ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Δόξα στα παιδιά σου! Προσκύνησε όλη η Ευρώπη τα «λιοντάρια» του Θρύλου!

Δόξα στα παιδιά σου! Προσκύνησε όλη η Ευρώπη τα «λιοντάρια» του Θρύλου!

Ο Θρύλος τρέλανε ξανά την Ευρώπη και σήκωσε το UEFA Youth League! Με αδιανόητη εμφάνιση ο Ολυμπιακός διέλυσε με 3-0 την Mίλαν και στέφτηκε πρωταθλητής Ευρώπης για πρώτη φορά στην ιστορία του Συλλόγου!

Οι «δαφνοστεφανωμένοι» έφηβοι του Θρύλου υπέταξαν και τη Μίλαν για να κατακτήσουν του Youth League και να γράψουν τα ονόματά τους με χρυσά γράμματα στη βίβλο του Ολυμπιακού και του ελληνικού ποδοσφαίρου! Τεράστια επιτυχία και για τον Βαγγέλη Μαρινάκη,  ο οποίος έγινε  ο πρώτος που έφερε ευρωπαϊκή κούπα για ελληνική ομάδα στο ποδόσφαιρο.

Έτσι παρατάχθηκε κόντρα στους «ροσονέρι» στον μεγάλο τελικό

Ο Ολυμπιακός σε σχηματισμό 3-4-2-1 ξεκίνησε με τον Σινά στην εστία, τους Κωνσταντίνο Κωστούλα, Κουτσίδη και Πρεκατέ στην τριάδα της άμυνας ενώ ο Κουτσογούλας με τον Αλαφάκη έπαιξαν ως φουλ μπακ. Οι Μπάκουλας και Μουζακίτης έπαιξαν στη μεσαία γραμμή έχοντας μπροστά τους τον Πευμονίδη με τον Παπακανέλλο ενώ ο Μπάμπης Κωστούλας ξεκίνησε στην κορυφή ως φορ.

Το πρώτο ημίχρονο

Ο Ολυμπιακός μπήκε στο ματς με διάθεση, χωρίς να φοβηθεί την πανίσχυρη Μίλαν και την δυσκόλεψε αρκετά και στο πρώτο 15 λεπτό ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος, χάνοντας δύο μεγάλες ευκαιρίες για να προηγηθεί. Μόλις στο 3’, ο Μπάμπης Κωστούλας έκλεψε, είδε αριστερά τον Πνευμονίδη, αλλά δεν κέρδισε τον κίπερ της Μίλαν. Στη συνέχεια, ο Μπάκουλας αστόχησε. Έξι λεπτά μετά, ο Πνευμονίδης έκανε μια τρομερή επέλαση από τα αριστερά, τροφοδότησε τον Παπακανέλλο στην περιοχή, αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα δίπλα από το δοκάρι. Στο 11’, ο Πνευμονίδης προσπάθησε να περάσει τον τερματοφύλακα και έπεσε στην περιοχή, καθώς ανατράπηκε. Όλος ο πάγκος σηκώθηκε καθώς νόμιζε πως ο διαιτητής είχε σφυρίξει πέναλτι, αλλά εκείνος είπε παίζεται. Οι Πειραιώτες, συνέχιζαν να έχουν τα ηνία, με τη Μίλαν να μην μπορεί να τους απειλήσει. Στο 37’, ο Κουτσογούλας βρήκε στην καρδιά της περιοχής τον Μπάκουλα, αλλά εκείνος έστειλε τη μπάλα στην αγκαλιά του Ραβέιρ. Το 0-0 αφήνει ικανοποιημένη τη Μίλαν, η οποία δεν έχει απειλήσει ιδιαίτερα τον Ολυμπιακό. Από την άλλη οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν εξαιρετικό ξεκίνημα και έχασαν τρεις μεγάλες ευκαιρίες για να πάρουν το προβάδισμα.

Το δεύτερο ημίχρονο

Η Μίλαν στο δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε πιο δυναμικά και έχασε την πρώτη ευκαιρία στην επανάληψη, όταν ο Πρεκατές έκανε αβίαστο λάθος στην περιοχή του Ολυμπιακού, ο Σκότι σούταρε και ο Σίνα με υπερένταση έδιωξε σε κόρνερ. Στη συνέχεια, οι Πειραιώτες κατάφεραν να ανεβάσουν ρυθμό και ευτύχησαν δίκαια να προηγηθούν  με τρία γκολ διαφορά μέσα σε έξι λεπτά με φοβερά γκολ.

Πιο συγκεκριμένα, στο 59’ , ο Μουζακίτης ήταν εύστοχος από την άσπρη βούλα και ο Ολυμπιακός έκανε το 1-0 απέναντι στη Μίλαν και έτσι έδωσε προβάδισμα. Δευτερόλεπτα μετά, όπως και στο Μόναχο, ο Παπακανέλλος χόρεψε την άμυνα της Μίλαν και από πολύ δύσκολη γωνία από τα δεξιά έκανε το σουτ και βρήκε δίχτυα για το 2-0 των ερυθρόλευκων. Ωστόσο, οι εκπληκτικοί μάγκες του Συλαϊδόπουλου δεν σταμάτησαν εκεί, καθώς κατάφεραν να σκοράρουν και τρίτο τέρμα και τι τέρμα. Στο 66’, ο Μπάκουλας με ανάποδο ψαλίδι από τα αριστερά πέτυχε και το τρίτο γκολ για τον Ολυμπιακό. Ο Κουτσογούλας έβγαλε τη σέντρα και ο νεαρός χαφ με απίστευτο ανάποδο ψαλίδι πέτυχε ένα πανέμορφο γκολ. Στη συνέχεια, διαδικαστικού χαρακτήρα τα τελευταία λεπτά του αγώνα, με τον Θρύλο να κατακτάει το UEFA YOUTH LEAGUE και να γράφει ιστορία!

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Σίνα, Κ. Κωστούλας, Κουτσίδης, Πρεκατές, Κουτσογούλας, Μπάκουλας, Μουζακίτης, Αλαφάκης, Παπακανέλλος, Πνευμονίδης, Χ. Κωστούλας

ΜΙΛΑΝ: Ραβέιρ, Μάνιο, Σίμιτς, Ενσιαλά, Μπαρτεζάγκι, Στάλμαχ, Μαλασπίνα, Τζερόλι, Σκότι, Καμάρντα, Σία

 
BetMarket 728x90

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ