ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Lockdown και μετά τις 30 Νοεμβρίου (video)

Lockdown και μετά τις 30 Νοεμβρίου (video)

Νέα δεδομένα για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα δημιουργεί ο συνεχώς αυξανόμενος αριθμός των κρουσμάτων που ανακοίνωσε σήμερα η χώρα μας.

Από την κυβέρνηση επισημαίνουν ότι στις 30 Νοεμβρίου δεν είναι εφικτό να ανοίξει η χώρα, συνεπώς το lockdown θα συνεχιστεί είτε μέχρι τις 7 είτε μέχρι τις 14 του Δεκέμβρη.

Τα στοιχεία δείχνουν εκθετική αύξηση του κορωνοϊού κάτι που θα αποτυπωθεί στα κρούσματα των επόμενων ημερών, που θα υπάρξει κορύφωση στους αριθμούς και πίεση στο σύστημα υγείας.

Στόχος του Μαξίμου, όταν το επιτρέψει η πανδημία, είναι να ανοίξουν πρώτα τα σχολεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια, ενώ έπειτα θα ακολουθήσει το λιανεμπόριο.

Η κυβέρνηση εμμένει στη θέση της ότι για την κατάσταση της πανδημίας στη χώρα, δεν ευθύνεται το άνοιγμα του τουρισμού. Επισημαίνουν ότι έγινε ένα «πείραμα», σε ολόκληρο τον κόσμο, προκειμένου να δούμε να μπορούμε να ζήσουμε με τον κορωνοϊό και ανοιχτή την οικονομία.

Όπως λένε οι ίδιες πηγές, το «πείραμα» αυτό απέτυχε παγκοσμίως.

Από εδώ και πέρα, στόχος είναι να σχεδιαστούν τα επόμενα βήματα με προσοχή, ενώ είναι βέβαιο πως τα φετινά Χριστούγεννα δε θα μοιάζουν με αυτά των προηγούμενων ετών.

Όσον αφορά τη Θεσσαλονίκη, οι αρχές είχαν εντοπίσει ότι τα πάρτι οδήγησαν στη ραγδαία αύξηση κρουσμάτων, με κυβερνητικές πηγές να τονίζουν ότι είχαν ειδοποιηθεί οι τοπικές αρχές και η αυτοδιοίκηση.

Το παρασκήνιο της απαγόρευσης των συναθροίσεων

Σχετικά με την απαγόρευση συναθροίσεων ενόψει της επετείου του Πολυτεχνείου, από το Μαξίμου επισημαίνουν ότι προ δεκαημέρου είχε γίνει προσπάθεια επικοινωνίας με όλα τα κόμματα για να βρεθεί μια κοινή γραμμή στους εορτασμούς, η ασυνεννοησία ωστόσο κυβέρνησης και αντιπολίτευσης οδήγησε στην απόφαση για την απαγόρευση των συναθροίσεων, αφού όπως λένε από το Μαξίμου, η αντιπολίτευση δεν μπόρεσε να εγγυηθεί ότι δε θα γίνουν μαζικές συγκεντρώσεις.

 

Πηγή: megatv.com

 
BetMarket 728x90

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ