ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Βροχές και χιόνια στα ορεινά την Τετάρτη, απομακρύνεται η σκόνη (video)

Βροχές και χιόνια στα ορεινά την Τετάρτη, απομακρύνεται η σκόνη (video)

Την Τετάρτη στα δυτικά και βόρεια περιμένουμε τοπικές βροχές ασθενούς ως και μέτριας έντασης και το βράδυ θα βρέξει λίγο και στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου.

Μέσα στη νύχτα χιονοπτώσεις θα ξεκινήσουν στα βόρειο-βορειοδυτικά, σε ορεινές περιοχές. Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσει σχεδόν αίθριος καιρός, με ηλιοφάνεια και αραιές νεφώσεις. Και μάλιστα θα αρχίσει να καθαρίζει και η ατμόσφαιρα από την αφρικανική σκόνη που μας ταλαιπώρησε της τελευταίες μέρες, καθώς θα παραμείνουν μικρές ποσότητες στις νοτιότερες περιοχές.

Η θερμοκρασία το μεσημέρι στους 18-19°C στα βόρεια και δυτικά, 21-23°C στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά, 18-21 βαθμούς Κελσίου στα νησιά του Αιγαίου.

Οι άνεμοι νοτιοδυτικοί, και στο Ιόνιο και στο Αιγαίο 4-6 μποφόρ, στο νότιο Αιγαίο θα φτάσουν τοπικά και 7 μποφόρ.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι καλός, με ήλιο και αραιές νεφώσεις, αργά το βράδυ θα συννεφιάσει. Η θερμοκρασία από 10-22°C, με νοτιοδυτικό άνεμο 3-5 στα ανατολικά και 6 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις οι οποίες προς το μεσημέρι θα δώσουν τοπικές βροχές στη Χαλκιδική, ίσως βρέξει και λίγο μέσα στην πόλη. Αργά τη νύχτα όμως θα ξεκινήσουν βροχές, παράλληλα με σημαντική πτώση της θερμοκρασίας. Κατά τη διάρκεια της ημέρας η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9-17°C, νοτιάδες στο Θερμαϊκό 4-5 μποφόρ, από το απόγευμα βοριάδες μέχρι 6.

Να περάσουμε και στην Πέμπτη, να δούμε την εξέλιξη ψυχρής εισβολής, πιθανότατα της τελευταίας για αυτή την περίοδο. Περιμένουμε βροχές όχι έντονες και χιονοπτώσεις στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Από το μεσημέρι, όπως βλέπουμε και στο χάρτη τα φαινόμενα θα περιοριστούν νοτιότερα, αφήνοντας με βελτιωμένο καιρό τις υπόλοιπες περιοχές. Το χαρακτηριστικό της ημέρας θα είναι η πτώση της θερμοκρασίας κατά 6-8 βαθμούς, θα κάνει περισσότερο κρύο συγκριτικά με σήμερα, με τις μέγιστες στους 14-16°C στα ηπειρωτικά, μέχρι και 20°C στην Κρήτη και βοριάδες 5-7 μποφόρ.

Κλείνοντας, την Παρασκευή ο καιρός θα είναι αίθριος, θα δημιουργηθεί όμως παγετός στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά νωρίς το πρωί. Η θερμοκρασία θα ανέβει λίγο το μεσημέρι στους 16-17 βαθμούς Κελσίου και οι άνεμοι θα παραμείνουν ενισχυμένοι στα Δωδεκάνησα στα 7-8 μποφόρ, πιο ήπιοι στις υπόλοιπες θαλάσσιες περιοχές 3-5 μποφόρ.

 

 

Πηγή: megatv.com

 
BetMarket 728x90

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ