ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Aποκλεισμός στα πέναλτι...

Aποκλεισμός στα πέναλτι...

Με μοιραίους τους Καρβάλιο και Μαντί, οι οποίο αστόχησαν στην διαδικασία των πέναλτι, ο Ολυμπιακός έμεινε εκτός Κυπέλλου από τον Παναθηναϊκό στο «Γ. Καραϊσκάκης» και πλέον στρέφει την προσοχή του αποκλειστικά στο πρωτάθλημα και την Ευρώπη, με 0-0 στη κανονική διάρκεια και 6-7 στη... ρούλετα των πέναλτι, σε ένα μια δυνατή «μάχη».

Οι δύο ομάδες ευστόχησαν στα πρώτα τέσσερα πέναλτι, ο Πασχαλάκης απέκρουσε το 5ο του Μλαντένοβιτς, αλλά ο Καρβάλιο δεν μπόρεσε να νικήσει τον Λοντίγκιν για να χαρίσει τη νίκη στην ομάδα του. Τελικά, μοιραίος ήταν ο Μαντί Καμαρά που έστειλε τη μπάλα άουτ στο 7ο πέναλτι του Ολυμπιακού

Έτσι παρατάχθηκε στη ρεβάνς με τον Παναθηναϊκό

Ο Ολυμπιακός υποδέχτηκε τον Παναθηναϊκό στο δεύτερο ματς της φάσης των «16» του Κυπέλλου Ελλάδας, με τον Κάρλος Καρβαλιάλ, να παρατάσσει την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα (4-3-3), με βάση τις απουσίες που υπήρχαν.

Κάτω από τα δοκάρια κάθισε ο Πασχάλακης, στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά βρέθηκαν οι Ροντινέι, Μπιανκόν, Ντόη και Ορτέγκα, Στον άξονα αγωνίστηκαν οι Έσε, Μαντί και Αλεξανδρόπουλος, ενώ η τριάδα μπροστά ήταν οι Φορτούνης, Μασούρας και Ναβάρο.

Το πρώτο ημίχρονο

Ο Θρύλος προσπάθησε να γίνει από την αρχή απειλητικός ψάχνοντας ένα γρήγορο γκολ το οποίο θα του έδινε ενθουσιασμό, πίεζε ψηλά και προσπαθούσε να φτάσει με αξιώσεις στην αντίπαλη εστία. Ο Παναθηναϊκός έπαιζε πιο παθητικά και έφευγε στις αντεπιθέσεις και σε μια από αυτές απείλησε για πρώτη φορά στο ματς. Στο 13΄, ο Μαντσίνι έκανε το γύρισμα και ο Σπόραρ έπιασε την κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι και ο Πασχαλάκης απέκρουσε εντπωσιακά.  Στην συνέχεια, το παιχνίδι πήρε πιο υψηλό τέμπο, με τον Παναθηναϊκό να παίρνει περισσότερα μέτρα και να βάζει δύσκολα στον τρόπο παιχνιδιού των «ερυθρολεύκων». Λίγα λεπτά αργότερα και συγκεκριμένα στο 39’ ο Ολυμπιακός δέχτηκε γκολ από τον Βέρμπιτς, αλλά ακυρώθηκε ως οφσάιντ, ωστόσο, το πρόβλημα των «ερυθρόλευκων» ανασταλτικά στις στατικές φάσεις φάνηκε πάλι. Στα εναπομείναντα λεπτά, δεν σημειώθηκε κάτι, με το 0-0 παραμένει μέχρι το φινάλε του ημιχρόνου, με έναν Ολυμπιακό που αδυνατούσε να απειλήσει.

Το δεύτερο ημίχρονο

Ο Ολυμπιακός μπήκε καλύτερα στο δεύτερο μέρος και πίεσε τον Παναθηναϊκό, ο οποίος και απείλησε την εστία του Λοντίγκιν. Αρχικά στο 49’, ο Φορτούνης γέμισε «γλυκά» στην περιοχή φέρνοντας την μπάλα στην καρδιά της άμυνας του Παναθηναϊκού, ο Ντόη πήρε την κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι και ο Λοντίγκιν μπλόκαρε. Δέκα λεπτά μετά, ο Ροντινέι αέδωσε την μπάλα δεξιά στον Φορτούνη, που έφερε την μπάλα από το δεξί στο αριστερό, σούταρε και ο Λοντίγκιν έδιωξε σε κόρνερ. Στο 63’, ο Καρβαλιάλ έκανε πιο επιθετικό το σχήμα του Ολυμπιακού (4-4-1-1), με τον Ποντένσε να παίρνει την θέση του Αλεξανδρόπουλου. Δύο λεπτά μετά, ο Φορτούνης εκτέλεσε το κόρνερ, η μπάλα κατέληξε στον Ποντένσε από τα αριστερά μέσα στην περιοχή, ο Πορτογάλος βρήκε ωραία τον Μασούρα, ο οποίος σούταρε, αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Στη συνέχεια, οι  ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων ήταν πολύ προσεκτικοί πλέον σε κάθε τους κίνηση δεν έπαιρναν ρίσκα, καθώς οποιοδήποτε λάθος μπορούσε να κοστίσει. Στα τελευταία λεπτά της κανονικής διάρκειας του ματς, έχασαν και οι δύο ομάδες, κλασικές ευκαιρίες, αλλά το 0-0 να παραμένει μέχρι το φινάλε του 90λέπτου και έτσι το ματς πήγε στην παράταση.

Το έξτρα ημίωρο της παράτασης

Λίγο μετά την έναρξη της παράτασης, ο Ολυμπιακός είχε καλή ευκαιρία για να πάρει εκ νέου το προβάδισμα. Ο Ποντένσε έκανε το γέμισμα στην περιοχή από τα αριστερά, ο Γιόβετιτς πήρε την κεφαλιά μπροστά από τον Αράο, δεν έδωσε στην μπάλα κατεύθυνση προς τα δίχτυα. Οι «ερυθρόλευκοι» συνέχιζαν να πιέζουν ασφυκτικά και έχασαν δύο μοναδικές στιγμές με τον Ποντένσε, αλλά αμφότερες εξουδετερώθηκαν από τον Λοντίγκιν.

Στο δεύτερο μέρος της παράτασης, ο Θρύλος είχε «πνίξει» στην περιοχή του τον Παναθηναϊκό, αλλά δεν κατάφερε να βρει το γκολ της νίκης-πρόκρισης και έτσι το ματς οδηγήθηκε στα πέναλτι.

Η διαδικασία των πέναλτι

Αϊτόρ 0-1

Ροντινέι 1-1

Ρούμπεν 1-2

Ζέλσον 2-2

Αράο 2-3

Γιόβετιτς 3-3

Γεντβάι 3-4

Ποντένσε 4-4

Μλαντένοβιτς απόκρουση

Καρβάλιο απόκρουση

Κώτσιρας 4-5

Βρουσάι 5-5

Βαγιαννίδης 5-6

Ορτέγκα 6-6

Σένκενφελντ 6-7

Καμαρά άουτ

Ολυμπιακός (Κάρλος Καρβαλιάλ): Πασχαλάκης, Ροντινέι, Μπιανκόν (116’ Ιμπόρα), Ντόη, Ορτέγκα, Έσε, Μαντί, Αλεξανδρόπουλος (63’ Ποντένσε), Φορτούνης (116’ Βρουσάι), Μασούρας (91’ Γιόβετιτς), Ναβάρο (105’ Μάρτινς).

Παναθηναϊκός (Φατίχ Τερίμ): Λοντίγκιν, Βαγιαννίδης, Αράο, Γεντβάι, Χουάνκαρ, Κώτσιρας, Βιλένα, Μαντσίνι, Μπερνάρ, Βέρμπιτς, Σπόραρ.

 
BetMarket 728x90

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ