ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Εθνική τραγωδία στα Τέμπη: Μαρτυρίες σοκ των επιβατών (video)

Εθνική τραγωδία στα Τέμπη: Μαρτυρίες σοκ των επιβατών (video)

Σιδηροδρομική τραγωδία μετά τη σφοδρή σύγκρουση δύο τρένων και τον εκτροχιασμό του επιβατικού με τουλάχιστον 350 επιβάτες, έξω από τη Λάρισα.

O χρόνος σταμάτησε στις 23.22 χθες το βράδυ. Οι μαρτυρίες των επιβατών στο MEGA σοκάρουν.

«Την ώρα που έγινε το ατύχημα αυτό, εγώ κοιμόμουνα. Λίγα δευτερόλεπτα πριν τη σύγκρουση κάτι μ ενοχλούσε και ξύπνησα και ξαφνικά νοιώθω το απότομο φρενάρισμα από το τρένο και πολύ επιβάτες να έχουν πέσει κάτω. Φρενάρισμα δεν υπήρχε, ήταν απλά μια παρομοίωση ήταν πάρα πολύ απότομο σα να τρακάραμε με κάτι. Συγκεκριμένα μια κυρία με το που σηκώθηκα την είδα με αίματα στο πρόσωπο. Ακόμα κι όταν είχα βγει εγώ έξω μετά από αρκετή ώρα είχα δει το πρώτο και το δεύτερο βαγόνι να είχαν εκτροχιαστεί τελείως, είχαν αναποδογυρίσει κιόλας και η φωτιά ήταν αρκετά δυνατή, ακόμα και κομμάτια του τρένου είχαν λιώσει», ανέφερε ο επιβάτης του μοιραίου τρένου, Παναγιώτης Σταφυλάς.

Τα πρώτα δύο βαγόνια έγιναν μια άμορφη μάζα.

«Εγώ κοιμόμουνα και ξαφνικά ένιωσα μια ώθησα προς τα μπροστά. Το μόνο που θυμάμαι είναι να έχουν κλείσει τα φώτα, ένα έντονο ταρακούνημα, πανικός και μετά σταμάτησε τελείως η αμαξοστοιχία», δήλωσε ο Γιώργος Κυριτόπουλος.

«Άμα δείτε τα πρώτα βαγόνια και τις μηχανές δε μπορείτε να φανταστείτε τι σφοδρή ήταν η σύγκρουση. Το βαγόνι 1, το βαγόνι 2 δεν υπάρχουν. Η καφετέρια που ήταν ενδιάμεσα, το μπαρ έχει καεί και δεν υπάρχει», επεσήμανε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός.

Συγγενείς αγνοουμένων ψάχνουν τους δικούς τους ανθρώπους. Τα τηλέφωνα κλειστά, ενώ δεν είναι καταγεγραμμένοι σε καμία λίστα.

«Ψάχνω τον ξάδελφό μου, είναι οι γονείς του στο νοσοκομείο της Λάρισας, δεν υπάρχει πουθενά σε καμία λίστα. Δεν έχουμε κάποιο νέο, το τηλέφωνό του είναι απενεργοποιημένο», ανέφερε η Σαββίνα Χατζηφωτίου.

Η εικόνα που αντίκρυσαν οι διασώστες ήταν φρικτή.

«Τα τρία πρώτα βαγόνια είδαμε ότι δε γινόταν να πλησιάσεις πολύ να μπεις μέσα γιατί υπήρχε φωτιά. Η κατάσταση ήταν τραγική γιατί υπήρχαν πολλοί νεκροί καθώς από τις 01.15 και μετά δεν είχαμε απεγκλωβίσει κανέναν τραυματία. Ήταν όλοι νεκροί.», επεσήμανε διασώστης του Ερυθρού Σταυρού.

«Με τη σύγκρουση έφυγαν τα βαγόνια. Η Εύη ήταν στο τρίτο βαγόνι, έφυγε το βαγόνι και σερνότανε κάτω. Την τραβήξανε.. Πέσανε οι καρέκλες, έκλεισαν οι πόρτες και την τράβηξε ο συνάδελφος της ο Νίκος», δήλωσε μητέρα επιβάτη.

Οι επιβάτες σπάγανε πόρτες και παράθυρα προσπαθώντας να βγουν και να γλιτώσουν.

Αν το δυστύχημα γινόταν δύο χιλιόμετρα μετά η κατάσταση θα ήταν ακόμα χειρότερη…

«Ευτυχώς που δεν έγινε μετά από δύο χιλιόμετρα, μέσα στη σήραγγα. Εκεί θα είχαμε πάρα πολύ πιο τραγικά γεγονότα. Τα τρία πρώτα βαγόνια δεν έχει μείνει τίποτα.», είπε ο δήμαρχος Τεμπών.

«Ανθρώπινο λάθος»

Πραγματογνώμονες μιλώντας στο MEGA κάνουν λόγο για ανθρώπινο λάθος.

«Ήταν καινούρια τα τρένα, ήταν από τις νέες παραλαβές της εταιρίας. Προφανώς φαίνεται ότι έχουμε κάποιο ανθρώπινο λάθος γιατί βρέθηκαν και τα δύο τρένα πάνω στην ίδια γραμμή», σχολίασε ο πραγματογνώμονας Γρηγόρης Μιχαλόπουλος.

Κάποιοι πιο τυχεροί όταν το τρένο σταμάτησε και οι επιβάτες ενημερώθηκαν για την καθυστέρηση, έφυγαν με το πούλμαν.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες πολιτών η κατάσταση αυτή είναι χρόνια.

«Αυτή η κατάσταση με τις καθυστερήσεις, με το να σταματάει το τρένο στη μέση του πουθενά είναι κάτι που κρατάει χρόνια. Δεν είναι κάτι καινούριο. Κρατάει χρόνια.», κατήγγειλε ο Γιάννης Πετρουλάκης.

Τουλάχιστον 38 οικογένειες θρηνούν σήμερα τους δικούς τους ανθρώπους. Παιδιά νέα στην πλειοψηφία τους. Παιδιά που τα όνειρα τους έσβησαν λίγο μετά τις 11 χθες το βράδυ.

Πηγή: Megatv.com

 
BetMarket 728x90

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ