ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Μπαρτζώκας: «Ο Ολυμπιακός είναι πάνω απ’ τα πρόσωπα, είμαστε όλοι αναλώσιμοι»

Μπαρτζώκας: «Ο Ολυμπιακός είναι πάνω απ’ τα πρόσωπα, είμαστε όλοι αναλώσιμοι»

Στην εκπομπή «Τζάμπολ» της ΕΡΤ μίλησε ο προπονητής του Ολυμπιακού, Γιώργος Μπαρτζώκας. Ο Έλληνας κόουτς μίλησε για τον τελικό της φετινής Euroleague, το ενδεχόμενο αποχώρησης του Κώστα Σλούκα, τον Σάσα Βεζένκοφ και τον Κάνααν!

Ο σπουδαίος κόουτς και κορυφαίος της φετινής Euroleague ανέφερε μεταξύ άλλων ότι ο Ολυμπιακός είναι πάνω από πρόσωπα, σημειώνοντας ότι η ομάδα του Πειραιά «έχει ένα μοντέλο, παράγει παίκτες, προπονητές και όποιος έρχεται στην ομάδα στην πλειοψηφία, βελτιώνεται κι αυτό οδηγεί την ομάδα να κάνει αυτά που κάνει».

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Έλληνας προπονητής του Ολυμπιακού:

«Την πρώτη χρονιά που ήρθα μετά τα Χριστούγεννα, η Ευρωλίγκα διεκόπη λόγω του κορονοϊού. Δεν ολοκληρώθηκε κάτι. Το ίδιο και στη δεύτερη χρονιά, που ήταν με ιδιαίτερες συνθήκες. Θα έλεγα πώς ήταν μία προεργασία γιατί ήδη προσθέταμε παίκτες, στο ρόστερ μας. Αρχίσαμε να φτιάχνουμε το βασικό μας κορμό, για να έχουμε τα επόμενα χρόνια μία win mentality. Ο πρώτος χρόνος δεν είχε στεναχώριες. Κάθε χρονιά, έχει τα δικά της. Θυμάμαι τις καλές και τις κακές στιγμές από όλες τις σεζόν και όχι μόνο αυτές που καταλήγουν σε τίτλους»

Για τον τελικό της Euroleague που κρίθηκε στο τελευταίο σουτ: «Στον αθλητισμό σε αυτό το επίπεδο δεν χρειάζεται ένα επιτυχημένο ή ένα αποτυχημένο αποτέλεσμα για να σου δώσει κίνητρο για την επόμενη. Ισχύει για όλους στον οργανισμό. Θα κατέβουμε με την ίδια δίψα κάθε χρονιά, είτε έχαναν το σουτ ο Μίτσιτς και ο Γιουλ, είτε το έβαζαν. Η χρονιάς μας ήταν πολύ επιτυχημένη στην Ευρωλίγκα. Κάναμε συγκλονιστικές εμφανίσεις. Στον αθλητισμό πρέπει να είσαι προετοιμασμένος για όλα».

Για το ότι αποδέχονται τις ικανότητές του ως προπονητή ακόμα και οι αντίπαλοι: «Ξέρω τη δουλειά που κάνω και σε ποια χώρα την κάνω. Ξέρω επίσης ποια ομάδα εκπροσωπώ και τι συναισθήματα αυτή προκαλεί. Δημιουργείται φθόνος, χαρά ένταση και είμαι προετοιμασμένος για ό,τι κι αν συμβεί. Νιώθω, μπορώ να πω, μία δικαίωση, γιατί προέρχομαι από την οικογένεια του Ολυμπιακού. Γνωρίζω ότι η σχέση των φιλάθλων του Ολυμπιακού με τον εκάστοτε προπονητή δεν είναι εύκολη, επειδή οι περισσότεροι απ’ αυτούς είναι και προπονητές στην κερκίδα, όπως γίνεται και σε όλα τα αθλήματα εδώ στην Ελλάδα. Ο Ολυμπιακός αποκτά όλο και περισσότερο μπασκετικό κόσμο, χρόνο με το χρόνο. Πρέπει να είσαι όμως προετοιμασμένος για όλες τις εκδοχές».
Για το ενδεχόμενο αποχώρησης του Κώστα Σλούκα: «Μόλις ολοκληρώσαμε μία χρονιά επιτυχημένη σε Ευρώπη και Ελλάδα. Ο Ολυμπιακός είναι πάνω απ’ τα πρόσωπα. Είμαστε όλοι αναλώσιμοι. Έχει ένα μοντέλο, παράγει παίκτες, προπονητές και όποιος έρχεται στην ομάδα στην πλειοψηφία, βελτιώνεται κι αυτό οδηγεί την ομάδα να κάνει αυτά που κάνει. Αν τώρα πρέπει να πούμε ότι ο Σλούκας έπαιζε δυσαρεστημένος όλη τη χρονιά, εγώ δεν το ξέρω. Όλοι οι παίκτες θέλουν να παίζουν περισσότερο, έτσι κι ο Κώστας. Πάντα αυτή είναι η διαδικασία. Έκανε μία εκπληκτική χρονιά ο Κώστας, είχε κάποιους τραυματισμούς που τον περιόρισαν, αλλά στο τέλος ήταν πολύ καλός. Ήταν πολύ σημαντικό κομμάτι του παζλ μας».

Για τον Κάνααν και τον σχεδιασμό του Ολυμπιακού για τη νέα περίοδο: «Ο Κάνααν δεν είναι ένας παίκτης που έχει πολύ την μπάλα στα χέρια του. Είναι παίκτης off screen. Μπορεί να πάρει την μπάλα και να εκτελέσει γρήγορα. Στον Ολυμπιακό ανέβηκε επίπεδο. Κανείς δεν παίζει 35 λεπτά και πάνω στην Ευρώπη, πόσο μάλλον στον Ολυμπιακό. Ο Κάνααν ήταν σημαντικό κομμάτι για την ομάδα μας. Υπάρχουν παίκτες που έχουν κλειστό συμβόλαιο για του χρόνου, υπάρχουν παίκτες που έχουν option από την ομάδα και σήμερα συναντηθήκαμε με τους Προέδρους για να χαράξουμε μία στρατηγική όσον αφορά τις ανανεώσεις που πρέπει να κάνουμε. Είναι σημαντικό ότι το πώς θα δομηθεί ο φετινός Ολυμπιακός εξαρτάται από τον Σάσα (Βεζένκοφ). Υπάρχουν οι ανανεώσεις του Παπανικολάου και του Σλούκα που θα θέλαμε πολύ να μείνουν. Όμως εάν ο Βεζένκοφ φύγει θα δημιουργήσει μία νέα κατάσταση και ίσως θα πρέπει ο Ολυμπιακός τότε να αλλάξει και μορφή. Δεν μπορούμε να πάρουμε γρήγορες αποφάσεις. Δεν ανησυχώ, έχουμε σημαντικό κορμό. Αν με ρωτάτε θα ήθελα να έχουμε την ίδια ομάδα και του χρόνου, με ίσως μόνο μία προσθήκη παίκτη. Σε τελική ανάλυση, νομίζω είμαστε ένας οργανισμός που πολλοί παίκτες και προπονητές θα ήθελαν να δουλέψουν εδώ».
 
BetMarket 728x90

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ