξευσαν τη διαφορά στους 17 πόντους! Η Μπασκόνια μείωσε στους 13 πόντους με Χάουαρντ και Μαρίνκοβιτς, αλλά ο Θρύλος συνέχισε να προσφέρει θέαμα και να ευχαριστεί τον κόσμο που βρέθηκε στο ΣΕΦ, πετυχαίνοντας ακόμα ένα τρίποντο με τον Σλούκα για το 77-63. Η Μπασκόνια δεν παράτησε το παιχνίδι, μείωσε τη διαφορά στους δέκα (78-68) πόντους, αλλά ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με 12 πόντους μετά από 2/2 βολές του Μπλακ. Παρά το γεγονός πως οι Ισπανοί μείωσαν στους επτά πόντους με τον Χάουαρντ, ο ΜακΚίσικ με 2/2 βολές διαμόρφωσε το 82-73, 1:07 πριν από το φινάλε! Από εκεί και πέρα, τα τελευταία δευτερόλεπτα είχαν διαδικαστικό χαρακτήρα, με τον Ολυμπιακό να κερδίζει με 86-78 την Μπασκόνια και να τερματίζει πρώτος στην κανονική περίοδο της Ευρωλίγκας.

Τα δεκάλεπτα: 19-11, 45-33, 66-55, 86-78.

 
BetMarket 728x90

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ