ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Μπαρτζώκας: «Θα είναι αποτυχία αν δεν πάρουμε το πρωτάθλημα»

Μπαρτζώκας: «Θα είναι αποτυχία αν δεν πάρουμε το πρωτάθλημα»

Τα Playoffs της Basket League βρίσκονται προ των πυλών και ο ΕΣΑΚΕ διοργάνωσε την καθιερωμένη συνέντευξη τύπου. Σε αυτή την διαδικασία τον λόγο παίρνουν οι προπονητές και οι αρχηγοί των 4 ομάδων που θα παλέψουν για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Γιώργος Μπαρτζώκας, αναφέρθηκε στον ξεκάθαρο στόχο της ομάδας του, που δεν είναι άλλος από την κατάκτηση του τίτλου για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, απαντώντας σε σχετική ερώτηση που του έγινε πως θα πρόκειται περί αποτυχίας αν τελικά οι «ερυθρόλευκοι» δεν πάρουν το πρωτάθλημα.

Aναλυτικά όσα είπε ο Μπαρτζώκας:

«Ναι, θα είναι αποτυχία, αν δεν πάρουμε το πρωτάθλημα με βάση το πώς έχουμε παίξει και την εικόνα μας. Δε νομίζω ότι θα το πάρει ευχάριστα κάποιος οπαδός του Ολυμπιακού, αν το χάσουμε. Τώρα τελευταία έχει γίνει μια μεγάλη συζήτηση περί επιτυχίας και αποτυχίας, με αφορμή τα λόγια του Γιάννη Αντετοκούνμπο. Αυτό που λένε όλοι είναι ότι η προσπάθεια μετράει, πόσο φτάνεις τον εαυτό σου στα όρια. Ζούμε στα Βαλκάνια, στην Ελλάδα συγκεκριμένα. Το Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός, αν είναι αυτό το ζευγάρι, έχει μια ιδιαίτερη βαρύτητα. Το να κερδίσουμε δεν θα πανηγυριστεί παραπάνω από εμάς, αλλά αν το χάσουμε θα μας στεναχωρήσει πολύ περισσότερο.

Είμαστε μια ομάδα που δουλεύουμε με συνέπεια, η οποία ξεκινά από τη διοίκηση και πηγαίνει σε όλους. Νομίζω πως γενικά είχαμε σταθερότητα. Θέλουμε να ολοκληρώσουμε την ευρωπαϊκή πορεία όσο καλύτερα γίνεται κι εν συνεχεία να κοιτάξουμε το πρωτάθλημα. Πάντα αντιμετωπίζουμε τον αντίπαλο με σεβασμό. Επειδή ευτυχώς ή δυστυχώς έχουμε παίξει έναν πολύ διαφορετικό αριθμό παιχνιδιών από άλλες ομάδες».

Για την αλλαγή στο format:

«Θα μου επιτρέψετε να το μετρήσω γιατί είμαστε σε τεράστια επιβάρυνση. Προπονούμε εμείς τις προπονήσεις, τα παιχνίδια είναι το αναγκαίο κακό αλλά οι προπονήσεις είναι αυτές που μας δίνουν την ευκαιρία να βελτιώσουμε την ομάδα. Αν όπως το λέτε είναι, οι ομάδες από το 7-12 θα συνεχίσουν να παίζουν κάτι που είναι σημαντικό. Προφανώς είστε οι κατάλληλοι άνθρωποι για τις σωστές αποφάσεις, εμείς θα τις ακολουθήσουμε».

Για το αν είναι δύσκολο να συγκεντρωθούν οι παίκτες πριν το Κάουνας:

«Με βάση αυτό που είδα στην προπόνηση είναι πολύ δύσκολο. Είναι μεγάλο γεγονός που κατά σύμπτωση είναι πολύ κοντά φέτος. Δεν υπάρχει χρόνος, υπάρχουν πολλά διαδικαστικά για το ταξίδι και την προετοιμασία. Ταυτόχρονα μόλις τελειώσαμε μια σειρά που μας πίεσε αγωνιστικά και πνευματικά, όμως υπάρχουν παίκτες που είναι συνηθισμένοι να το κάνουν. Είδα κάποιους που είναι έτοιμοι για προπόνηση και άλλους όχι, έχει σχέση με την εμπειρία. Αυτοί που έχουν την εμπειρία καλούνται να βοηθήσουν και τους άλλους. Έχουμε μια προπόνηση αύριο και ο Σάββατο παίζουμε με τον ΠΑΟΚ, περιμένουμε ανταγωνισμό σε υψηλό επίπεδο».

 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ