ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

O Βεζένκοφ MVP και πιο δημοφιλής παίκτης της Basket League για 2η σερί σεζόν!

O Βεζένκοφ MVP και πιο δημοφιλής παίκτης της Basket League για 2η σερί σεζόν!

Ο Σάσα Βεζένκοφ πραγματοποίησε τρομερή σεζόν σε Ελλάδα και Ευρώπη, τα σάρωσε όλα και δικαίως κέρδισε ένα συμβόλαιο στο ΝΒΑ! Μάλιστα, ο Βούλγαρος φόργουορντ κατέκτησε ακόμα δύο βραβεία, αυτά του MVP και του πιο δημοφιλή παίκτη της Basket League για τη σεζόν 2022/23.

Την φετινή σεζόν ο Βεζένκοβ είχε 16.6 πόντους, 5.9 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 1 κλέψιμο μέσο όρο με 39.5% στα τρίποντα σε 24 λεπτά συμμετοχής.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΣΑΚΕ:

Για δεύτερη σερί αγωνιστική χρονιά ο Αλέξανδρος Βεζένκοφ αναδεικνύεται MVP of the Season και Πιο Δημοφιλής Παίκτης της Basket League!
Ο 28χρονος φόργουορντ που κατέκτησε με τον Ολυμπιακό την σεζόν 2022-23 τους τίτλους του Πρωταθλητή της Basket League, το Κύπελλο Ελλάδας και το Super Cup, αναδεικνύεται για συνολικά τρίτη φορά Πολυτιμότερος Παίκτης της Basket League. Η πρώτη ήταν στα 20 χρόνια του ως παίκτης του Άρη για την σεζόν 2014-15 και η δεύτερη την αγωνιστική χρονιά 2021-22.
Ο Σάσα Βεζένκοφ, ο οποίος τη νέα σεζόν θα αγωνίζεται στους Σακραμέντο Κινγκς και το NBA, είχε το υψηλότερο συνολικό ranking στην κανονική περίοδο με 430 βαθμούς έναντι 389 του Μίρο Μπίλαν του Περιστερίου bwin, ενώ στα Playoffs ήταν δεύτερος με 159 βαθμούς με πρώτο τον Μπίλαν (167).
Στην ψηφοφορία για τα Basket League Awards της σεζόν 2022-23 ο Βεζένκοφ αναδείχθηκε MVP of the Season συγκεντρώνοντας πολύ υψηλά ποσοστά.
 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ