ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Συνεχίζεται η καλοκαιρία σε όλη τη χώρα (video)

Συνεχίζεται η καλοκαιρία σε όλη τη χώρα (video)

Άλλη μια ημέρα με υψηλές θερμοκρασίες έρχεται και στη συνέχεια η βδομάδα θα κλείσει, με πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές, και ενισχυμένο το μελτέμι.

Ας ξεκινήσουμε με την Παρασκευή, με καλές καλοκαιρινές συνθήκες από το πρωί σε όλη τη χώρα. Τις μεσημβρινές ώρες στα ηπειρωτικά κυρίως ορεινά, προβλέπονται λίγες νεφώσεις, κατά βάση αραιές. Στα βόρεια και ειδικότερα στα ορεινά της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης, πιθανόν το μεσημέρι να σημειωθούν τοπικές μπόρες.

Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση, θα πλησιάσει στα βόρεια τους 31-32 βαθμούς Κελσίου και 33-35οC στα υπόλοιπα ηπειρωτικά. Στο Αιγαίο το δυνατό μελτέμι θα ρίξει τη θερμοκρασία στις Κυκλάδες και τα βόρεια παράλια της Κρήτης στους 29-30 βαθμούς. Ωστόσο στα υπόλοιπα νησιά, ζέστη για άλλη μια ημέρα με 34-35 βαθμούς Kελσίου και στο Καστελόριζο 36οC.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο βορειοδυτικοί 4-6 και το απόγευμα στα βόρεια 7 μποφόρ. Στο Αιγαίο και πάλι σε βορειοδυτικές διευθύνσεις, το πρωί 4-5 μποφόρ, από το απόγευμα θα ενισχυθούν στο κεντρικό και ανατολικό Αιγαίο 6 με 7 μποφόρ.

Στην Αττική θα επικρατήσει ηλιοφάνεια. Η θερμοκρασία από 24-35οC, με βοριάδες στις γύρω θαλάσσιες περιοχές 3-5 και πρόσκαιρα στα ανατολικά 6 μποφόρ.

Για την περιοχή της Θεσσαλονίκης, αναμένεται αίθριος καιρός. Η θερμοκρασία από 20-32οC με βορειοδυτικό άνεμο στο Θερμαϊκό 4-6 και στα ανοιχτά 7 μποφόρ.

Στην εξέλιξη του καιρού, το Σάββατο θα είναι μια μέρα με αρκετό ήλιο και λίγες αραιές νεφώσεις στα ηπειρωτικά. Η θερμοκρασία σε πτώση, φαίνεται να επανέρχεται πλέον σε φυσιολογικές τιμές, με 31-34 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά και 29-33οC στα νησιά του Αιγαίου. Ενισχυμένος βοριάς στο Αιγαίο, που θα καθαρίσει λίγο την ατμόσφαιρα από την υγρασία, 6-7 και στο Καρπάθιο πρόσκαιρα και 8 μποφόρ.

Κλείνοντας, την Κυριακή αναμένεται γενικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα το μεσημέρι στα ηπειρωτικά ορεινά. Η ζέστη θα είναι υποφερτή, με τη θερμοκρασία σε παρόμοια επίπεδα 32-33οC στα ηπειρωτικά οι μέγιστες και 29-33οC στη νησιωτική χώρα, και ενισχυμένους βοριάδες στο Αιγαίο 5-7 μποφόρ, βαθμιαία το απόγευμα θα υποχωρήσουν.

 

Πηγή: megatv.com

 
BetMarket 728x90

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ