ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Κίνι: «Πρώτος στόχος το πρωτάθλημα, χαρούμενος στον Ολυμπιακό»

Κίνι: «Πρώτος στόχος το πρωτάθλημα, χαρούμενος στον Ολυμπιακό»

Απόλυτα ικανοποιημένος από την επιλογή του να φορέσει τη φανέλα του Θρύλου εμφανίστηκε ο Κίνι. Ο Ισπανός ακραίος μπακ ήρθε το καλοκαίρι στον Ολυμπιακό μετά από έξι χρόνια στη Γρανάδα την οποία βοήθησε να ανέβει στη La Liga και μιλώντας στο Radio Marca αναφέρθηκε στην εμπειρία του στην Ελλάδα και μίλησε για το πρωτάθλημα και την ευρωπαϊκή προοπτική.   

«Η προσαρμογή πάει πολύ καλά. Πολλοί στην ομάδα μιλούσαν και μιλούν ισπανικά. Κανονικά επικοινωνούμε στα αγγλικά-τα ελληνικά είναι λίγο πιο περίπλοκα. Το κλίμα είναι παρόμοιο. Είναι ακόμα η πρωτεύουσα μιας χώρας, άρα έχει τα πάντα και είμαι πολύ χαρούμενος εδώ» τόνισε αρχικά ο 34χρονςο Ισπανός που για πρώτη φορά αγωνίζεται εκτός σε ομάδα εκτός της χώρας του.

Δεν έκρυψε ότι στενοχωρήθηκε από την αποχώρησή του από τη Γρανάδα: «Ήταν μια απογοήτευση. Πέρασα 6 χρόνια εκεί και, μόλις κερδίσαμε την άνοδο στη La Liga, είχα την ελπίδα να συνεχίσω. Κι όταν ήρθε η ώρα (να φύγω), πληγώθηκα πολύ. Το καλοκαίρι, στο τέλος του Ιουνίου, βγήκαν κάποιες μεταγραφικές επιλογές, αλλά στις αρχές Ιουλίου επικοινώνησαν μαζί μου από τον Ολυμπιακό και δεν χρειάστηκε να το σκεφτώ πολύ. Η επιστροφή με τον Ντιέγκο Μαρτίνεθ και το προπονητικό του επιτελείο ήταν επίσης κάτι που ήθελα και σε ένα ιστορικό και μεγάλο σύλλογο όπως ο Ολυμπιακός, πήρα την απόφαση εύκολα».

Ο Κίνι δεν θα μπορούσε να μην ερωτηθεί και για την ευρωπαϊκή πορεία του Θρύλου: «Η πρόκριση επί της Μακάμπι Τελ Αβίβ στην παράταση ήταν τρομερή ώθηση για μας. Στις 6:00 το πρωί φτάσαμε στην Αθήνα και μας υποδέχτηκε πολύς κόσμος στο αεροδρόμιο, ήταν κάτι πραγματικά ωραίο».

Ο 34χρονος αμυντικός επισήμανε πως δεν υπάρχει πίεση για την ευρωπαϊκή πορεία, όσο για την κατάκτηση του τίτλου στην Ελλάδα: «Δεν έχουμε αυτή την απαίτηση, ούτε τη νιώθουμε. Ο πρώτος μας στόχος είναι να κερδίσουμε το πρωτάθλημα, εκεί νιώθουμε την απαίτηση λίγο παραπάνω. Ο Ολυμπιακός έχει πολλές συμμετοχές σε Champions League και Europa League και ο κόσμος είναι πρόθυμος να βοηθήσει για κάτι σπουδαίο και με τον μέγιστο ενθουσιασμό, αλλά χωρίς την απαίτηση που μπορεί να έχουν άλλες ομάδες λόγω της ιστορίας τους».  

Διαβάστε το δημοσίευμα ΕΔΩ.

 
BetMarket 728x90

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ