Κορονοϊός: 20 νεκροί και 743 κρούσματα

Κορονοϊός: 20 νεκροί και 743 κρούσματα

Στα 743 αυξήθηκαν τα κρούσματα κορονοϊού στη χωρά μετά την επιβεβαίωση 48 νέων κρουσμάτων το τελευταίο 24ωρο, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας.

Την ίδια ώρα αυξάνονται και οι θάνατοι στη χώρα, που μέχρι το μεσημέρι έφτασαν τους 20, με μέσο όρο ηλικίας τα 75 έτη. Μάλιστα, η τελευταία περίπτωση αφορά 40χρονη στη Καστοριά, που αποτελεί και το νεαρότερο θύμα του ιού.

Από τους ασθενείς 134 ασθενείς νοσηλεύονται στα νοσοκομεία, 45 εκ των οποίων διασωληνωμένοι. Στα ευχάριστα νέα, όπως συνηθίζει να λέει ο κ. Τσιόδρας είναι ότι 32 ασθενείς έλαβαν εξιτήριο.

Δεν υπάρχει ανοσία σε κανέναν

Ειδική ερώτηση δέχθηκε ο κ. Τσιόδρας για το θάνατο της 40χρονης, που αποτελεί το νεαρότερο μέχρι σήμερα θύμα του κορονοϊού στη χώρα μας και σύμφωνα με τις πληροφορίες νόσησε και παρέμεινε στο σπίτι της κατόπιν καθοδήγησης του ΕΟΔΥ.

Η ξεκάθαρη σύσταση του κ. Τσιόδρα ήταν ότι όσοι μένουν σπίτι πρέπει να έχουν επικοινωνία με το γιατρό τους, πολύ περισσότερο εάν έχουν και κάποιο υποκείμενο νόσημα. Όπως είπε ο κ. Τσιόδρας, με τις μέχρι τώρα πληροφορίες του η 40χρονη έπασχε από χρόνια αναπνευστική νόσο.

Ωστόσο ο κ. Τσιόδρας επανέλαβε ότι και οι νέοι κινδυνεύουν από τον ιό. Συνήθως οι νέοι δεν νοσούν βαριά, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι έχουν ανοσία στο ιό, ούτε ότι δεν μπορεί να υπάρξουν θύματα μικρής ηλικίας.

Η μάχη κατά του κορονοϊού αναμένεται να κριθεί μέσα στον Απρίλη, καθώς τότε θα έχουν οι  λοιμωξιολόγοι μία ξεκάθαρη εικόνα για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας και κατά πόσον τα έκτακτα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, όπως η απαγόρευση κυκλοφορίας, έχουν αποδώσει.

Χαρδαλιάς: Σε ένα 24ωρο διεκπεραιώθηκαν 1,3 εκατ. μηνύματα από το 13033

Με απόλυτη επιτυχία φαίνεται να προχωρούν τα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση προκειμένου να μπορέσει να διαχειριστεί τη νόσο του κοροναϊού χωρίς, όμως, να εμποδίσει τη συνέχεια της καθημερινότητας των πολιτών.

Επιπλέον ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας ανακοίνωσε νέα τροποποίηση στα ωράρια λειτουργίας των σούπερ μάρκετ λόγω της ομαλοποίησης της προσέλευσης των πολιτών σε αυτά.

Πηγή: Parapolitika.gr

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ