ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Στη... μηχανή του Θρύλου και η Γιοβάνοβιτς (video)

Στη... μηχανή του Θρύλου και η Γιοβάνοβιτς (video)
Αρθρογράφος: Παύλος Σαχτούρης
ΠΑΥΛΟΣ ΣΑΧΤΟΥΡΗΣ

Όταν αποκαλύψαμε το όνομα της Λινέτα Κάιζερ, είχαμε αναφέρει ότι αυτή θα είναι δεν θα είναι η τελευταία μεταγραφή για το τμήμα μπάσκετ Γυναικών του Ολυμπιακού. Σύμφωνα με πληροφορίες του redking.gr, οι "ερυθρόλευκες" είναι μια… ανάσα από την Μίλιτσα Γιοβάνοβιτς.

Τη διεθνή 27χρονη φόργουορντ από το Μαυροβούνιο. Έχει ύψος 1,89 μ. και μπορεί να παίξει σε δύο θέσεις. Και στο "3" και στο "4". Έχει δώσει το "παρών" σε τρία συνεχόμενα Eurobasket με εθνικής της ομάδας, το 2011, το 2013 και το 2015. Στην τελευταία διοργάνωση είχε σχεδόν 10 πόντους κατά μέσο όρο.

Τα τελευταία δυο χρόνια αγωνιζόταν στο ισχυρό τούρκικο πρωτάθλημα με τη φανέλα της Αντάνα Άσκι ενώ έχει παίξει επίσης στα πρωταθλήματα της Ιταλίας και της Ισπανίας. Λίγκες ιδιαίτερα ανταγωνιστικές. Την τελευταία 4ετια που αγωνίστηκε στο τουρκικό πρωτάθλημα έχει περισσότερους από 12 πόντους κατά μέσο όρο, κάθε σεζόν, με τοπ τη σεζόν 2012-13 που είχε 15,7 με την Μπεσίκτας.

Παράλληλα, η Γιοβάνοβιτς έχει πάνω από 5 ριμπάουντ (μ.ο) και σχεδόν 2 ασίστ. Ένα νούμερο εξαιρετικό για μια ψηλή παίκτρια (1,89 μ.), υπό την έννοια ότι μπορεί να βοηθήσει και στη δημιουργία του παιχνιδιού. Το πιο σημαντικό, όμως, είναι πως παρότι παίζει στις θέσεις "3" και "4" και έχει καλό σουτ από μακρινή απόσταση (σ.σ.: από το τρίποντο), η άνεσή της στο κομμάτι της δημιουργίας είναι κάτι που θα βοηθήσει πολύ τις "ερυθρόλευκες".

Οι επαφές που έχει κάνει ο Ολυμπιακός με τη διεθνή φόργουορντ από το Μαυροβούνιο είναι σε καλό σημείο και είναι αρκετά πιθανό να έχουμε άμεσα εξελίξεις και μάλιστα θετικές για τις νταμπλούχες Ελλάδας, δηλαδή να τελειώσει τις προσεχείς ημέρες κι αυτή η υπόθεση θετικά για τις νταμπλούχες Ελλάδας.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BetMarket 728x90

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ