ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Ουόκαπ στο redking.gr: «Δικαιωμένος που ήρθα στον Ολυμπιακό, να πάρουμε το τρεμπλ του χρόνου»

Ουόκαπ στο redking.gr: «Δικαιωμένος που ήρθα στον Ολυμπιακό, να πάρουμε το τρεμπλ του χρόνου»

Ο Ολυμπιακός γιόρτασε το δεύτερο συνεχόμενό του νταμπλ, με τον κόσμο να δίνει δυναμικό παρών στις κερκίδες ΣΕΦ να δει από κοντά την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα να σηκώνει το τρόπαιο του πρωταθλητή.

Οι «ερυθρόλευκοι» έπαιξαν τρομερό μπάσκετ όλη τη διάρκεια της σεζόν και το αποδέχθηκε όλη η μπασκετική Ευρώπη και αυτό δεν θα το κατάφερναν τόσο καλά, αν δεν υπήρχε σε αυτό το υπέροχο και οικογενειακό σύνολο που έχει «χτίσει» ο κόουτς Μπαρτζώκας, ο υπέροχος κύριος, Τόμας Ουόκαπ.

Στα 31 του χρόνια, ο Τόμας ή… Θωμάς πλέον Ουόκαπ μπορεί να καυχιέται ότι όχι απλά παίζει το καλύτερο μπάσκετ της καριέρας του, αλλά και ότι οι… μπαταρίες του καλά κρατούν, καθώς δεν έχασε κανένα φετινό ματς του Ολυμπιακού!

Έχει εξελιχθεί στον απόλυτο επαγγελματία, στον απόλυτο συμπαίκτη, είναι ο ιδανικός γκαρντ για κάθε ομάδα και για κάθε προπονητή γιατί ακόμη κι όταν δεν σκοράρει, προσφέρει σε κάθε τομέα. Στην οργάνωση και στη δημιουργία, στο ριμπάουντ, στην ατομική και στην ομαδική άμυνα.

Λατρεύει την Ελλάδα, λατρεύει τον Ολυμπιακό, τον λατρεύουν οι πάντες στον οργανισμό και δεν υπάρχει αντίπαλος που να μην τον σέβεται για τη μαχητικότητά του. Ουδέποτε προκλητικός, χαμηλών τόνων, με… όμορφη, μπασκετική τρέλα και άνθρωπος που ζει για το άθλημα.

Στον απόηχο της φαντασμαγορικής φιέστας για το 14ο πρωτάθλημα του Ολυμπιακού, ο Τεξανός γκαρντ μίλησε στο redking.gr και τον Αντώνη Αντωνίου, για την απόλυτη δικαιώση του να έρθει στο Λιμάνι, το ασύλληπτο προσωπικό ρεκόρ του, για την αγάπη του κόσμου και για την «δίψα» του για περισσότερες κούπες.

Συνέντευξη στον Αντώνη Αντωνίου

Τόμας, συγχαρητήρια! Δύο χρόνια βρίσκεσαι στον Ολυμπιακό και έχεις κατακτήσει ισάριθμα πρωταθλήματα και κύπελλα, πως νιώθεις για αυτό, είσαι δικαιωμένος που ήρθες εδώ;

«Είμαι πολύ χαρούμενος για αυτό. Αυτός ήταν άλλωστε ο λόγος που επέλεξα να έρθω στον Ολυμπιακό, να κατακτήσω τίτλους. Είμαι δικαιωμένος με την επιλογή μου που ήρθα εδώ, εκτός από τρόπαια, βιώνω καθημερινά σε αυτό τον Σύλλογο πολλές ευχάριστες εμπειρίες και είμαι ενθουσιασμένος».

Φέτος έσπασες τα κοντέρ. Έπαιξες και στα 77 παιχνίδια του Ολυμπιακού σε όλες τις διοργανώσεις και μάλιστα έσπασες το ρεκόρ του πρώην συμπαίκτη σου, Τάιλερ Ντόρσει (75/75). Πως έγινε αυτό, υπήρχε κάποιο μυστικό και δεν έλειψες καθόλου;

«Δούλεψα αρκετά όλη τη χρονιά, με την βοήθεια κατάλληλων και πετυχημένων ανθρώπων στην δουλειά τους, όπως τον γυμναστή της ομάδας, τον Ανδρέα Γκατζούλη, αλλά γενικά όλο το σταφ. Επίσης, ήμουν πιστός στο πλάνο του προπονητή και είχα την κατάλληλη χημεία με όλους τους παίκτες και για αυτό καταφέραμε να πετύχουμε πολλά φέτος».

Τόμας, κατακτήσατε το νταμπλ και φτάσατε μία ανάσα από το τρέμπλ, θα ήθελες να κάνεις έναν απολογισμό για την φετινή σεζόν;

 «Πιστεύω, πως ήμασταν η καλύτερη ομάδα στην Ευρωλίγκα, παίξαμε εντυπωσιακό μπάσκετ και το αναγνώρισαν όλοι. Δεν πειράζει που δεν καταφέραμε φέτος να κατακτήσουμε το τρεμπλ, σίγουρα μας αφήνει μία πίκρα, αλλά είμαι χαρούμενος που κατακτήσαμε ξανά το νταμπλ».

Θα ήθελες να αφιερώσεις το νταμπλ;

«Δεν θα ήθελα να το αφιερώσω κάπου. Παίζουμε και παλεύουμε για το όνομα και το σήμα στην φανέλα. Για τον Ολυμπιακό, τίποτα άλλο (γέλια)».

Ποιες είναι οι προσδοκίες τη νέα σεζόν; Ποιοι είναι οι στόχοι σου;

«Δεν υπάρχει τίποτα άλλο, από το να τα κατακτήσουμε όλα. Να κατακτήσουμε το τρεμπλ, το θέλω πολύ».

Τέλος, είσαι ένας από τους αγαπημένους παίκτες των οπαδών και θα ήθελα να τους στείλεις ένα μήνυμα για την μαγική σεζόν;

«Είναι φανταστικοί. Τους ευχαριστώ πολύ, που με υποδεχτήκαν και με στήριξαν από την  πρώτη μου στιγμή στην ομάδα, με ‘’αγκάλιασαν’’. Τους αγαπώ και είμαι χαρούμενος για αυτούς και συνεχίζουμε ενωμένοι να νικάμε».

 

PHOTO GALLERY

Ουόκαπ στο redking.gr: «Δικαιωμένος που ήρθα στον Ολυμπιακό, να πάρουμε το τρεμπλ του χρόνου»
Ουόκαπ στο redking.gr: «Δικαιωμένος που ήρθα στον Ολυμπιακό, να πάρουμε το τρεμπλ του χρόνου»
Ουόκαπ στο redking.gr: «Δικαιωμένος που ήρθα στον Ολυμπιακό, να πάρουμε το τρεμπλ του χρόνου»
BetMarket 728x90

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ