ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Φαλ στο redking.gr: «Ο Ολυμπιακός είναι… καταδικασμένος να παλεύει για την Ευρωλίγκα!»

Φαλ στο redking.gr: «Ο Ολυμπιακός είναι… καταδικασμένος να παλεύει για την Ευρωλίγκα!»

Ο χρόνος για το τζάμπολ του Final Four της Ευρωλίγκας στο Κάουνας κυλάει πλέον αντίστροφα, και η γλυκιά προσμονή για το τρόπαιο του πρωταθλητή Ευρώπης για 4η φορά στην ιστορία είναι μεγάλη στον οργανισμό του Ολυμπιακού.

Οι τελευταίες λεπτομέρειες απομένουν πλέον μέχρι την αναχώρηση της αρμάδας του Γιώργου Μπαρτζώκα για το μακρινό Κάουνας με φόντο την κορυφή της Ευρώπης. Ο Θρύλος έχει αφήσει πίσω του την απαιτητική σειρά με τη Φενέρμπαχτσε καθώς μέσα σε ένα τριήμερο (19-21 Μαϊου) κρίνεται ο… ιδρώτας 10 ολόκληρων μηνών.

Οι «ερυθρόλευκοι», δύο μέρες προτού «πετάξουν» για Λιθουανία, μέσα σε ευχάριστο κλίμα, τέθηκαν στη διάθεση των Media το μεσημέρι της Δευτέρας (15/5) στο ΣΕΦ. Πρόσωπα χαμογελαστά, πρόσωπα αποφασισμένα αλλά και... προσγειωμένα.

Το redking.gr και ο Αντώνης Αντωνίου βρέθηκαν φυσικά εκεί και συνομίλησαν με τον Μουσταφά Φαλ, για το πως κυλούν οι τελευταίες ημέρες πριν τον Final-4 για εκείνον και την ομάδα, για το φετινό «ερυθρόλευκο» θαύμα, τον κόουτς Μπαρτζώκα, αλλά και την εμπειρία που έχει από την προηγούμενη παρουσία του σε Final 4, ενώ στάθηκε και στην παρουσία του κόσμου του Ολυμπιακού στο Κάουνας.

Συνέντευξη στον Αντώνη Αντωνίου

Πώς αισθάνεσαι ενόψει Final-4...

«Νιώθω πραγματικά καλά. Έχω αυτοπεποίθηση, αισθάνομαι άνετος, δεν έχω άγχος. Κάναμε καλές προπονήσεις τις τελευταίες ημέρες, νιώθουμε όλοι στην ομάδα πολύ καλά και ανυπομονούμε πολύ».

Θα είναι το δεύτερο Final-4 στην καριέρα σου και μάλιστα με την φανέλα του Ολυμπιακού. Πως το βιώνεις, πως το περιμένεις;

«Το περιμένω πως και πως. Ελπίζω, να μην είναι όπως πέρσι και να είναι διαφορετικά τα πράγματα. Εννοώ, θα είμαστε πιο προετοιμασμένοι και πάμε να τα δώσουμε όλα για να κατακτήσουμε το τρόπαιο. Προσωπικά, δεν νιώθω άγχος και έχω καλό προαίσθημα. Είναι σημαντικό να έχεις συνηθίσει σε αυτό το περιβάλλον και να είσαι ήρεμος για να βοηθήσεις την κατάλληλη στιγμή.  Είμαι έτοιμος να δώσω τα πάντα για την ομάδα, για να πετύχει τον στόχο της».

Το περίμενες στην αρχή της σεζόν ότι θα είστε ξανά στο Final Four, αλλά έχοντας τερματίσει από την πρώτη θέση της βαθμολογίας στη regular season;

«Να σου πω την αλήθεια, μετά την ήττα από την Εφές στον ημιτελικό στο Βελιγράδι, είπα ότι ο Ολυμπιακός θα είναι στο Final Four και την επόμενη σεζόν. Πραγματικά το είπα. Από την αρχή της σεζόν είχαν το προαίσθημα, άλλωστε κι αυτός ήταν και ο στόχος μας και είμαι χαρούμενος που το καταφέραμε. Πάντως, δεν περίμενα να τερματίζαμε πρώτοι στην βαθμολόγια. Είμαστε μία πολύ δυνατή ομάδα και πιστεύω πως γενικά ο Ολυμπιακός είναι μία ομάδα Final-4 και είναι ΄΄καταδικασμένη’’ να διεκδικεί το τρόπαιο».

Ποιες είναι οι διαφορές που έχει η φετινή από την περυσινή ομάδα;

«Πιστεύω ότι έχουμε περισσότερη και καλύτερη χημεία ως σύνολο, σε σχέση με πέρσι. Είμαστε ενωμένοι και παίζουμε ο ένας με τον άλλον, είμαστε πιο έμπειροι και αυτό αποδεικνύει όλο αυτό το εξαιρετικό αποτέλεσμα που βγαίνει στο παρκέ».

Ποιος είναι ο αγαπημένος σου συμπαίκτης, και με ποιον παίκτη έχεις καλύτερη χημεία;

«Οοο, μου βάζεις δύσκολα τώρα, είναι πολύ δύσκολο να επιλέξω κάποιον συγκεκριμένο, με όλους τους συμπαίκτες μου είμαι καλά, κάνουμε πολύ καλή παρέα στα αποδυτήρια.

Δεν μπορεί, κάποιον θεωρείς πιο ξεχωριστό στην ομάδα. Αν σε απειλούσε κάποιος με όπλο, τι θα απαντούσες σε αυτή την περίπτωση (γέλια);

«Σε αυτή την περίπτωση, λοιπόν, θα απαντούσα, ο Σάσα (Βεζένκοβ)».

Ο back to back MVP της Ευρωλίγκας σε λίγες μέρες θα πάρει ξανά το βραβείο, έτσι;

«Ναι, σίγουρα. Το αξίζει».

Ποια είναι η σχέση σου με τον κόουτς Μπαρτζώκα. Στις δύο σεζόν που βρίσκεσαι στην ομάδα, εκείνος έχει αναδειχθεί προπονητής της χρονιάς στην Ευρωλίγκα, σου λέει κάτι αυτό;

«Έχουμε εξαιρετική σχέση μεταξύ μας, με έχει βοηθήσει πολύ στον τρόπο παιχνιδιού μου. Με έχει βοηθήσει πολύ στο ψυχολογικό κομμάτι, με έχει κάνει να βλέπω διαφορετικά το άθλημα. Είναι πολύ δουλευταράς και κάτι που συνέβη στην ομάδα δεν είναι τυχαίο. Κατάφερε σε δύο σερί σεζόν να πάρει δύο προκρίσεις σε Final-4, έχοντας τερματίσει η ομάδα στην δεύτερη και πρώτη θέση αντίστοιχα, παίζοντας εξαιρετικό και κυριαρχικό μπάσκετ, ειδικότερα φέτος. Είμαι ευγνώμων για εκείνον και πιστεύω πως άξιζε το βραβείο».

Εν τέλει φτάσατε στο Final Four και ετοιμάζεστε για το Κάουνας. Ποια ήταν η μεγάλη στιγμή, το πιο κομβικό σημείο της ως τώρα πορείας σας;

«Ξεκάθαρα, το buzzer beater του Σλούκα στο τρίτο ματς των play-offs με τη Φενέρ, γιατί πήραμε το προβάδισμα στη σειρά, αλλά και πάλι αν έχανε εκείνο το σουτ και χάναμε τελικά το ματς, ήμουν σίγουρος ότι θα κερδίζαμε το επόμενο και στη συνέχεια, θα ερχόμασταν στο «σπίτι» μας, με την ψυχολογία και την αυτοπεποίθηση μας για να προκριθούμε, όπως και τελικά συνέβη».

Ποια είναι η δυσκολότερη ομάδα στην Ευρωλίγκα και ποια είναι αυτή που ανυπομονείς κάθε φορά να αντιμετωπίσεις;

«Είναι πάρα πολλές. Πιστεύω όλες οι ομάδες που συμμετέχουν σε αυτό Final-4 (Ρεάλ, Μονακό, Μπαρτσελόνα) είναι πολύ δύσκολες και σκληρές ομάδες. Επίσης, πολύ δύσκολες ομάδες ήταν οι Φενέρμαχτσε, Παρτίζαν και Μακάμπι που ήταν στα πλέι-οφ και είχαν πολύ ''καυτές'' ατμόσφαιρες».

Ο πιο απαιτητικός αντίπαλος-παίκτης; Αυτός με τον οποίο πρέπει να κάνεις την καλύτερη εμφάνισή σου; Ο Ταβάρες, που υπάρχουν πιθανότητες να συναντηθείτε στον τελικό, ίσως;

«Πιστεύω, είναι ο Ταβάρες. Είναι μεγάλος παίκτης. Ένας από τους καλύτερους στην Ευρωλίγκα. Είναι πολύ ψηλός, πολύ έξυπνος, καταλαβαίνει το μπάσκετ και σίγουρα είναι το πιο δύσκολο matchup που έχω. Αν συναντηθούμε στον τελικό, εγώ θα το αντιμετωπίσω, όμως, όπως κάθε άλλο παιχνίδι. Δεν χρειάζομαι εξτρά κίνητρο. Κάθε ματς είναι μεγάλο, δεν φοβάμαι κανένα και θα παίξω συγκεντρωμένος όπως πάντα».

Όλη τη χρονιά πηγαίνατε βήμα-βήμα. Θα αλλάξει καθόλου αυτό στην συγκεκριμένη φάση της διοργάνωσης; Στοχεύετε στον στην κούπα ή το μυαλό είναι αποκλειστικά στον ημιτελικό;

«Όπως το είπες, θα συνεχίσουμε να πηγαίνουμε βήμα-βήμα μέχρι το τέλος, όποτε στο μυαλό μας είναι μόνο ο ημιτελικός με την Μονακό».

Δεν τα καταφέρατε πέρυσι στο Βελιγράδι, λόγω το σουτ στο τέλος από τον Μίσιτς, πιστεύεις είναι η χρονιά σας φέτος;

«Δεν θέλω να το γρουσουζέψω (γέλια), αλλά ελπίζω πως θα είναι η χρονιά μας».

Θα ήθελες να πάρει ο Ολυμπιακός τον τίτλο στο Κάουνας με ένα σουτ στο τελευταίο δευτερόλεπτο; Όπως το 2012 στην Πόλη; Ή με μία εμφατική εμφάνιση όπως το 2013 στο Λονδίνο κόντρα στην Ρεάλ;

«Ξεκάθαρα, με μία εμφατική εμφάνιση με μεγάλο σκορ. Αν καταφέρουμε να προκριθούμε στον τελικό, θέλω να κερδίσουμε το τρόπαιο εύκολα και όχι με πολλές συγκινήσεις και με ένα σουτ στο φινάλε. Δεν θέλω να κάνουμε τον κόσμος μας καρδιακό (γέλια)».

Τέλος, σε μια δύσκολα προσβάσιμη και μακρινή πόλη, όπως το Κάουνας, τουλάχιστον 4000 οπαδούς του Ολυμπιακού θα δώσουν το βροντερό παρών και θα είναι δίπλα στην ομάδα, Τι σημαίνει για εσάς η τεράστια υποστήριξη του κόσμου;

«Να σου πω την αλήθεια, δεν μου προκαλεί τεράστια έκπληξη, πως θα βρεθούν τόσοι πολλοί οπαδοί της ομάδας και στο Κάουνας. Ήταν δίπλα μας και μας στήριζαν από την αρχή της σεζόν έως τώρα και ήταν φανταστικοί. Σε κάθε εκτός έδρας παιχνίδι μας φέτος στην Ευρωλίγκα, ήταν εκεί δίπλα μας, σχεδόν σε όλα τα μέρη της Ευρώπης. Είμαι ευγνώμων για εκείνους, μας έχουν βοηθήσει αρκετά, ώστε να φτάσουμε σε αυτό το υψηλό επίπεδο που βρισκόμαστε σήμερα και ελπίζω πως θα μας βοηθήσουν με τον δικό τους τρόπο να κατακτήσουμε το τρόπαιο».

Και κάτι πιο… χαλαρό για το τέλος. Ποιο είναι το παρατσούκλι που σου ταιριάζει περισσότερο;

«Λοιπόν, οι συμπαίκτες μου και ο κόσμος με αποκαλούν ‘’κροκόδειλο’’ και μου φαίνεται πολύ αστείο. Ωστόσο, οι φίλοι μου συνηθίζουν να με φωνάζουν Μους».

 

 

PHOTO GALLERY

Φαλ στο redking.gr: «Ο Ολυμπιακός είναι… καταδικασμένος να παλεύει για την Ευρωλίγκα!»
Φαλ στο redking.gr: «Ο Ολυμπιακός είναι… καταδικασμένος να παλεύει για την Ευρωλίγκα!»
Φαλ στο redking.gr: «Ο Ολυμπιακός είναι… καταδικασμένος να παλεύει για την Ευρωλίγκα!»
Φαλ στο redking.gr: «Ο Ολυμπιακός είναι… καταδικασμένος να παλεύει για την Ευρωλίγκα!»
Φαλ στο redking.gr: «Ο Ολυμπιακός είναι… καταδικασμένος να παλεύει για την Ευρωλίγκα!»
BetMarket 728x90

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ