ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Κορονοϊός: Πότε θα λήξει το lockdown (video)

Κορονοϊός: Πότε θα λήξει το lockdown (video)

Για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού στην Ελλάδα μίλησαν στο «ΜΕGA Σαββατοκύριακο» ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος και η γενική γραμματέας Πρωτοβάθμιας Υγείας και μέλος του Δ.Σ του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά, Βαρβάρα Ανεμοδουρά.

Σύμφωνα με τον κ. Εξαδάκτυλο «τη Δευτέρα πάμε σε πιο αυστηρό για να μπορέσουμε να κάνουμε Χριστούγεννα όπως θέλουμε, όχι σαν το Πάσχα του 2020».

Υποστήριξε δε ότι είναι νωρίς για να αξιολογηθεί η πορεία της επιδημίας στην χώρα.

«Για χθες και σήμερα οι αριθμοί των κρουσμάτων είναι ίδιοι. Δύο-τρεις μέρες έχουμε μια σταθεροποίηση. Για όσο χρειαστεί θα δούμε σταθεροποίηση και μετά θα δούμε πτώση. Η εβδομάδα που έρχεται θα μας δείξει ότι είμαστε στον σωστό δρόμο» πρόσθεσε, ότι θα βγαίναμε από το lockdownστις 30 Νοεμβρίου «εάν απέδιδαν απολύτως τα μέτρα».

Με τη σειρά της, η κ. Ανεμοδουρά παρουσιάστηκε πιο σίγουρη ότι θα επεκταθεί το lockdown, καθώς όπως είπε «είναι μακριά να συζητάμε το πώς θα κάνουμε Χριστούγεννα φέτος».

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι η απόδοση των περιοριστικών μέτρων στην εξέλιξη της επιδημίας θα αποτυπωθούν μετά την δεύτερη εβδομάδα από τη λήψη του.

«Την εξέλιξη και την πορεία της άσχημης καταστάσεως των θανάτων και των διασωληνώσεων θα τη δούμε στην τρίτη και την τέταρτη εβδομάδα μετά τη λήψη των μέτρων» συμπλήρωσε.

Ακόμα, ανέφερε ότι μπορεί να υπάρξει αύξηση θανάτων το προσεχές διάστημα, ενώ όπως είπε, η μείωση των θανάτων αναμένεται μετά την τέταρτη και πέμπτη εβδομάδα από τη λήψη των τελευταίων περιοριστικών μέτρων.

 

Πηγή: megatv.com

 
BetMarket 728x90

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ