ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Κάνααν στο redking.gr: «Θα δώσουμε ό,τι έχουμε για να κατακτήσουμε την Ευρωλίγκα»

Κάνααν στο redking.gr: «Θα δώσουμε ό,τι έχουμε για να κατακτήσουμε την Ευρωλίγκα»

Βαλίτσες για Κάουνας έχει αρχίσει ήδη να ετοιμάζει ο Ολυμπιακός ενόψει ενός ακόμα Final-4 στο οποίο θα δώσει το «παρών», έπειτα από την μεγάλη πρόκριση επί της Φενέρμπαχτσε με 3-2 στη σειρά των πλέι-οφ της EuroLeague πριν από έξι βράδια στο κατάμεστο ΣΕΦ! Ο Θρύλος είναι έτοιμος να δώσει και τη ψυχή του στο μεγάλο μπασκετικό ραντεβού που θα λάβει χώρα στη Λιθουανία, για να πετύχει τον μεγάλο του στόχο και να κατακτήσει την κούπα, δέκα χρόνια μετά το έπος του Λονδίνου.

Πριν όμως οι «ερυθρόλευκοι» αναχωρήσουν με προορισμό το Κάουνας, ο Αϊζάια Κάνααν μίλησε αποκλειστικά στο redking.gr και τον Κωνσταντίνο Τούμπανο, ενόψει του Final-4 της EuroLeague. Ο Αμερικανός γκαρντ, ο οποίος αποτέλεσε έναν από τους μεγάλους πρωταγωνιστές της ομάδας του Γιώργου Μπαρτζώκα στη σειρά με τη Φενέρμπαχτσε, για τα σουτ που έβαλε και τις άμυνες που έβγαλε, δήλωσε ενθουσιασμένος που θα βρεθεί στη Zalgirio Arena το βράδυ της 19ης Μαΐου. 

Ωστόσο, αυτό που τόνισε ήταν πως ο ίδιος και οι συμπαίκτες του θα δώσουν τα πάντα ώστε να κερδίσουν στον ημιτελικό (την Μονακό) και στον τελικό, με απώτερο στόχο την κατάκτηση του βαρύτιμου τροπαίου και του τέταρτου ευρωπαϊκού στην ιστορία του Θρύλου. Ακόμα, ο «Ησαΐας» ανέφερε ότι είναι έτοιμος να πάρει το τελευταίο σουτ σε κάποιο από τα δύο παιχνίδια του Final-4, ενώ μίλησε και για το συμβόλαιό του, τονίζοντας πως θέλει να μείνει στο λιμάνι και τη νέα σεζόν!

 Συνέντευξη στον Κωνσταντίνο Τούμπανο... 

Πρώτα απ’ όλα συγχαρητήρια για το μεγάλο σου ματς στο Game 5 με τη Φενέρ και την πρόκριση στο Final-4 του Κάουνας. Δεύτερο, αν κάποιος έχει δει τι έχεις κάνει σε αυτή τη σειρά και ειδικά στο Game 4 και 5, θα σου πει ότι είσαι αμυντικός πυλώνας. Έπαιξες εξαιρετική άμυνα. Τι έχεις αλλάξει στη νοοτροπία σου και έπαιξες τέτοια άμυνα; Ρωτάω γιατί η άμυνά σου ήταν εκπληκτική.

«Ευχαριστώ (σ.σ. γέλια). Σίγουρα σε αυτή τη σειρά πολλοί άνθρωποι έδωσαν βάση, σαν να θεώρησαν πως είμαι νέο πρόσωπο-νέος παίκτης, αλλά σε όλη τη σεζόν προσπαθώ να δείξω ότι μπορώ να παίξω και στις δύο πλευρές. Μπορώ να παίξω άμυνα όσο καλά μπορώ να παίξω και επιθετικά. Μπορεί να μην είμαι ο ψηλότερος, αλλά όποιος είναι μπροστά μου προσπαθώ να τον αποτρέψω απ’ το να σκοράρει. Το παίρνω εγωιστικά, δε θέλω να σκοράρει αυτός που μαρκάρω, μισώ να σκοράρει ο παίχτης που μαρκάρω. Πραγματικά, στο τέλος της ημέρας, θέλω να κάνω ό,τι χρειάζεται για να κερδίσει η ομάδα μου, επειδή είμαι ανταγωνιστικός. Δεν με νοιάζει ποιος είναι μπροστά μου. Πολλοί το παρατήρησαν αυτό τώρα αλλά προσπαθώ να το δείξω καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν».

Σκέφτηκες ότι σε αυτή τη σειρά και με αυτή την άμυνα της Φενέρ και τα κόλπα πάνω σου πως να συγκρατήσεις το επιθετικό σου ένστικτο, στο σουτ;

«Όχι, ήρθα στα παιχνίδια των play-οffs με καθαρό μυαλό. Θέλω απλά να βγω έξω να παίξω το μπάσκετ που είμαι ικανός να παίξω και προσπαθώ να φέρω στο παρκέ ότι μπορώ, ώστε να κερδίσει η ομάδα. Οι συμπαίκτες μου θέλουν να είμαι επιθετικός, να μη σκέφτομαι τόσο πολύ και να είμαι ελεύθερος. Με αυτή τη νοοτροπία ήθελα να πάω στα play-offs και με αυτή θα πάω στο Final-4».

Πες μου τις πρώτες σου σκέψεις μετά την πρόκριση στο Final-4. Είσαι ρούκι σε αυτό. Σε αγχώνει το γεγονός αυτό;

«Όχι, με ενθουσιάζει. Είναι ένας από τους λόγους που ήθελα να έρθω εδώ, να βρεθούμε πάλι στο Final-4. Βλέποντάς το να πραγματοποιείται είναι απίστευτο, είναι υπέροχο συναίσθημα και με κάνει να νιώθω καλύτερα για την επιλογή μου να έρθω εδώ. Δεν έχουμε... τελειώσει, δεν έχω... τελειώσει, έχουμε ακόμα δύο παιχνίδια και θα προσπαθήσουμε να δώσουμε ό,τι έχουμε σε αυτά ώστε να κερδίσουμε και να κατακτήσουμε το τρόπαιο».

Πριν από κάποια χρόνια είχες συμπαίκτη τον Τζος Πάουελ στους Χιούστον Ρόκετς. Έναν παίκτη ο οποίος σήκωσε Ευρωλίγκα με τον Ολυμπιακό το 2013. Έχεις επαφές μαζί του και αν ναι, μιλήσατε ενόψει του Final-4;

«Ναι, είμαστε καλοί φίλοι. Όπως είπες παίζαμε μαζί στους Ρόκετς. Δεν ξέρω πότε έφυγε από εδώ, αλλά όταν ήρθα είδα ότι κέρδισε τον τίτλο εδώ. Δεν του έχω μιλήσει για το Final-4, είναι απασχολημένος με τα δικά του, αλλά είναι τρομερός τύπος. Με είχε πραγματικά βοηθήσει όταν ήμουν μικρός στους Ρόκετς. Είμαι σίγουρος πως αν τον καλέσω και τον ρωτήσω λεπτομέρειες για το Final-4 θα μου τις δώσει. Είναι καλός τύπος και μιλάμε ακόμα κατά καιρούς».

Πιστεύεις ότι είσαι παίκτης των μεγάλων ματς; Έχεις κάνει κάποιες μεγάλες εμφανίσεις φέτος κυρίως απέναντι στη Φενέρ αλλά και κόντρα στον Παναθηναϊκό.

«Πάντα προσπαθώ στα παιχνίδια που μένουμε πίσω, που υπάρχει άγχος. Θέλω να παίζω στα μεγάλα παιχνίδια, θέλω να αγωνίζομαι απέναντι στους καλύτερους, θέλω να είμαι στο παρκέ με τους καλύτερους. Αυτή είναι η προσωπικότητά μου και τέτοιος αθλητής είμαι. Δεν κάνω πίσω για κανέναν. Όποιος και να είναι απέναντί προσπαθώ να κυριαρχήσω».

Αισθάνεσαι έτοιμος να πάρεις το τελευταίο σουτ στον ημιτελικό ή ακόμα και στον τελικό εφόσον προκριθείτε;

«Είμαι πάντα έτοιμος να πάρω το τελευταίο σουτ. Όποτε κληθώ να εκτελέσω προσπαθώ να κάνω το καλύτερο που μπορώ και αν έχω αυτή τη στιγμή, θα είμαι έτοιμος γι’ αυτή».

Θα είσαι εδώ και τη νέα σεζόν; Είναι κλειστό διετές το συμβόλαιό σου ή 1+1;

«Είναι 1+1. Είμαι σίγουρος πως θα το μάθουμε το καλοκαίρι. Θέλω να μείνω εδώ. Όσο με εκτιμούν και θεωρούν πως αξίζω να βρίσκομαι εδώ, θέλω να μείνω. Θέλω πάντα να βρίσκομαι κάπου όπου είμαι ευπρόσδεκτος κι όχι το αντίθετο».

Ποια είναι η γνώμη σου για τον Γιώργο Μπαρτζώκα, αφού ψηφίστηκε ξανά ως ο κορυφαίος προπονητής στην Ευρωλίγκα.

«Είμαι χαρούμενος γι’ αυτόν. Έχει ένα περίεργο-ιδιαίτερο στυλ αλλά δουλεύει γι’ αυτόν και για την ομάδα. Πιέζει τους παίκτες ώστε να ταιριάξουν, να παίζουν ομαδικά, να αλλάζουν τη μπάλα, να μοιράζονται τα λεπτά. Είναι δύσκολο κάποιες φορές, μπορεί να εκνευριστείς επειδή θες να παίζεις στις μεγάλες στιγμές, αλλά είμαι πολύ χαρούμενος που κέρδισε το βραβείο ξανά. Είχε την καλύτερη ομάδα τις δύο τελευταίες σεζόν και του αξίζουν πολλά συγχαρητήρια».

Πόσο οικογενειακό είναι το κλίμα στην ομάδα. Έχεις συναντήσει ξανά κάτι τέτοιο στην καριέρα σου; Ρωτάω γιατί φαίνεται πόσο δεμένοι είστε όλοι μαζί.

«Ναι, είμαστε μια υπέροχη παρέα. Υπάρχουν πολλοί καλοί χαρακτήρες, κανένας δεν είναι... χαζός στην ομάδα. Όλοι ξέρουμε ότι η ομάδα και οι συμπαίκτες μας είναι πάνω απ’ όλα. Όταν είμαι εντός των αγωνιστικών γραμμών προσπαθώ να παλέψω με τον καθένα, αλλά πραγματικά έχουμε μια υπέροχη παρέα που αγαπάμε και συμπαθούμε ο ένας τον άλλο κι αυτό βγαίνει προς τα έξω».

Πρέπει να σου αρέσει πολύ η ζωή στην Αθήνα. Πως σου φαίνεται ο καιρός και η διαμονή στη χώρα μας;

«Τα λατρεύω, τα λατρεύω. Ένας ακόμα λόγος που μου αρέσει εδώ είναι επειδή ήρθα από τη Ρωσία, όπου οι λίμνες μπορούν να παγώσουν σε μια βδομάδα. Εδώ μπορώ να βλέπω αυτές τις υπέροχες παραλίες, αυτά τα υπέροχα νησιά. Και ο νούμερο ένα λόγος, πολλοί άνθρωποι εδώ μιλούν αγγλικά, πράγμα που με βοηθάει αρκετά όταν είμαι μακριά απ’ το σπίτι».

Η οικογένειά σου από όσο γνωρίζουμε μένει μόνιμα στις ΗΠΑ. Πόσο δύσκολο είναι για σένα να ζεις μακριά από αυτή;

«Είναι πολύ δύσκολο. Είναι μεγάλη σεζόν, σχεδόν 9-10 μήνες. Με την οικογένειά μου το προσπαθούμε, έρχονται εδώ για κάποιους μήνες, γυρίζουν πίσω για κάποιους μήνες. Τις δύο τελευταίες σεζόν η κοπέλα μου ήταν έγκυος, ήταν δύσκολο γι’ αυτήν να μετακινείται και να είναι μαζί μου, αλλά τώρα που έχουμε δύο κόρες θα είναι ευκολότερο γι’ αυτές να είναι περισσότερο μαζί μου».

Τέλος, οι φίλαθλοι θα ταξιδέψουν σε μία δύσκολα προσβάσιμη πόλη (σ.σ. Κάουνας) για να βρεθούν δίπλα στην ομάδα στο Final-4, τι έχεις να πεις για αυτό;

«Πραγματικά ανυπομονώ να δω τους οπαδούς που θα έρθουν μαζί μας. Το εκτιμούμε πραγματικά και θα προσπαθήσουμε να βγούμε και να δώσουμε ό,τι καλύτερο έχουμε. Ξέρω ότι θα μας δώσουν ενέργεια και πραγματικά ανυπομονώ γι’ αυτό. Μας υποστηρίζουν, είναι δίπλα μας σε όλη τη διάρκεια της σεζόν και περιμένω αυτό να συνεχιστεί και στο Final-4, οπότε είμαι ενθουσιασμένος».

 

PHOTO GALLERY

Κάνααν στο redking.gr: «Θα δώσουμε ό,τι έχουμε για να κατακτήσουμε την Ευρωλίγκα»
Κάνααν στο redking.gr: «Θα δώσουμε ό,τι έχουμε για να κατακτήσουμε την Ευρωλίγκα»
BetMarket 728x90

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ