ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Προβληματισμένοι οι επιστήμονες από την αύξηση των κρουσμάτων (video)

Προβληματισμένοι οι επιστήμονες από την αύξηση των κρουσμάτων (video)

Καλπάζουν καθημερινά τα κρούσματα του κορονοϊού στη χώρα μας. Χθες ο αριθμός ήταν ελάχιστα μειωμένος σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες αλλά η ανησυχία των επιστημόνων παραμένει. Προβληματισμός επικρατεί και για την έξαρση του κορονοϊού στις νεαρές ηλικίες.

«Πονοκέφαλο» σε επιστήμονες και κυβέρνηση προκαλεί ο πολλαπλασιασμός των κρουσμάτων ανευθυνότητας και απειθαρχίας, από πολίτες και επιχειρήσεις που δεν ακολουθούν τις οδηγίες για τον περιορισμό εξάπλωσης της πανδημίας κορονοϊού, θέτοντας σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές.

Μία υγειονομική «βόμβα» έτοιμη να εκραγεί ανακάλυψαν σε έλεγχο που πραγματοποίησαν στη Μύκονο οι υγειονομικές αρχές, μετά από καταγγελίες που δέχθηκαν για κρούσματα τα οποία δεν έχουν δηλωθεί. Μετά από έφοδο που πραγματοποίησαν τα αρμόδια κλιμάκια σε πασίγνωστο ξενοδοχείο και λήψη 200 δειγμάτων για μοριακή ανάλυση, εντόπισαν 6 περιστατικά μολύνσεων, τρία στο προσωπικό του ξενοδοχείου και τρία σε ενοίκους.

Με τον αριθμό των κρουσμάτων να ξεπερνά τα 1.500 την τελευταία εβδομάδα και των θανάτων τους 20, οι αρχές έχουν εντατικοποιήσει τους ελέγχους για την τήρηση των μέτρων πρόληψης. Μικτά κλιμάκια της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, του ΕΟΔΥ και της αστυνομίας, διενεργούν σαρωτικούς ελέγχους για κορονοϊό στους ταξιδιώτες πτήσεων εσωτερικού από νησιά με επιβαρυμένο επιδημιολογικό φορτίο, όπως η Πάρος, η Μύκονο και η Σαντορίνη.

Αν και χθες ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 177 νέα περιστατικά μολύνσεων, οι ειδικοί εμφανίζονται επιφυλακτικοί ως προς την πορεία της πανδημίας, καθώς μόλις την περασμένη Τετάρτη η Ελλάδα κατέγραψε νέο αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων, με 293 νέα περιστατικά λοιμώξεων. Εξάλλου, ο αριθμός των διασωληνώσεων αυξήθηκε στους 36, ενώ οι θάνατοι έφτασαν τους 260. «Κλειδί» για ασφαλή συμπεράσματα αποτελεί η επιστροφή στα αστικά κέντρα όλων των παραθεριστών του Αυγούστου, με τους ειδικούς να απευθύνουν έκκληση να ολοκληρωθεί μέχρι αύριο.

Διχασμένη εμφανίζεται η επιστημονική κοινότητα για τους όρους με τους οποίους θα ανοίξουν τα σχολεία, λίγες ώρες πριν την ανακοίνωση της οριστικής απόφασης για την ημερομηνία έναρξης της σχολικής χρονιάς, από το Υπουργείο Παιδείας. Σύμφωνα με τον καθηγητή Ηλία Μόσιαλο, απαιτείται να εξασφαλιστούν όσο το δυνατόν μεγαλύτερες αποστάσεις μεταξύ των μαθητών. Ανάλογη άποψη έχει διατυπώσει και ο καθηγητής Μανώλης Δερμιτζάκης. Από την πλευρά του, ο καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης εκτιμά πως δεν έχει πειστεί ότι προκύπτει κάποιο ιδιαίτερο όφελος από τη μείωση των μαθητών στις τάξεις.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του MEGA, το κουδούνι αναμένεται να χτυπήσει στις 14 Σεπτεμβρίου, σηματοδοτώντας την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, τόσο για δημοτικά, όσο και για τα γυμνάσια και λύκεια.

Σύμφωνα με την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως όλα είναι έτοιμα για να ανοίξουν τα σχολεία όποτε αποφασιστεί, καθώς έχουν γίνει προσλήψεις εκπαιδευτικών νωρίτερα από ποτέ, τα βιβλία είναι στη θέση τους, ενώ ήδη έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα για τον κορονοϊό.

Πηγή: megatv.com

 

 
BetMarket 728x90

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ