ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Αίθριος ο καιρός τoυ Σαββάτου (video)

Αίθριος ο καιρός τoυ Σαββάτου (video)

Το Σάββατο η μέρα θα κυλήσει με αίθριο καιρό στις περισσότερες περιοχές, καθώς ο ήλιος θα κυριαρχήσει.

Συννεφιές πρόσκαιρα αυξημένες θα διατηρηθούν στη Χαλκιδική, στην ανατολική Θεσσαλία, στις Σποράδες και στην Εύβοια και θα σημειωθούν τοπικές βροχές μέχρι το μεσημέρι. Πιθανόν αυτή η συννεφιά να επεκταθεί μέχρι και την ανατολική Στερεά και να ψιχαλίσει ή να βρέξει λίγο τοπικά στα πιο παραθαλάσσια τμήματα με διάρκεια μέχρι το μεσημέρι. Εναλλαγές συννεφιάς και ηλιοφάνειας θα πρέπει να περιμένουμε και στην Κρήτη, όπου και θα σημειωθούν διάσπαρτες ασθενείς βροχές . Τα όποια φαινόμενα πάντως που αναμένονται θα είναι μικρής έντασης και το μεσημέρι θα σταματήσουν.

Η θερμοκρασία θα πλησιάσει το μεσημέρι τους 13-15 στα δυτικά και νότια, τοπικά 16 στο Καστελόριζο. Θα σημειώσει μικρή πτώση στις υπόλοιπες ηπειρωτικές περιοχές, με το θερμόμετρο το μεσημέρι στους 11 στα βόρεια και 11-13 στα ανατολικά τμήματα.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο ανατολικοί 3-5 μποφόρ. Στο Αιγαίο βοριάδες, 3-5 και στα κεντρικά και νότια τμήματα θα πνέουν έως 6 μποφόρ.

Ο καιρός σε Αττική & Θεσσαλονίκη

Στην Αττική προβλέπεται ηλιοφάνεια, με λίγες νεφώσεις που σε περιοχές στα βόρεια και ανατολικά του νομού θα είναι πιο πυκνές μέχρι το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4-12 βαθμούς, με βόρειο άνεμο στις γύρω θαλάσσιες περιοχές 3-5 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι αίθριος με λιακάδα στην πόλη. Ενώ νοτιότερα στη Χαλκιδική, συννεφιές θα δώσουν λίγες βροχές μέχρι το μεσημέρι στα παραθαλάσσια τμήματα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0-10 βαθμούς, και οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3-5 μποφόρ.

Ο καιρός τις επόμενες μέρες

Την Κυριακή η καλοκαιρία θα συνεχιστεί στην καρδιά του χειμώνα. Τα διαστήματα με ήλιο θα είναι μεγάλα, μικρής σημασίας αραιή συννεφιά κατά τη διάρκεια της ημέρας, πιο πυκνή στην Κρήτη. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και θα κυμανθεί κοντά στους 14 στα βόρεια και 16-17 στις υπόλοιπες ηπειρωτικές και νησιωτικές περιοχές. Δυτικοί βορειοδυτικοί οι άνεμοι στα πελάγη 3-5, στο νότιο Αιγαίο πρόσκαιρα 6 μποφόρ.

Τη Δευτέρα από πλευράς φαινομένων δεν αναμένεται τίποτα, αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις. Η θερμοκρασία σε ανοδική πορεία, θα φτάσει το μεσημέρι τους 18-20 βαθμούς Κελσίου. Τιμές κατά 7-9 βαθμούς πάνω από τα φυσιολογικά επίπεδα, θυμίζουν περισσότερο άνοιξη παρά χειμώνα. Δυτικοί άνεμοι σε ήπιες εντάσεις 3-5, στο νότιο Αιγαίο 6 μποφόρ.

 

 

 

 
BetMarket 728x90

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ