ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Κρίσιμη συνεδρίαση των λοιμωξιολόγων για το άνοιγμα της αγοράς – Οι περιοχές που είναι στο «κόκκινο» (video)

Κρίσιμη συνεδρίαση των λοιμωξιολόγων για το άνοιγμα της αγοράς – Οι περιοχές που είναι στο «κόκκινο» (video)

Συνεδριάζει σήμερα η επιτροπή των λοιμωξιολόγων προκειμένου να ανάψει το πράσινο φως για την επανέναρξη της λειτουργίας του λιανεμπορίου.

Ημέρα οριστικών αποφάσεων για τη χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων είναι η σημερινή, καθώς οι ειδικοί της επιτροπής του υπουργείου Υγείας συνεδριάζουν για να αποφασίσουν για την επάνοδο του λιανεμπορίου και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Σταδιακή βελτίωση των επιδημιολογικών στοιχείων

Το περασμένο 24ωρο, έγιναν 35.039 τεστ και βρέθηκαν 599 νέα κρούσματα. Οι διασωληνωμένοι ασθενείς ήταν 328, ενώ καταγράφηκαν και 33 νέες απώλειες.

Σύμφωνα με το Χαράλαμπο Γώγο, τα επιδημιολογικά δεδομένα των τελευταίων ημερών επιτρέπουν πλέον τη λήψη αποφάσεων για το σταδιακό άνοιγμα της οικονομίας.

Η κρίσιμη απόφαση

Τα μέλη της Επιτροπής παρέλαβαν χθες την εισήγηση του υπουργείου Ανάπτυξης για την επανεκκίνηση του λιανεμπορίου, με αυστηρά μέτρα προστασίας. Η πρόταση προβλέπει τη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων με τη μέθοδο της «παραλαβής εκτός» click away, καθώς και τη λειτουργία των επιχειρήσεων ένδυσης, υπόδησης και αργυροχρυσοχοΐας, με τη μέθοδο του click in shop.

Το ενδεχόμενο να ανοίξουν επιπλέον τα κομμωτήρια και τα καταστήματα περιποίησης νυχιών, άφησε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης.

Ανησυχία για 7 περιοχές

Αν και τα επιδημιολογικά στοιχεία εμφανίζουν σταδιακή βελτίωση, τα αλυσιδωτά τοπικά lockdown ενισχύουν την ανησυχία των αρχών για πιθανή αύξηση των κρουσμάτων το επόμενο διάστημα. Επτά περιοχές βρίσκονται στο «μικροσκόπιο» της Επιτροπής του υπουργείου Υγείας: Δυτική Αττική, Λέσβος, Βοιωτία, Κάλυμνος, Χαλκιδική, Αργολίδα και Ροδόπη.

Η κυβέρνηση έχει ξεκαθαρίσει ότι θα λαμβάνει νέες αποφάσεις κάθε εβδομάδα, προχωρώντας στο άνοιγμα της χώρας σταδιακά. Ωστόσο, εάν παραστεί ανάγκη από την επιδείνωση κάποιων δεικτών της πανδημίας, τότε δε θα διστάσει να λάβει νέα έκτακτα μέτρα.

 

Πηγή: megatv.com

 
BetMarket 728x90

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ